LDC s VGA+redukce nebo rovnou HDMI? + jaký LCD vybrat?
Moderátor: maXXmilian
- Fak-Ju
- Nováček

-
LDC s VGA+redukce nebo rovnou HDMI? + jaký LCD vybrat?
Ahoj, mám tenhle notebook Dell XPS L702x a chci si k němu koupit nějaký levný monitor. Notebook nemá VGA rozhraní, takže bych to musel řešit buďto přes redukci nebo koupit monitor, co podporuje hdmi/mini display port ..
1) Četl jsem, že je lepší obraz přes hdmi. Takže na redukci se vyprdnout a koupit rovnou nějaké LCD s hdmi?
2) Když monitor podporuje display port, bude fungovat v mini display portu?
3) ZMĚNA, viz. dole
Díky za rady.
edit: Nakonec jsem se rozhodl koupit 30'' s 2560x1600, viz. můj první příspěvek pod dole
1) Četl jsem, že je lepší obraz přes hdmi. Takže na redukci se vyprdnout a koupit rovnou nějaké LCD s hdmi?
2) Když monitor podporuje display port, bude fungovat v mini display portu?
3) ZMĚNA, viz. dole
Díky za rady.
edit: Nakonec jsem se rozhodl koupit 30'' s 2560x1600, viz. můj první příspěvek pod dole
Naposledy upravil(a) Fak-Ju dne sob 30. čer 2012, 11:35, celkem upraveno 2 x.
- maXXmilian
- Moderátor

Re: LDC s VGA+redukce nebo rovnou HDMI? + jaký LCD vybrat?
Jestli te tlaci penize, tak bych vzal vicemene "cokoliv", nepotrebujes nejaky *VA panel. Na poker staci i TNko. Konkretni model neporadim, 27" nevedu, ale tipnul bych si, ze mezi temi co jsi tu vypisoval moc velky rozdil nebude (jestli vubec nejaky). Ten fujitsu je skoro podezrely 
Jeste vyckej na nazor nekoho, kdo ma monitory doma..... u toho samsungu se mi nelibi ten ram, mohlo by to byt rusive, vypada to sice elegantne, ale to je tak vse....
Jeste vyckej na nazor nekoho, kdo ma monitory doma..... u toho samsungu se mi nelibi ten ram, mohlo by to byt rusive, vypada to sice elegantne, ale to je tak vse....
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- Fak-Ju
- Nováček

-
Tak jsem se nakonec rozhodl, že trochu zainvestuju a koupím monitor 30'' monitor s 2560x1600..
Problém je, že jsem na googlu našel mnoho diskuzí o tom, že k propojení takového monitoru se zmiňovaným notebookem je potřeba Mini display port -> Dual-Link DVI aktivní adaptér, který stojí 2000Kč+.
Prosím, neví někdo, jestli je i jiná možnost? Ty 30'' monitory jsou už tak drahé jak kráva a k tomu ještě tenhle adaptér.. :/
Problém je, že jsem na googlu našel mnoho diskuzí o tom, že k propojení takového monitoru se zmiňovaným notebookem je potřeba Mini display port -> Dual-Link DVI aktivní adaptér, který stojí 2000Kč+.
Prosím, neví někdo, jestli je i jiná možnost? Ty 30'' monitory jsou už tak drahé jak kráva a k tomu ještě tenhle adaptér.. :/
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
miniDP je jen zmensenina DP bez zmeny signalu, tak by mela stacit jednoducha redukce na DP. Nedostals jsi rovnou k notebooku? Pak staci monitor s displayportem.
30" s 2560x1600 a DP je treba Dell U3011 nebo HP ZR30w
30" s 2560x1600 a DP je treba Dell U3011 nebo HP ZR30w
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Fak-Ju
- Nováček

-
http://forumserver.twoplustwo.com/48/co ... h-1198793/
tady na tomto zahraničním fóru se řeší stejný problém a dospěli tam k tomu, že jediné řešení je mini dp->dual-link dvi AKTIVNÍ adaptér, který stojí narozdíl od pasivního 2000 (pasivní cca 500Kč). Já se v tom bohužel vůbec nevyznám, takže jsem docela ztracený.
No, asi to vidím tak, že zajdu s notebookem do obchodu a budu zkoušet různé redukce a snad bude stačit něco levnějšího.
tady na tomto zahraničním fóru se řeší stejný problém a dospěli tam k tomu, že jediné řešení je mini dp->dual-link dvi AKTIVNÍ adaptér, který stojí narozdíl od pasivního 2000 (pasivní cca 500Kč). Já se v tom bohužel vůbec nevyznám, takže jsem docela ztracený.
No, asi to vidím tak, že zajdu s notebookem do obchodu a budu zkoušet různé redukce a snad bude stačit něco levnějšího.
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo nadšení prodejci s tebou určitě vyzkouší 5 redukcí 
- Fak-Ju
- Nováček

-
Tak jelikož mám v plánu si v té samé prodejně koupit i monitor za 25k, tak budou muset být nadšení..Suke001 píše:Jo nadšení prodejci s tebou určitě vyzkouší 5 redukcí
- Zivan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsem nasel spravne specifikace, tak v te diskusi resi 4 roky stary monitor, ktery nema HDMI ani DP
Predpokladam, ze si takhle stary 30" monitor nebudes kupovat.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W