LDC s VGA+redukce nebo rovnou HDMI? + jaký LCD vybrat?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Fak-Ju
Nováček
Nováček

LDC s VGA+redukce nebo rovnou HDMI? + jaký LCD vybrat?

Příspěvek od Fak-Ju »

Ahoj, mám tenhle notebook Dell XPS L702x a chci si k němu koupit nějaký levný monitor. Notebook nemá VGA rozhraní, takže bych to musel řešit buďto přes redukci nebo koupit monitor, co podporuje hdmi/mini display port ..

1) Četl jsem, že je lepší obraz přes hdmi. Takže na redukci se vyprdnout a koupit rovnou nějaké LCD s hdmi?
2) Když monitor podporuje display port, bude fungovat v mini display portu?
3) ZMĚNA, viz. dole

Díky za rady.

edit: Nakonec jsem se rozhodl koupit 30'' s 2560x1600, viz. můj první příspěvek pod dole
Naposledy upravil(a) Fak-Ju dne sob 30. čer 2012, 11:35, celkem upraveno 2 x.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Re: LDC s VGA+redukce nebo rovnou HDMI? + jaký LCD vybrat?

Příspěvek od maXXmilian »

Jestli te tlaci penize, tak bych vzal vicemene "cokoliv", nepotrebujes nejaky *VA panel. Na poker staci i TNko. Konkretni model neporadim, 27" nevedu, ale tipnul bych si, ze mezi temi co jsi tu vypisoval moc velky rozdil nebude (jestli vubec nejaky). Ten fujitsu je skoro podezrely :)

Jeste vyckej na nazor nekoho, kdo ma monitory doma..... u toho samsungu se mi nelibi ten ram, mohlo by to byt rusive, vypada to sice elegantne, ale to je tak vse....

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Fak-Ju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fak-Ju »

Tak jsem se nakonec rozhodl, že trochu zainvestuju a koupím monitor 30'' monitor s 2560x1600..

Problém je, že jsem na googlu našel mnoho diskuzí o tom, že k propojení takového monitoru se zmiňovaným notebookem je potřeba Mini display port -> Dual-Link DVI aktivní adaptér, který stojí 2000Kč+.

Prosím, neví někdo, jestli je i jiná možnost? Ty 30'' monitory jsou už tak drahé jak kráva a k tomu ještě tenhle adaptér.. :/
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

miniDP je jen zmensenina DP bez zmeny signalu, tak by mela stacit jednoducha redukce na DP. Nedostals jsi rovnou k notebooku? Pak staci monitor s displayportem.

30" s 2560x1600 a DP je treba Dell U3011 nebo HP ZR30w
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Fak-Ju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fak-Ju »

http://forumserver.twoplustwo.com/48/co ... h-1198793/

tady na tomto zahraničním fóru se řeší stejný problém a dospěli tam k tomu, že jediné řešení je mini dp->dual-link dvi AKTIVNÍ adaptér, který stojí narozdíl od pasivního 2000 (pasivní cca 500Kč). Já se v tom bohužel vůbec nevyznám, takže jsem docela ztracený. :)

No, asi to vidím tak, že zajdu s notebookem do obchodu a budu zkoušet různé redukce a snad bude stačit něco levnějšího.
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Jo nadšení prodejci s tebou určitě vyzkouší 5 redukcí 8-)
Fak-Ju
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fak-Ju »

Suke001 píše:Jo nadšení prodejci s tebou určitě vyzkouší 5 redukcí 8-)
Tak jelikož mám v plánu si v té samé prodejně koupit i monitor za 25k, tak budou muset být nadšení.. :D
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Jestli jsem nasel spravne specifikace, tak v te diskusi resi 4 roky stary monitor, ktery nema HDMI ani DP :) Predpokladam, ze si takhle stary 30" monitor nebudes kupovat.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“