Problém s aplikacemi využívajícími internet
Moderátor: Don
- geef
- Začátečník

-
Problém s aplikacemi využívajícími internet
Dobrý den,
mám problém s internetem v aplikacích (torrent,BF3,atd..).Připojení k internetu mám přez kabel klasicky.Problém je v tom že test rychlosti internetu v prohlížeči je celkem hezký (5 mb/s), ale ve hrách dosahuju ping 1200 a torrent stahuje max 5 kb/s.Toto se mi stává každý druhý den, předtím jsem to řešil připojením k WiFi ale to mi už nestačí.Zkoušel jsem nastavit proxy ale u BF3 moc není kde a v torrentu to nějak je.Jindy mi vše běží bez problémů.Děkuji za rady.
mám problém s internetem v aplikacích (torrent,BF3,atd..).Připojení k internetu mám přez kabel klasicky.Problém je v tom že test rychlosti internetu v prohlížeči je celkem hezký (5 mb/s), ale ve hrách dosahuju ping 1200 a torrent stahuje max 5 kb/s.Toto se mi stává každý druhý den, předtím jsem to řešil připojením k WiFi ale to mi už nestačí.Zkoušel jsem nastavit proxy ale u BF3 moc není kde a v torrentu to nějak je.Jindy mi vše běží bez problémů.Děkuji za rady.
- geef
- Začátečník

-
Re: Problém s aplikacemi využívajícími internet
Někdo nápad?
- KOFis
- Mírně pokročilý

co mas za router? to je ping pri spustenem torrentu? co mas za net? ze "je to pres kabel" me rekne kulove 
- geef
- Začátečník

-
Mám router TP-LINK TL-WR543G,to je ping jen s BF3 jinak nic zaplé nemám (ani skype,TS,torrent,atd...),net mám přez vzduch který je až 40 (myslím že to tak říkal).Tohle se děje jen každý druhý den (teda zatím každý druhý den).
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

ping na seznam je jakej? Případně jen ping přes cmd na ten herní server je taky vysoký?
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- geef
- Začátečník

-
Ping na seznam min. 811 ms,max. 1526 ms,průměr 1179
U serveru (většinou z německa) si vybírám ping do 40 většinou je ping cca 33.
U serveru (většinou z německa) si vybírám ping do 40 většinou je ping cca 33.
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Paráda, tak ping na seznam je taky zlej, takže ještě vyzkoušet ping na výchozí bránu a pokud bude ping ve vnitřní síti v pořádku, uhánět poskytovatele ...
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
- geef
- Začátečník

-
Aha...A ted´ česky a nějaká rada jak na to by byla taky fajn
- KOFis
- Mírně pokročilý

zapni prikazovy radek (start -> spustit -> napis cmd a dej enter)
do nej napis: ipconfig /all a stiskni enter
tam si najdi IP adresu vychozi brany internetu, vetsinou 192.168.1.1 ; je to IP daresa tveho routeru.
pak napis znovu do prikazoveho radku: ping 192.168.1.1
pokud bude ping normalni (5ms) je problem v poskytovateli tveho internetu a res to snim, opravit to nemuzes. pokud je ping velky, mas problem se svym routerem.
do nej napis: ipconfig /all a stiskni enter
tam si najdi IP adresu vychozi brany internetu, vetsinou 192.168.1.1 ; je to IP daresa tveho routeru.
pak napis znovu do prikazoveho radku: ping 192.168.1.1
pokud bude ping normalni (5ms) je problem v poskytovateli tveho internetu a res to snim, opravit to nemuzes. pokud je ping velky, mas problem se svym routerem.
- geef
- Začátečník

-
Teď jsem vyzkoušel ping na seznam na centrálním PC a odezva seznamu je 12 ms a sít´ má max. 3 min. 0 průměr 0 ms.Později se kouknu na dnešní ping na mém herním PC.
- KOFis
- Mírně pokročilý

jak jsou jednotlive PC pripojene k routeru? vsechny kabelem nebo nektere pres wifi?
- geef
- Začátečník

-
Je to tak že na střeše je anténa která má svoji bedínku v jedné místnosti, z které vedou kabely přez zdi do zásuvek až k routeru (s WiFi), který má přímé zapojení do centrálního počítače.Takže můj herní počítač je pomoci kablíku připojen k zásuvce která je připojena k skřínce, která ovšem posílá internet do routeru s Wifi.Nevíte zda se dá nastavit přednost LANu před WiFi?(na WiFi jsou dva notebooky a dva mobily)
- KOFis
- Mírně pokročilý

to vysvetleni je jak neco, ale jestli jsem to pochopil tak to mas zapojene dost divne. kdyz mas uz z providerova routeru (ta bedynka v jedne mistnosti) rozvedeny internet do zasuvek po celem dome, proc potrebujes mit zapojeny druhy router v jedne z tech zasuvek?
pokud nepouzivas wifi tak vse napoj primo do tech zasuvek na primo.
pokud nepouzivas wifi tak vse napoj primo do tech zasuvek na primo.
- geef
- Začátečník

-
Protože těch zásuvek je hodně a WiFi router nemá tolik LAN portů (Ale dal by se koupit jiný) P.S. sorry za moje "profesionální" vysvětlování.Právě jsem se připojil přez kabel k provider routeru a lagy přetrvávají.Zajímavé je že lagy mám každý druhý den ale včera to jelo super.
- KOFis
- Mírně pokročilý

jestli je to u providera tak to muze byt spoustou veci, napr. pocasim, nebo tim ze si soused zapnul stahovani torrentu. taky si over ze ti nestahuje nikdo jiny u tebe doma , kdyz tam mas tolik zarizeni - napocital jsem 6.
pokud jsou pingy v tvoji siti v poradku, viz pingovani vyse, tak je problem u nej a musis to resit s nim.
pokud jsou pingy v tvoji siti v poradku, viz pingovani vyse, tak je problem u nej a musis to resit s nim.
- geef
- Začátečník

-
Celkem bych mohl zapojit až 9 zařízení na sít´ + TV.Pingy v mém herním PC jsou: seznam- 12 14 13 (min. max. prům.) a na výchozí bráně - 7 20 12.Počasí se vyjasňuje ale pršelo,běží celkem 2 počítače na síti a z toho nikdo nemá zapnutý torrent.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zkus ještě v příkazovém řádku přes příkaz "tracert www.seznam.cz" odezvu po cestě...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- geef
- Začátečník

-
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to vypadá docela slušně, ne? 
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- geef
- Začátečník

-
Docela jo ale mám ukázat print screen z BF3 s pingem?