Problém s notebookem :-( OPERATING SYSTEM NOT FOUND

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
back85
Nováček
Nováček

Problém s notebookem :-( OPERATING SYSTEM NOT FOUND

Příspěvek od back85 »

Zdravím, mám problém s notebookem. Začal se mi kousat při startu Win7 a nešlo s tím nic dělat. Tak sem chtěl HDD zformátovat a reinstal win, ale nešlo mi nabootovat žádné dvd se systémem (v jiném počítače se načte hned). Tak sem vyndal hdd z NB připojil k počítači a WINka nainstaloval, NA pc normálně šlapalo, pak sem dal HDD zpátky do NB (nic jsem nepoškodil) a od té doby mi NB při startu napíše Operating system not found a dál to nejde.A nic na to nepomáhá, dvd se nenabootuje. Nevíte někdo co s tím?? Mám teď hodně cestovat tak to dcl spěchá. Mockrát děkuji za odpověď

Je to notebook ACER Aspire 5536G
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém s notebookem :-( OPERATING SYSTEM NOT FOUND

Příspěvek od Holda »

Instalace v jinem PC je prasárna. Pokud ti ntb nebere orig. medium, tak ho na jinem pocitaci prelej do USB a nainstaluj to z něj
.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Mel jsem podobny problem na Alienwaru a pomohlo v BIOSu prepnout AHCI rezim.
back85
Nováček
Nováček

Příspěvek od back85 »

No právě že ani z USB mi to nejde. Flashku jsem zformátoval a nahrál na ní iso soubor jako když bych to vypaloval a nešlo mi to taky. A přepnout režim AHCI už jsem zkoušel a to taky nepomůže :-( fakt nwm co s tím, už se v tom týden vrtám a bez výsledku.
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od eLzyx »

zkus si tu instalační flashku udělat originálním MS toolem

http://www.microsoftstore.com/store/mss ... vd_dwnTool
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
back85
Nováček
Nováček

Příspěvek od back85 »

Problém vyřešeen, mockrát děkuji za radu jak na to pře USB :)
pcprodejce
Nováček
Nováček

Příspěvek od pcprodejce »

back85 píše:Zdravím, mám problém s notebookem. Začal se mi kousat při startu Win7 a nešlo s tím nic dělat. Tak sem chtěl HDD zformátovat a reinstal win, ale nešlo mi nabootovat žádné dvd se systémem (v jiném počítače se načte hned). Tak sem vyndal hdd z NB připojil k počítači a WINka nainstaloval, NA pc normálně šlapalo, pak sem dal HDD zpátky do NB (nic jsem nepoškodil) a od té doby mi NB při startu napíše Operating system not found a dál to nejde.A nic na to nepomáhá, dvd se nenabootuje. Nevíte někdo co s tím?? Mám teď hodně cestovat tak to dcl spěchá. Mockrát děkuji za odpověď

Je to notebook ACER Aspire 5536G
Rada pro všechny :
1) boot je jakovy "zakázán schválně" na HDD se dávají obrazy OS
2) nechápu lidi co si myslej že když to nejde v jednom Pc, NTB nainstalovat vrazej to do jinyho a "narvou to tam pod parou". Proč to nefunguje? Je to zcela logické pochybuju že máte doma 2 totožné Pc, NTB a když to naintalujete tak se tam hodí ovladače pro první Pc, NTB a pak když to přehodíte tak Vám to nejde pač ten Pc, NTB má uplně jiny železo ...
back85
Nováček
Nováček

Příspěvek od back85 »

To jo dělal jsem to už jednou na NTB HP Pavilion, jelikož mu nešla DVD romka a flashdisk to ještě nepodporovalo v biosu a bylo vše v pořádku tak jsem myslel že to nebude problém. Pro příště už jsem zase o kousek chytřejší. Já nerad něco rozdělávám a eště k tomu když je to NTB. Akorát nevíte když jsem na NTB měl origo systém win7 jak ho zlegalizuju zase ptz podle sériového čísla mi to nejde.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“