Problém s notebookem :-( OPERATING SYSTEM NOT FOUND
Moderátor: Don
- back85
- Nováček
-
Problém s notebookem :-( OPERATING SYSTEM NOT FOUND
Zdravím, mám problém s notebookem. Začal se mi kousat při startu Win7 a nešlo s tím nic dělat. Tak sem chtěl HDD zformátovat a reinstal win, ale nešlo mi nabootovat žádné dvd se systémem (v jiném počítače se načte hned). Tak sem vyndal hdd z NB připojil k počítači a WINka nainstaloval, NA pc normálně šlapalo, pak sem dal HDD zpátky do NB (nic jsem nepoškodil) a od té doby mi NB při startu napíše Operating system not found a dál to nejde.A nic na to nepomáhá, dvd se nenabootuje. Nevíte někdo co s tím?? Mám teď hodně cestovat tak to dcl spěchá. Mockrát děkuji za odpověď
Je to notebook ACER Aspire 5536G
- Holda
- Středně pokročilý
Re: Problém s notebookem :-( OPERATING SYSTEM NOT FOUND
Instalace v jinem PC je prasárna. Pokud ti ntb nebere orig. medium, tak ho na jinem pocitaci prelej do USB a nainstaluj to z něj
.
- orgasmic
- Začátečník
-
Mel jsem podobny problem na Alienwaru a pomohlo v BIOSu prepnout AHCI rezim.
- back85
- Nováček
-
No právě že ani z USB mi to nejde. Flashku jsem zformátoval a nahrál na ní iso soubor jako když bych to vypaloval a nešlo mi to taky. A přepnout režim AHCI už jsem zkoušel a to taky nepomůže fakt nwm co s tím, už se v tom týden vrtám a bez výsledku.
- eLzyx
- Mírně pokročilý
zkus si tu instalační flashku udělat originálním MS toolem
http://www.microsoftstore.com/store/mss ... vd_dwnTool
http://www.microsoftstore.com/store/mss ... vd_dwnTool
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
- back85
- Nováček
-
Problém vyřešeen, mockrát děkuji za radu jak na to pře USB
- pcprodejce
- Nováček
-
Rada pro všechny :back85 píše:Zdravím, mám problém s notebookem. Začal se mi kousat při startu Win7 a nešlo s tím nic dělat. Tak sem chtěl HDD zformátovat a reinstal win, ale nešlo mi nabootovat žádné dvd se systémem (v jiném počítače se načte hned). Tak sem vyndal hdd z NB připojil k počítači a WINka nainstaloval, NA pc normálně šlapalo, pak sem dal HDD zpátky do NB (nic jsem nepoškodil) a od té doby mi NB při startu napíše Operating system not found a dál to nejde.A nic na to nepomáhá, dvd se nenabootuje. Nevíte někdo co s tím?? Mám teď hodně cestovat tak to dcl spěchá. Mockrát děkuji za odpověď
1) boot je jakovy "zakázán schválně" na HDD se dávají obrazy OS
2) nechápu lidi co si myslej že když to nejde v jednom Pc, NTB nainstalovat vrazej to do jinyho a "narvou to tam pod parou". Proč to nefunguje? Je to zcela logické pochybuju že máte doma 2 totožné Pc, NTB a když to naintalujete tak se tam hodí ovladače pro první Pc, NTB a pak když to přehodíte tak Vám to nejde pač ten Pc, NTB má uplně jiny železo ...
- back85
- Nováček
-
To jo dělal jsem to už jednou na NTB HP Pavilion, jelikož mu nešla DVD romka a flashdisk to ještě nepodporovalo v biosu a bylo vše v pořádku tak jsem myslel že to nebude problém. Pro příště už jsem zase o kousek chytřejší. Já nerad něco rozdělávám a eště k tomu když je to NTB. Akorát nevíte když jsem na NTB měl origo systém win7 jak ho zlegalizuju zase ptz podle sériového čísla mi to nejde.