Projekt: Leverak

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

Re: Projekt: Leverak

Příspěvek od SquirrelCZE »

upevneni jeste nemam finalne vymyslene, tech mechanizmu jsem opravdu nasel nekolik :D v praxi bych ale chtel neco najit, kde by uchyceni slo sroubky stelovat, protoze uz ted se skrin trosku krouti a nevim jak moc se mi to podari narovnat (2mm vuci sobe ve vnitri konstrukci nevadi, ale u bocnic uz by to mohlo vypadat nepekne), takze zde uvidim

ono hlavne po dokonceni uchyceni komponent, dodelani podlahy a chlazeni bude nejakou dobu doma, pod stolem na "testovacim" provozu. Pak podle toho doladim konstrukci a dojde k zalepeni toho co uz je hotove... no a pak udelam bocnice ... takze uvidim jak to bude s konstrukci (jak moc bude zkroucena) etc... a podle toho az budu resit jak to upevnit...

co se tyce te barvy tak uvidim, pokud mi to udela profik za rozumnou cenu, tak si to asi necham udelat od neho... P.S: v Ostrave mam jen dve mista kde to delat a obe jsou docela zaprasene, takze to je jeden z duvodu proc se mi do toho nechce samotnemu...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Na arduino bych se vyprdl. Je zbytečně drahý. Pokud máš možnost si vyrobit tišťák, tak si ho vyrob. Pokud ne, kup klon (seeeduino a podobné) - vyjde tě to levnějc.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

Tak Arduino jsem dostal na narozeniny :D, nicmene u toho jeste pouvazuju... zatim to ale vidim na to, ze pokud nebudu mut ventilatory s PWM tak nastoupi arduino... (hlavne Arduino by je mohlo napajet nezavisle zapnuti PC... uvidim) jinak asi jen na "srandicky"

aktualizace:
Obrázek
kos na hdd a zdroj jsou tim padem hotove...
puvodne jsem chtel jeste dnes zacit delat na casti s MB, ale jaksi mi dosli matky... (minule to jeste vypadalo, ze jich je dost)
az mi dorazi zdroj, tak ho tam spolu s diskama namontuju a udelam "finalni" foto tehle casti

zaroven, se ale objevila jedna otazka, kterou jeste nemam vyresenou, a tim jsou ventilatory
chlazeni je navrhnute tak, ze je vse pasivni a veskere ventilatory budou uchycene na skrini samotne, skrin bude rozdelena na dve komory (HDD+PSU a MB+CPU+GPU+etc..)... no, radsi vam ukazu obrazek
Obrázek

zelena cast, je prvni komora, obsahuje disky a zdroj, tlusta cara je prvni prepazka, ktera zvenku nasava vzduch do komory
cervena cast je druha komora, obsahuje zakladni desku a vse kolem ni, cervena tlusta cara je druha prepazka, ta bere vzduch z prvni komory a tlaci to do druhe...
(jako chladic CPU mam http://cdn.hardwarezone.it/images/stori ... ler_01.jpg a procesor je Tckova verze, takze TDP 30W, ocekavam ze to pujde bez problemu)

prepazky budou z molitanu, do ktereho budou ventilatory jen zasazeny a uchyceny pomoci stahovaci pasky (vedle ventilatoru se proste udela dira a provlece se stahovaci pasek), otazka ale zni, jake zvolit?
z jedne strany beru ze musi byt kvalitni, z druhe se mi nechce utracet 2k za 4 ventilatory od noctua
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BU0CK1IZU

takze bud premyslim nad fractal design
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU2CBU0W (4 kusy)
nebo jeste nad timhle
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU27QINL (2 kusy)

jaky je vas nazor? ma cenu hledat alternativy nebo je lepsi jit do Noctua? (jde mi o tichost)
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

tak, po odmlce dalsi update, tentokrat uz realne osazeni komponent:
Obrázek

nejdriv finalni uchyceni zdroje:
Obrázek

co se tyce HDD tak jeste budu ladit SATA kabely a obecne cele napajeni, zatim to planuju tak, at mam na jedne strane v L-kach SATA kabely (udelam drazku u kazdeho HDD at tam jde sata kabel strcit) a na druhe napajeni... u napajeni zase uvazuju ze nebudu pouzivat kabelaz od zdroje, ale udelam si vlastni, kterou tez povedu skrz L-ka a dole jenom napojim Molex od zdroje, ovsem zase nechci namahat jednu vetev zdroje 4ma diskama...
Obrázek

u systemoveho disku, alias 40GB SSD od intelu jsem od zacatku planoval provizorni reseni...
Obrázek

u zakladni desky je snad jen zajimave reseno uchyceni chladice CPU, kde nechci riskovat ze se deska poskodi..., zaroven si muzete vsimnout napnuteho kabelu pridavneho napajeni na desku, zde zatim nevim jak budu postupovat, zkusim nekde sehnat prodluzku, nebo to budu resit na druhe strane u disku, at muzu zdroj posunout bliz
Obrázek
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

Jestli máš plně modul zdroj tak se vlastní kabely dají taky sem je dělal a na jedné vetvi mám též všechny disky bez jakéhokoliv problému;)
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

bohuzel nemam... takze spis premyslim ze nejak sikovne udelam pro kazdy "sloupec" disku vlastni kabelaz... jen nevim jestli sezenu molex samici konektor... no, uvidim :D casu dost, lepsi nespechat a poradne to promyslet
damib
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od damib »

SquirrelCZE píše:bohuzel nemam... takze spis premyslim ze nejak sikovne udelam pro kazdy "sloupec" disku vlastni kabelaz... jen nevim jestli sezenu molex samici konektor... no, uvidim :D casu dost, lepsi nespechat a poradne to promyslet
Mně děsej ty suchý zipy. Hlavně ten na CPU chladiči.
Sem o 150 killů dopředu !!!!!!!!!!
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

damib píše:
SquirrelCZE píše:bohuzel nemam... takze spis premyslim ze nejak sikovne udelam pro kazdy "sloupec" disku vlastni kabelaz... jen nevim jestli sezenu molex samici konektor... no, uvidim :D casu dost, lepsi nespechat a poradne to promyslet
Mně děsej ty suchý zipy. Hlavně ten na CPU chladiči.
a proc? :D suchy zip jako takovy neni spatny ... pokud neni teda zaspineny nebo prilis casto pouzivany..
jako dukaz budiz servery googlu:
http://i.i.com.com/cnwk.1d/i/bto/200904 ... rLarge.jpg
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

sorry, ale jak si pridal ten hw tak to dostalo rozmer... podle me je to pekna splacanina :oops:
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

konektory treba alphacool nebo tntrade:) :D
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

bohuzal, pomalu se cim dal vic dostavam do casti ktera neni 100% naplanovana, takze... O:-)
nicmene dnes jsem si jeste pohral s kabelazi a po vytvoreni drazek do L-profilu by to melo hned chytnout lepsi vzhled... veskera kabelaz tak bude vypadat pekne

co se tyce dalsi kabelaze, tak u disku nebudu menit nic a co se tyce zakladni desky tak jen dokoupim prodluzky tak at ve finale bude vse hezky usporadane
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

Mensi aktualizace, bohuzel byla delsi pauza diky tomu ze jakozto stredoskolak mam oblibene obdobi skolniho roku -> uzavirani znamek

takhle to porad vypada jako chaos, ale! vse co vidite je pevne pripevneno a neplanda ve vzduchu
Obrázek

zakladni desak... nic zajimaveho, IO panel vyoperovan ze stare skrine... jedine co tady pujde dodelat je pretahnuti kabelu od ventilatoru... jinak zatim nic neni v planu + samozrejmne pozdeji upravy na IO panelu at vypada k svetu
Obrázek

kabelaz uz je pomalu na svem miste, jen bohuzel tady mi jeden SATA vypadl z drazky ven... vsiml jsem si toho az kdyz jsem byl pryc O:-)
Obrázek

tady jen utazka moznosti schovani kabelu :-)
Obrázek

zatim pomalu postupuju, nechci spechat abych neco ne... momentalne je v planu dokoupeni materialu, nektere kabely pujdou predelat (az ted s odstupem poradne vidim co neni idealni :D )

jinak kvalita prepazek je takova jaka je, surovy material, ktery vidite bude stejne necim prelepeny, takze jsem se moc nestval s "povrchovou" upravou O:-)
SquirrelCZE
Začátečník
Začátečník

taaaaaaak, dlouho zadna aktualizace?
no... prazdniny a jsem student, takze....
nicmene stroj je ve funkcni a momentalne spokojene vrni pod stolem... no, nevrni, nejde slyset z neho ani pipnuti... (NAAAAJS!) a to dokonce ani pri 100% zatezi CPU.... (load disku jsem jeste nezkousel....) coz predcilo vsechny me ocekavani vzhledem k tomu ze jsem takovy stav ocekaval ze po zakrytovani... momentalne stroj tohle dokaze ikdyz je otevreny...
bohuzel nemam fotky (kvalitni) takze prikladam jen grafy z testovani zateze ;-)
btw: grafy nezacinaji ve stejnou dobu, ale spolecnou cast v nich najdete spolehlive... teplota,rychlost ventilatoru a zatez CPU vzrostly ve stejnou dobu -> zatez (pomoci mpem)

tady je teplota z ktere jsem nadsen... munin ukazuje vsechny senzory ktere jadro na desce naslo... nicmene strop 41 na jadre? perfektni
Obrázek
ventilatory... 3x140mm stena vedle desky... jediny u ktereho to zvysilo otacky byl spodni ventilator..... tohle chovani mozna upravym... pochybuju ze ten spodni ventilator teplotu chladice na CPU ovlivni, spis by to chtelo at reaguje na teplotu grafiky (smeruje primo na ni)
Obrázek
tady je zaznam zatizeni cpu... modra spicka je kompilace jadra.... (puvodni jsem cekal ze bude stacit) ale vec urcena na vytizeni systemu (oranzova cast) fungovala lip...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Projekty“