Herní netebook
Moderátor: Don
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Herní netebook
Jenze ty jsi prisel az s krizkem po funuse
Daleko lepsi koupe je ten Alienware, protoze nabidne za ty same penize stejny vykon + ma daleko lepsi zaruku.
Goldmax tu nemusi prodavat vecne.
Daleko lepsi koupe je ten Alienware, protoze nabidne za ty same penize stejny vykon + ma daleko lepsi zaruku.
Goldmax tu nemusi prodavat vecne.
- Deegr
- Začátečník
-
Zdravím všechny. Dneska mi konečně přišel notebook. Jedná se o Goldmax Neptune 2.0 s Core i7 3720QM, který jsem už přetočil na 4.0 Ghz na jednom jádře a všechny čtyři jádra pak jedou na 3.8Ghz, samozřejmě s Radeonem HD 7970M, který v mém případě jede až na 1040Mhz na jádře a paměti jedou až na 5500Mhz. Vzal jsem ho i s tím prémiovým displejem 90% gamut a ten rozdíl je oproti mému předchozímu Notebooku DevilTech Fragbook DTX propastný. Barvy jsou mnohem živější a i jas je vyšší, nehledě na mnohem lepší pozorovací úhly. Měl jsem oba notebooky vedle sebe a kdo neuvidí, tak nepochopí. Příplatek za tento displej je doslova povinný! Notebook je osazen 750Gb HDD spolu se SSD Samsung 830 128Gb. Ram mám Kingston HyperX 2x4 GB 1600Mhz.
Podsvícená klávesnice v sedmi barvách je už jen takový bonbónek. Co mě ale překvapilo je to, že notebook dokáže jet jen na grafiku Intel HD 4000 a Radeon HD 7970M tak úplně odtaví. Při instalování her, stahování updatů a brouzdání po netu notebook jel dvě hodiny a stále měl ještě 30% baterie. Výdrž 3h u herního notebooku? Klobouk dolů. Navíc Core i7 3720QM a 3820QM jdou taktovat pomocí Utility XTU o 400Mhz na jádro. Core i7 3610QM zatím nelze taktovat. Rozdíl ve výkonu se tak ještě prohloubí.
Co se nedá ale srovnat s DevilTechem je jejich podpora. Zajímají se, jak jste s notebookem spokojen, jak se mi líbí ten displej, atd. Navíc mi přislíbili zdarma kalibrační soft na ten displej a dokonce pošlou i ZDARMA CZ verzi klávesnice, až se objeví.
Tak zde první výsledky, zatím bez OC.
3DMark Vantage
Score: 21 011
GPU: 20 247
CPU: 23 694
3DMark 11
Score: 5917
http://3dmark.com/3dm11/3760477
Cinebench R10 64bit
1 CPU: 6104
x CPU: 23 404
Cinebench R10 64bit po OC CPU na 4Ghz
1 CPU: 6769
x CPU: 25 596
Zde výsledky po OC grafiky z 850/1200Mhz na 1040/1375Mhz a CPU na 4.0 Ghz
3DMark Vantage
Score: 23 305
GPU: 22 831
CPU: 24 852
3DMark 11
Score: 6886
http://3dmark.com/3dm11/3761909
3DMark 11 na Intel HD 4000
Score: 809
http://3dmark.com/3dm11/3761112
Zajímavý je pokles CPU score o nějakých 1000 bodů, když jede grafika v CPU.
Podsvícená klávesnice v sedmi barvách je už jen takový bonbónek. Co mě ale překvapilo je to, že notebook dokáže jet jen na grafiku Intel HD 4000 a Radeon HD 7970M tak úplně odtaví. Při instalování her, stahování updatů a brouzdání po netu notebook jel dvě hodiny a stále měl ještě 30% baterie. Výdrž 3h u herního notebooku? Klobouk dolů. Navíc Core i7 3720QM a 3820QM jdou taktovat pomocí Utility XTU o 400Mhz na jádro. Core i7 3610QM zatím nelze taktovat. Rozdíl ve výkonu se tak ještě prohloubí.
Co se nedá ale srovnat s DevilTechem je jejich podpora. Zajímají se, jak jste s notebookem spokojen, jak se mi líbí ten displej, atd. Navíc mi přislíbili zdarma kalibrační soft na ten displej a dokonce pošlou i ZDARMA CZ verzi klávesnice, až se objeví.
Tak zde první výsledky, zatím bez OC.
3DMark Vantage
Score: 21 011
GPU: 20 247
CPU: 23 694
3DMark 11
Score: 5917
http://3dmark.com/3dm11/3760477
Cinebench R10 64bit
1 CPU: 6104
x CPU: 23 404
Cinebench R10 64bit po OC CPU na 4Ghz
1 CPU: 6769
x CPU: 25 596
Zde výsledky po OC grafiky z 850/1200Mhz na 1040/1375Mhz a CPU na 4.0 Ghz
3DMark Vantage
Score: 23 305
GPU: 22 831
CPU: 24 852
3DMark 11
Score: 6886
http://3dmark.com/3dm11/3761909
3DMark 11 na Intel HD 4000
Score: 809
http://3dmark.com/3dm11/3761112
Zajímavý je pokles CPU score o nějakých 1000 bodů, když jede grafika v CPU.
Naposledy upravil(a) Deegr dne pát 29. čer 2012, 01:30, celkem upraveno 1 x.
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
- Deegr
- Začátečník
-
Orgasmic: Alienware? Ten tady v CZ oficiálně neseženeš a za ty starosti to nestojí. Navíc v zahraničních fórech dost lidí nadává na jejich kvalitu. U Goldmaxu máš jistotu, podporu a hlavně i lepší displeje na výběr. Nevidím jediný důvod, proč by si někdo měl prožívat při shánění Alienwaru to, co já!
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ten vykon je opravdu brutalni, temer 7000bodu v 3D marku 11 to nema valna vetsina desktopovych hernich masin .
PS: na ten Display s vyssim gamutem mam stejny nazor, prece jenom do monitoru cumime celou dobu co sme u PC tj zde by se nemelo setrit na nejakym "shit" TN panelu.. (sam mam 30" IPS a nic jinyho bych uz nechtel)
PS: na ten Display s vyssim gamutem mam stejny nazor, prece jenom do monitoru cumime celou dobu co sme u PC tj zde by se nemelo setrit na nejakym "shit" TN panelu.. (sam mam 30" IPS a nic jinyho bych uz nechtel)
Naposledy upravil(a) Stratos dne pát 29. čer 2012, 17:17, celkem upraveno 1 x.
- Usuario
- Nováček
-
Já ti nevím Admine, ale neměl bys zasáhnout? Když to čtu od začátku do konce, je to jak skrytá reklama
1. Úvod - hledáme nb. I když je všude stejná nabídka, já vlastně chci něco úplně jiného. Sice tomu moc nerozumím, ale prostě nechci to, co nabízí všichni...a navíc chci lepší cenu
2. Nasměrování - odfiltrujeme konkurenci a nenápadně nasměrujeme na požadovaný produkt. Najednou je tu několik uživatelů kteří, preferují méně známou značku (kde jsou ostatní bojovníci za Asus, Lenovo atd..?)
3. Iluze dokonalosti - ona značka mi vyjde vstříc (a překvapivě i cenou, takových obchodů opravdu moc neznám:)
4. Zvýraznění všech výhod nákupu - co kde jak má ta značka lepší a proč
5. Vlastní nákup
6. Pozitivní zkušenost s produktem a dokonalý popis výhod značky od dalšího uživatele
7. Potvrzení dokonalé koupě
Jako nechci nikoho urazit, možná je to náhoda a dost možná se k tomu někteří jako já přidali náhodou, ale tak jak je to celé strukturované, je to dokonalý PR článek. Když k tomu přidám, že tento odkaz slouží některým zde přispívajícím uživatelům jako "modelový příklad výhodnosti té dané značky" a je rozkopírován na další fóra a diskuze pod produkty konkurenčních značek, je to pro mě reklama jak vyšije...
1. Úvod - hledáme nb. I když je všude stejná nabídka, já vlastně chci něco úplně jiného. Sice tomu moc nerozumím, ale prostě nechci to, co nabízí všichni...a navíc chci lepší cenu
2. Nasměrování - odfiltrujeme konkurenci a nenápadně nasměrujeme na požadovaný produkt. Najednou je tu několik uživatelů kteří, preferují méně známou značku (kde jsou ostatní bojovníci za Asus, Lenovo atd..?)
3. Iluze dokonalosti - ona značka mi vyjde vstříc (a překvapivě i cenou, takových obchodů opravdu moc neznám:)
4. Zvýraznění všech výhod nákupu - co kde jak má ta značka lepší a proč
5. Vlastní nákup
6. Pozitivní zkušenost s produktem a dokonalý popis výhod značky od dalšího uživatele
7. Potvrzení dokonalé koupě
Jako nechci nikoho urazit, možná je to náhoda a dost možná se k tomu někteří jako já přidali náhodou, ale tak jak je to celé strukturované, je to dokonalý PR článek. Když k tomu přidám, že tento odkaz slouží některým zde přispívajícím uživatelům jako "modelový příklad výhodnosti té dané značky" a je rozkopírován na další fóra a diskuze pod produkty konkurenčních značek, je to pro mě reklama jak vyšije...
- Deegr
- Začátečník
-
Takže když někdo na fóru vyjádří svůj názor, je to hned reklama? Mám doma jak DevilTech, tak Goldmax a mohu tedy srovnávat. Myslím, že se tu najde pár lidí, kteří takové dilema řeší. Někdo nemusí o těchto značkách moc vědět a nemusí vědět, proč je Goldmax dražší, než Německá konkurence. Pokud někdo chce herní notebook bez kompromisu, moc na výběr nemá a značky jako MSI a Asus, Lenovo do této kategorie prostě nepatří. Nabízí jen Core i7 3610QM bez možností dalšího OC, vůbec nenabízí TOP grafiky, GeForce 660M a 670M na ty nejlepší hry nestačí v plných detailech už teď, co za rok. Proto člověk nemá moc na výběr a musí sáhnout po těchto značkách.
- Usuario
- Nováček
-
A já svůj názor, byť v tomto případě podezření, na fóru vyjádřit snad nemůžu? Napsal jsem důvody co mě k tomu vedly, tak jak to vidím já. Nikoho jsem nejmenoval, neosočil, do nikoho jsem se nenavážel.
Ano, Goldmax v tomto případě nabízí rozličný hardware s vysokým výkonem - je to přece jen skládačka. Asus, MSI a další uvádějí na trh "komerci" - modely s konkrétní specifikací, danou převážně tím, jak si ji lokální distributoři namyslí a nakoupí. Není pravda, že by nenabízeli nejvyšší grafiky - například MSI v nabídce má model s GTX680M a HD7970M, jen budou dostupné později (měsíc, dva), přece jen se musí složit a odladit někde jinde než v Česku - a proto to zpoždění.
Goldmax nabízí hodně. Ale herní notebook bez kompromisů to rozhodně není. Chci lepší repro - JBL, B&O, Dynaudio- mám tu možnost? Ne. Chci rychlou klávesnici SteelSeries, protože ji používám doma a jsem na ni zvyklý. Mám tu možnost? Ne. Chci rychlou síťovku s nízkou latencí..Opět ne. Je to prostě skládačka. Tak jak nakupuje herní šasi od Cleva, tak nakupuje další komponenty od dalších výrobců a celé to jen poskládá. Není tam vývoj, zaměření na hráče - jen možnost vlastní konfigurace a s tím logicky možnost pozdějšího upgrade. Ale zase proč ne, na trhu to chybí, proč toho nevyužít.
Abych to uzavřel (než to udělá admin, protože jsme opravdu OT). Já nemám nic proti konkurenci značek. Konkurence je potřeba, aby to vývoj táhlo trochu dál a ceny trochu níž:). Ale nelíbí se mi, když se někdo cíleně naváží do ostatních značek a "přesměrovává" to jen na jednu konkrétní (jako se to stává v produktových diskuzích např.czc). A když pak k tomu najdu podobný článek jako je tento, který je navíc ještě rozkopírován do dalších temat či produktů např. právě na czc, zdá se mi podobnost se skrytou reklamou víc než náhodná.
Ano, Goldmax v tomto případě nabízí rozličný hardware s vysokým výkonem - je to přece jen skládačka. Asus, MSI a další uvádějí na trh "komerci" - modely s konkrétní specifikací, danou převážně tím, jak si ji lokální distributoři namyslí a nakoupí. Není pravda, že by nenabízeli nejvyšší grafiky - například MSI v nabídce má model s GTX680M a HD7970M, jen budou dostupné později (měsíc, dva), přece jen se musí složit a odladit někde jinde než v Česku - a proto to zpoždění.
Goldmax nabízí hodně. Ale herní notebook bez kompromisů to rozhodně není. Chci lepší repro - JBL, B&O, Dynaudio- mám tu možnost? Ne. Chci rychlou klávesnici SteelSeries, protože ji používám doma a jsem na ni zvyklý. Mám tu možnost? Ne. Chci rychlou síťovku s nízkou latencí..Opět ne. Je to prostě skládačka. Tak jak nakupuje herní šasi od Cleva, tak nakupuje další komponenty od dalších výrobců a celé to jen poskládá. Není tam vývoj, zaměření na hráče - jen možnost vlastní konfigurace a s tím logicky možnost pozdějšího upgrade. Ale zase proč ne, na trhu to chybí, proč toho nevyužít.
Abych to uzavřel (než to udělá admin, protože jsme opravdu OT). Já nemám nic proti konkurenci značek. Konkurence je potřeba, aby to vývoj táhlo trochu dál a ceny trochu níž:). Ale nelíbí se mi, když se někdo cíleně naváží do ostatních značek a "přesměrovává" to jen na jednu konkrétní (jako se to stává v produktových diskuzích např.czc). A když pak k tomu najdu podobný článek jako je tento, který je navíc ještě rozkopírován do dalších temat či produktů např. právě na czc, zdá se mi podobnost se skrytou reklamou víc než náhodná.
- roman2277
- Začátečník
-
Perfektní poslední příspěvek.Jinak ale mohu potvrdit,že uživatel Deegr i Orgasmic jsou "jen" prostí fajnšmekři do herních notebooků.Nic více,nic méně.Jinak ale razím názor,že skládačku bych nekoupil.Kdoví jestli tato firma zde bude třeba za 2 roky.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
kazda firma muze behem nekolika let zkrachovat nebo bude odkoupena jinou firmou takovou zaruku ti neda nikdo...
- Loiza
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Repro tam je 2.1 vlastně. Včetně optického výstupu. Tudiž lepší? Nedostaneš. Klávesnice je rychlá, tedy ano, Síťovka rychlý? Říká Ti něco bigfoot? To je nízkolatenční síťovka.Usuario píše: Goldmax nabízí hodně. Ale herní notebook bez kompromisů to rozhodně není. Chci lepší repro - JBL, B&O, Dynaudio- mám tu možnost? Ne. Chci rychlou klávesnici SteelSeries, protože ji používám doma a jsem na ni zvyklý. Mám tu možnost? Ne. Chci rychlou síťovku s nízkou latencí..Opět ne. Je to prostě skládačka. Tak jak nakupuje herní šasi od Cleva, tak nakupuje další komponenty od dalších výrobců a celé to jen poskládá. Není tam vývoj, zaměření na hráče - jen možnost vlastní konfigurace a s tím logicky možnost pozdějšího upgrade. Ale zase proč ne, na trhu to chybí, proč toho nevyužít.
Tudíž všechno co si řekl, u GM prostě je
- orgasmic
- Začátečník
-
- Loiza
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Slyšel si ho? Já ano. Není to vůbec špatné. Rozhodně lepší, jak má repro Lenovo Y580, který má mít taky 2.1, ale hraje to příšerně! To už MSI ma lepší zvuk.. a kupodivu má dobrý zvuk. Ale GM má výborný zvukSrasůsek píše:Repro 2.1 u Goldmax sice je, ale hraje hůře jak acer s 2.0
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zvlastni ze v zadne recenzi na GOLDMAX tohle nepisou .. Mas nejakej odkaz na nakou slusnejsi recenzi kde hanej zvuk?Srasůsek píše:Repro 2.1 u Goldmax sice je, ale hraje hůře jak acer s 2.0
- roman2277
- Začátečník
-
Vtip je v tom,že Goldmax ošidil výhybku a proto subwoofer hraje jen jako 3 reproduktor a né jako basový subwoofer! MSI řady GT mají daleko lepší zvuk.To je bez debat.Loiza píše:Slyšel si ho? Já ano. Není to vůbec špatné. Rozhodně lepší, jak má repro Lenovo Y580, který má mít taky 2.1, ale hraje to příšerně! To už MSI ma lepší zvuk.. a kupodivu má dobrý zvuk. Ale GM má výborný zvukSrasůsek píše:Repro 2.1 u Goldmax sice je, ale hraje hůře jak acer s 2.0
- Loiza
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
To zcela potvrzujiroman2277 píše:Vtip je v tom,že Goldmax ošidil výhybku a proto subwoofer hraje jen jako 3 reproduktor a né jako basový subwoofer! MSI řady GT mají daleko lepší zvuk.To je bez debat.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tys to mel rozebrany ze si si timto tak jisty?roman2277 píše:Goldmax ošidil výhybku a proto subwoofer hraje jen jako 3 reproduktor a né jako basový subwoofer!
- roman2277
- Začátečník
-
To jsem nepotřeboval.Diagnostický program mi to potvrdil.A bohužel to takto má většina modelů od Cleva(a bohužel nejen od Cleva-oni totiž výrobci tímto ušetří).Jsou toho plná diskuzní fóra.Stačí se o to důkladně zajímat.
- Loiza
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
No jo, ale diagnostika není skutečnost, že? Může vždycky někdo něco namítat aniž by měl důkaz? Hlavně, že chytrosti tito lidé pobrali, všude byli dvakrát, ale diagnostický program mu vyhodnotil, že repro do GM prostě hrajou špatně. To je opravdu výborná dedukce. Ať žije vlastní zkušenost, že?roman2277 píše:To jsem nepotřeboval.Diagnostický program mi to potvrdil.A bohužel to takto má většina modelů od Cleva.Jsou toho plná diskuzní fóra.Stačí se o to důkladně zajímat.
- roman2277
- Začátečník
-
Navíc je to slyšet i vlastním uchem.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja mel doma HP DV7 ktery ma taky maly subvoofer a hralo to dobre, pokud muzu porovnat s mym DV6 ktery ma uplne stejny zvuk ale nema sunbvoofer byly basy o mnoho lepsi...