Vodorvný pruh přes obrazovku při pohybu videa / hry
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- raydoyle
- Nováček

-
Re: Vodorvný pruh přes obrazovku při pohybu videa / hry
Co jsem zapomněl zmínit je, že tady nemám teď nemám žádnou ikonku vedle hodin. Je potřeba ještě nějak zvlášť nainstalovat to rozhraní? Děkuju Ti.
- raydoyle
- Nováček

-
Teď jsem znovu spustil instalaci a nějakých 15 minut to prostě stojí na tom, že oba ty progress bary jsou na 100% a nic už se neděje.
- raydoyle
- Nováček

-
Už se mi zadařilo. Problém byl v tom, že jsem ten 7z soubor rozbalil přes Total Commander, a tím pádem se to všechno rozbalilo do jedné složky. Pomocí WinRaru už to šlo bez problémů a instalace proběhla úspěšně.
Každopádně tak jako tak to nepřineslo žádnou změnu. Zkusil jsem nastavit i nějaké profily pro ty aplikace (hru a Windows Media Player) ale taky žádná změna.
Myslíte, že by pomohlo nějaké nastavení v ATI Tray Tools?
Každopádně tak jako tak to nepřineslo žádnou změnu. Zkusil jsem nastavit i nějaké profily pro ty aplikace (hru a Windows Media Player) ale taky žádná změna.
Myslíte, že by pomohlo nějaké nastavení v ATI Tray Tools?
- raydoyle
- Nováček

-
Tak jako tak, spuštění ATI Tray Tools u mě znamená modrou obrazovku. Netuším, jestli existuje způsob, jak je spustit.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ati Tray Tools nepodporují Mobility Radeony a využívají starou knihovnu, která v nových verzích Catalyst balíku chybí , proto to BSOD.
Tohle opravdu nevypadá na problémy se synchronizací v driveru, ale problém bude jinde. Potýkáš se s tím už od začátku nebo se to začalo projevovat od určité doby? Měnil jsi v té době něco (HW, SW, driver atd.)?
Tohle opravdu nevypadá na problémy se synchronizací v driveru, ale problém bude jinde. Potýkáš se s tím už od začátku nebo se to začalo projevovat od určité doby? Měnil jsi v té době něco (HW, SW, driver atd.)?
- raydoyle
- Nováček

-
Aha, teď už rozumím těm problém s ATI Tray Tools.
Potýkám se s tím v podstatě už od začátku, respektive všiml jsem si toho až v poslední době z důvodu, že až v poslední době volím grafickou kartu manuálně pro určitou činnost (přepnu ATI/Intel) a před tím jsem to dělal tím způsobem, že pro každou aplikaci byla přiřazena různá karta. Zjistil jsem ale, že ten druhý způsob nefunguje (počítač nebere zřetel na to, jaká karta je k aplikaci přiřazena, našel jsem na internetu hodně ohlasů, že lidem se děje to samé), proto jsem přešel na ten první způsob.
Každopádně, teď jsem zjistil, že ty nové ovladače přece jen přinesly nějaké ovoce. Do teď, když jsem třeba na Googlu hledal obrázky a scrolloval dolů, obraz se taky v polovině lámal, to už teď ustalo. Dál jsem zjistil, že ve VLC Playeru se filmy přehrávají naprosto plynule, žádný zlom. Nevím sice, jestli to tak nebylo i před tou aktualizací ovladačů, ale vzhledem k tomu funkčnímu posouvání v prohlížeči bych věřil tomu, že pro ten Windows Media Player by se dal stáhnout nějaký kodek nebo něco podobného a bylo by to v pořádku (o to mi ale nejde, tady jsem to uváděl jen jako příklad, kde se objevuje ten pruh).
Nejvíc by mě samozřejmě zajímal způsob, jak zařídit, aby plynule běžela ta hra. Jedná se o Pro Evolution Soccer 6. Co jsem se dočetl na internetu je, že taky samozřejmě nejsem jediný, kdo se s tímhle setkal, ale všem pomohlo buďto zapnutí V-sync v nastavení graf. karty (to u mě a obecně prý na AMD graf. kartách ve Windows 7 nemá žádný vliv) nebo použití nějakého toho programu (D3D Overrider) nebo nastavení přímo ve hře (je tam soubor settings.exe, ale já mám zřejmě takovou verzi hry, kde žádné nastavení V-sync v settings.exe nemám). Zkoušel jsem i různé FPS limitery, ale opět bez výsledku. Neměl bys prosím tip, co bych ještě mohl zkusit?
Mockrát Ti děkuju.
Potýkám se s tím v podstatě už od začátku, respektive všiml jsem si toho až v poslední době z důvodu, že až v poslední době volím grafickou kartu manuálně pro určitou činnost (přepnu ATI/Intel) a před tím jsem to dělal tím způsobem, že pro každou aplikaci byla přiřazena různá karta. Zjistil jsem ale, že ten druhý způsob nefunguje (počítač nebere zřetel na to, jaká karta je k aplikaci přiřazena, našel jsem na internetu hodně ohlasů, že lidem se děje to samé), proto jsem přešel na ten první způsob.
Každopádně, teď jsem zjistil, že ty nové ovladače přece jen přinesly nějaké ovoce. Do teď, když jsem třeba na Googlu hledal obrázky a scrolloval dolů, obraz se taky v polovině lámal, to už teď ustalo. Dál jsem zjistil, že ve VLC Playeru se filmy přehrávají naprosto plynule, žádný zlom. Nevím sice, jestli to tak nebylo i před tou aktualizací ovladačů, ale vzhledem k tomu funkčnímu posouvání v prohlížeči bych věřil tomu, že pro ten Windows Media Player by se dal stáhnout nějaký kodek nebo něco podobného a bylo by to v pořádku (o to mi ale nejde, tady jsem to uváděl jen jako příklad, kde se objevuje ten pruh).
Nejvíc by mě samozřejmě zajímal způsob, jak zařídit, aby plynule běžela ta hra. Jedná se o Pro Evolution Soccer 6. Co jsem se dočetl na internetu je, že taky samozřejmě nejsem jediný, kdo se s tímhle setkal, ale všem pomohlo buďto zapnutí V-sync v nastavení graf. karty (to u mě a obecně prý na AMD graf. kartách ve Windows 7 nemá žádný vliv) nebo použití nějakého toho programu (D3D Overrider) nebo nastavení přímo ve hře (je tam soubor settings.exe, ale já mám zřejmě takovou verzi hry, kde žádné nastavení V-sync v settings.exe nemám). Zkoušel jsem i různé FPS limitery, ale opět bez výsledku. Neměl bys prosím tip, co bych ještě mohl zkusit?
Mockrát Ti děkuju.
- Hladis
- Moderátor

Trochu OT: Prosim vas ,Stratosovi uz jsem to durazne daval taktez najevo. Nepiste takovy zavadejici informace. Tyto hlasky ,ktere se netykaji nalezeni reseni problemu, akorat vyvolavaji flame a dalsi retezec OT ,ktery nijak tazateli nepomuze a mod ma jen praci navic. nVidia posledni dobou zrovna s kvalitou driveru taky nezari a oba vyrobci si muzou v leccems podat ruce.Alfajk píše:kazdopadne pro priste ses poucenej,ze nvidia je lepsi,co se taky podpory ovladacu...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Mělraydoyle píše:...Neměl bys prosím tip, co bych ještě mohl zkusit?
Mockrát Ti děkuju.
Jinak není zač, jsem rád že jsem aspoň trochu pomohl.
- raydoyle
- Nováček

-
Děkuju, ale to mi bohužel taky nepomohlo, naopak bych řekl, že je to naopak ještě horší, teď si troufnu říct, že vidim čáry dokonce 2 (obraz je rozdělený na třetiny).
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Potom tedy změň hodnotu "Flip Queue Size" zpět na default, tedy 2 nebo můžeš zkusit přidat.
- raydoyle
- Nováček

-
Ani to nepomohlo. Asi už ani nemá smysl nic dalšího zkoušet, teď jsem postupným zkoušením všeho možného přišel na to, že asi jediný, co má vliv, je ten D3DOverrider, když mám spuštěný ten a k tomu nastavenou v Catalyst vysokou kvalitu u všech těch možností, pruh tam sice je trochu zřetelný, ale možná, že už se na něj jenom soustředím a někdo nezasvěcenej by řekl, že žádnej nevidí.
Takže děkuju moc za pomoc.
Takže děkuju moc za pomoc.
- raydoyle
- Nováček

-
Teď se zase ta hra začla zničehonic sekat, žádný v-sync, prostě regulérně jakoby počítač nestíhal, to se mi stalo už jednou asi předvčírem (ještě se starými ovladači), ale stačilo jen počítač restartovat. Teď už nepomáhá vůbec nic. Nemá někdo ponětí, o co jde? Děkuju.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Přepnul jsi na AMD kartu po instalaci nových ovladačů nebo to řešíš profily?
- raydoyle
- Nováček

-
Přepnul na AMD. Po instalaci těch nových ovladačů to šlo v pořádku, pak to nějak začalo zlobit, tak jsem odinstaloval ty programy, který na tu synchronizaci stejně neměly vliv a bylo to zase v pořádku. A po restartu počítače už se toho prostě nemůžu zbavit. Zkouším nastavit všechno možné v Catalyst, ale pořád to samé.
- raydoyle
- Nováček

-
A teď to z ničeho nic zase funguje, nerozumím tomu.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
to vypada na nakej SW problem, kdyz to takhle chvili de a chvili ne, jako by se tam neco pralo mezi sebou, zvlastni...