Zvláštní pískání

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
eLzyx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zvláštní pískání

Příspěvek od eLzyx »

Behemot píše: S Chieftecem každopádně nemám dobré zkušenosti. Minimálně od Enhance mají kompenzaci vyladěnou přesně na šmejdy s vysokým ESR, výměna za kvalitní kondenzátory skončila tím, že je nepoužitelnej. Tady se mohl stát opak, a sice že šmejdy časem odešly a taky ro rozhodilo kompenzaci - to je jeden z důvodů piskání, chrčení a chrastění ve zdroji, časem doprovázeným vypínáním v zátěži nebo i naprázdno.
potvrzuju, taky jsem tu měl jednoho hvízdajícího Chiefteca, tak jsem ho recapnul kvalitkou a začal se vypínat. Takže jsem jej už nakrájel, kvalitní kabeláž jsem přehodil na starýho Eurocase, stejně tak ty nový kvalitní kondíky a "pozlacenou" mřížku na větráku taky. Z plechu jsem naohýbal "ATX" obal pro SFF zdroj, tak aby měl ventilátor v úhlu 45° - chladí zároveň CPU. Chladiče vypájel z desky a hodil do bedny s hliníkovým šrotem. Zbytek skončil ve sběrném dvoře. Asi jediný smysluplný využití tohodle klumpu.
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Deadspace26 píše:proražený tranzistor ve VRM? :? nebo jako co to je? :D

Takže základní deska špatná?
opravit to nejde?
Prorazeny ,je jen elektrikarsky termin. Nemysli to doslova :)

Ano pravdepodobne tedy problem byl v zakladovce. Oprava nema smysl.
Deadspace26
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deadspace26 »

Díky za odpověď.

ještě poznámka, okem to nejde nějak poznat, např. něco vyteklého, černého, vypouklého?

No, hold upgrade PC začíná :D
Kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhlo.
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Deadspace26 píše:proražený tranzistor ve VRM? :? nebo jako co to je? :D

Takže základní deska špatná?
opravit to nejde?
Ale tak jestli je to MOSFET, nechá se to zkusit :wink:
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Zkus vypnout všechny šetřící funkce procesoru (C1E apod). Já mám osobní zkušenost, že bez zátěže, tedy s podtaktovaným procesorem (hlavně na AMD a C1E aktivním) zdroj píská. V zátěži se vše zklidní. Jakmile vypnu C1E a CnQ, tak procesor jede pořád na stejném taktu, ale pískání totálně vymizí. Toto se projevuje na všech zdrojích co mám doma.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

froxic píše:Zkus vypnout všechny šetřící funkce procesoru (C1E apod). Já mám osobní zkušenost, že bez zátěže, tedy s podtaktovaným procesorem (hlavně na AMD a C1E aktivním) zdroj píská. V zátěži se vše zklidní. Jakmile vypnu C1E a CnQ, tak procesor jede pořád na stejném taktu, ale pískání totálně vymizí. Toto se projevuje na všech zdrojích co mám doma.
Tomu říkám řešení.. To, že ti pískají všechny zdroje normální není a si velký smolař :-D Nehledě na to, že bez těchto šetřících funkcí by ten procesor zbytečně házel ČEZU peníze...
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

Smolař ani ne, spíše je to některýma deskama od AMD. Nejsou tak kvalitní, jako ty od Intelu a jistě nedodržují všechny normy a specifikace. Nemyslím si totiž, že by SeaSonic X-1250 byl šmejd zdroj (S SB-E a dvojici přetočených grafik ani nekvikl). Však, ať to zkusí a hned se bude vědět, jestli jsem lokalizoval zdroj problému nebo nikoliv.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“