potvrzuju, taky jsem tu měl jednoho hvízdajícího Chiefteca, tak jsem ho recapnul kvalitkou a začal se vypínat. Takže jsem jej už nakrájel, kvalitní kabeláž jsem přehodil na starýho Eurocase, stejně tak ty nový kvalitní kondíky a "pozlacenou" mřížku na větráku taky. Z plechu jsem naohýbal "ATX" obal pro SFF zdroj, tak aby měl ventilátor v úhlu 45° - chladí zároveň CPU. Chladiče vypájel z desky a hodil do bedny s hliníkovým šrotem. Zbytek skončil ve sběrném dvoře. Asi jediný smysluplný využití tohodle klumpu.Behemot píše: S Chieftecem každopádně nemám dobré zkušenosti. Minimálně od Enhance mají kompenzaci vyladěnou přesně na šmejdy s vysokým ESR, výměna za kvalitní kondenzátory skončila tím, že je nepoužitelnej. Tady se mohl stát opak, a sice že šmejdy časem odešly a taky ro rozhodilo kompenzaci - to je jeden z důvodů piskání, chrčení a chrastění ve zdroji, časem doprovázeným vypínáním v zátěži nebo i naprázdno.
Zvláštní pískání
- eLzyx
- Mírně pokročilý

Re: Zvláštní pískání
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
- Hladis
- Moderátor

Prorazeny ,je jen elektrikarsky termin. Nemysli to doslovaDeadspace26 píše:proražený tranzistor ve VRM?nebo jako co to je?
![]()
Takže základní deska špatná?
opravit to nejde?
Ano pravdepodobne tedy problem byl v zakladovce. Oprava nema smysl.
- Deadspace26
- Začátečník

Díky za odpověď.
ještě poznámka, okem to nejde nějak poznat, např. něco vyteklého, černého, vypouklého?
No, hold upgrade PC začíná
ještě poznámka, okem to nejde nějak poznat, např. něco vyteklého, černého, vypouklého?
No, hold upgrade PC začíná
Kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhlo.
- Behemot
- Červená karta

-
- Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak jestli je to MOSFET, nechá se to zkusitDeadspace26 píše:proražený tranzistor ve VRM?nebo jako co to je?
![]()
Takže základní deska špatná?
opravit to nejde?
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus vypnout všechny šetřící funkce procesoru (C1E apod). Já mám osobní zkušenost, že bez zátěže, tedy s podtaktovaným procesorem (hlavně na AMD a C1E aktivním) zdroj píská. V zátěži se vše zklidní. Jakmile vypnu C1E a CnQ, tak procesor jede pořád na stejném taktu, ale pískání totálně vymizí. Toto se projevuje na všech zdrojích co mám doma.
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Tomu říkám řešení.. To, že ti pískají všechny zdroje normální není a si velký smolařfroxic píše:Zkus vypnout všechny šetřící funkce procesoru (C1E apod). Já mám osobní zkušenost, že bez zátěže, tedy s podtaktovaným procesorem (hlavně na AMD a C1E aktivním) zdroj píská. V zátěži se vše zklidní. Jakmile vypnu C1E a CnQ, tak procesor jede pořád na stejném taktu, ale pískání totálně vymizí. Toto se projevuje na všech zdrojích co mám doma.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Smolař ani ne, spíše je to některýma deskama od AMD. Nejsou tak kvalitní, jako ty od Intelu a jistě nedodržují všechny normy a specifikace. Nemyslím si totiž, že by SeaSonic X-1250 byl šmejd zdroj (S SB-E a dvojici přetočených grafik ani nekvikl). Však, ať to zkusí a hned se bude vědět, jestli jsem lokalizoval zdroj problému nebo nikoliv.
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)