Zvláštní znaky v titulcích

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
lazan
Začátečník
Začátečník

Zvláštní znaky v titulcích

Příspěvek od lazan »

Zdar, už nějakou dobu se mi děje, že ve všech filmech s titulkami se mi místo písmen s háčkami a čárkami zobrazujou různé divné znaky, nebo např. mícto č ň, atd.
Zkoušel jsem i více přehrávačů (vlc, real player) a pořád to samé.
Nesetkal se s tím už někdo?
Díky :wink:
lazan
Začátečník
Začátečník

Re: Zvláštní znaky v titulcích

Příspěvek od lazan »

Aby jste to pochopili, místo ň to píše ó, místo č ň, místo í Ǿ, místo ě ȉ, atd...
malejMatýsek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od malejMatýsek »

Konkrétně u VLC byl problém po aktualizaci, bylo totiž špatně nastavené kódování češtiny. Takže zkus Nastavení - Titulky - Kódování - Vých. Evropa (Windows-1250).
Asus Sabertooth P67 :: Intel i5 2500K (EK Supreme HF) :: 16GB Corsair Vengeance 1600MHz :: EVGA 980Ti SC+ (EK-FC Titan X) :: Crucial M4 256GB :: Crucial M500 240GB :: Asus Xonar Essence STX + Beyerdynamic COP :: Seasonic M12 - 600W :: Lian-Li Tyr X-500 (Aquaero 5 LT + PA Ultra, Laing DDC-1T Plus (XSPC top), 2x XSPC RX480, LQT expa V3-500-SP) :: LG 38UC99-W

RacingRig: Fanatec CluSport Base V2 :: Porsche 918 RSR Wheel :: ClubSport Pedals :: ClubSport Shifter 1.5 w/ SKRS :: Sparco EVO 2 PLUS :: Oculus Rift
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

ano špatná cz diakritika;)
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Me ta zmena u vlc moc nepomohla.. Vzdy otevru poznamkovy blok, hodim tam titulky a ulozim to jako unicode a pak to uz jede normalne
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
BabySport
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BabySport »

A když je otevřeš ty neupravene tak jsou ok?
lazan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lazan »

Jo, díky, změna kódování pro východní evropu pomohla. Měl jsem tam nastavenou západní. Vůbec nevim jak jsem to mohl přenastavit, protože dřív to fungovalo.
Takže ještě jednou díky moc.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“