Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- eddiex
- Nováček

-
Re: Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka
ano vycistil som uplne vsetko co suviselo s ovladacmi a v CC som precistil registre a este v jednom programe tusim total uninstaler sa vola
edit : pc nemam teraz doma ale je u kamosa kde som to testoval, pisem z notebooku teraz
edit : pc nemam teraz doma ale je u kamosa kde som to testoval, pisem z notebooku teraz
- Hladis
- Moderátor

O Sapphire OC edicich vim a uz jsem tu pred nimi varoval ,ale prave ze se tu objevuje i dost Gigabyte. Zde v Recku se to zatim resilo jako vada kusu prave dost u Sapphire ,protoze se prodava nejvic kvuli cene ,takze u nej problemy jsou nejvic videt. Zatim neni moc problemu hlaseno od MSI a ASUS ,ale to muze byt zpusobeno tim, ze se jich proda min. Pri koupi 7850 bych tedy spise bral tyto znacky a uvidime co se z toho vyvrbi. Zda je to chyba ovladacu, BIOSu karty ci nejake HW chyby se asi nevi. Fora neprojizdim ,takze informace odjinud nemam. Oficialne to zatim nikdo nekomentoval a myslim ze se chyba hleda.
- eddiex
- Nováček

-
Takze po testovani sa doslo na to ze obe karty taktiez padaju pocas hrania aj na core i5 3570. Takze povedal by som ze gigabyte to s tou oc verziu nevyslo... Teraz nastava otazka aku inu kartu do mojej zostavy dat v tej cene priblizne 220 eur. Som fanusik radeonu ale po tomto fiasku neviem co dalej. HD 7850 ma sklamala, ano este su iny vyrobcovia ale MSI ma tiez nastrbenu povest a saphire ze vraj ma take iste problemy ako gigabyte. Nvidia este nove gtx 660 nevydala a neviem ci sa oplati kupovat staru 560 ti. Este uvazujem ze si priplatim a skusim mozno 7870. Mate nejake rady aku kartu kupit? Mozno skusit iby obycajnu verziu 7850?
- Ukuk
- Začátečník

Mam ty same problemy co ty akorat s HD 7870 od sapphiru...Reklamoval jsem karu dostal sem novou a ta delala totez co ta prvni takze ted cekam na vysledek 2 reklamace (pocitam ze bude pristi tejden)...Mam uvedene na RMA za chci vratit penize formou dobropisu a budu kupovat jinou kartu moc uz se mi nechce do AMD ale nikdy sem nemel NV a snad ani nechci...Takze bud vemu HD 7950 od sapphiru coz se mi moc nechce uz ty znacce neverim,nebo od Gigabytu rovnez 7950 ty co sem koukal nemaj problemy jako rada 7800...Navic kdyz sem kupoval HD 7870 tak me vysla na 8200,- a ted stoji 7950 kolem 8600,-...Kdyby byla NV 670 levenjsi asi jdu do ni ale slusna verze stoji kolem 9500,- a to davat nechci...eddiex píše:Takze po testovani sa doslo na to ze obe karty taktiez padaju pocas hrania aj na core i5 3570. Takze povedal by som ze gigabyte to s tou oc verziu nevyslo... Teraz nastava otazka aku inu kartu do mojej zostavy dat v tej cene priblizne 220 eur. Som fanusik radeonu ale po tomto fiasku neviem co dalej. HD 7850 ma sklamala, ano este su iny vyrobcovia ale MSI ma tiez nastrbenu povest a saphire ze vraj ma take iste problemy ako gigabyte. Nvidia este nove gtx 660 nevydala a neviem ci sa oplati kupovat staru 560 ti. Este uvazujem ze si priplatim a skusim mozno 7870. Mate nejake rady aku kartu kupit? Mozno skusit iby obycajnu verziu 7850?
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- eddiex
- Nováček

-
No mam pre vas najnovsie infromacie a su dost vtipne... Takze po tom co tie HD 7850 padali tak mi v predajni navrhli skusit nvidiu...no vybral som si gainward gtx 560 ti a dalsie problemy zacali. Ked som ju skusal zatazovat v hrach a v msi kombustore tak ta karta dost silno konkurovala svojim hlukom tryskovemu lietadlu pri starte...Je pravda ze isla stabilne a nepadala ako ati ale jednak bola velmi hlucna a teploty boli tiez vysoke, v zatazi 85-90. Ten vetracik co mala bol fakt smiesny, ved to by nevychladilo ani 386 staru... Tak som im to tam nasraty vratil, beriem peniaze spat a idem kupit cez e-shop nejaku kartu.
Potrebujem vazne poradit co si vybrat, karta by mala byt ticha, primerane vykonna a cenovo do 230 eur. Po skusenosti s gigabyte by som uz do 7850 oc asi nechcel. Ked tak iba klasicku nepretocenu verziu. Nepreferujem nejak extra jednu alebo druhu znacku, ale vzhladom na to ze som mal 4870 4 roky a bezala bez problemov, chcel by som skor nejaku atinu. Mozu byt aj karty z radu 6800/6900 , hlavne aby boli tiche, vykonne a nemrzli poprosim
Dakujem za odpovede !
Ukuk : no vies co ja mam cenovy strop nizsie cize tie 7900 su uz nad moj limit ale tak snad budes mat stastie a vsetko pojde ako ma.
Potrebujem vazne poradit co si vybrat, karta by mala byt ticha, primerane vykonna a cenovo do 230 eur. Po skusenosti s gigabyte by som uz do 7850 oc asi nechcel. Ked tak iba klasicku nepretocenu verziu. Nepreferujem nejak extra jednu alebo druhu znacku, ale vzhladom na to ze som mal 4870 4 roky a bezala bez problemov, chcel by som skor nejaku atinu. Mozu byt aj karty z radu 6800/6900 , hlavne aby boli tiche, vykonne a nemrzli poprosim
Dakujem za odpovede !
Ukuk : no vies co ja mam cenovy strop nizsie cize tie 7900 su uz nad moj limit ale tak snad budes mat stastie a vsetko pojde ako ma.
- Ukuk
- Začátečník

Néo cennovy limit kdyz sem kupoval 7870 OC tak stala 8200,- dneska stoji 7950 cirka 8400,- takze asi tak no :)Jinak diky taky ti preju hodne stesti pri vyberu:)Zkusil bych byt tebou sehnat trebas 6950 vykon ma dobry a mohla by se vejit do tveho limitu...
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- eddiex
- Nováček

-
Ukuk píše:Néo cennovy limit kdyz sem kupoval 7870 OC tak stala 8200,- dneska stoji 7950 cirka 8400,- takze asi tak no :)Jinak diky taky ti preju hodne stesti pri vyberu:)Zkusil bych byt tebou sehnat trebas 6950 vykon ma dobry a mohla by se vejit do tveho limitu...
Inac mimochodom som sa docital na jednom fore co je asi koren problemov zo zamrzanim pocas hrania. Jeden chlapik tam skopiroval odpoved od AMD support, kde pisali ze o probleme vedia a s najvacsou pravdepodobnostou je to problem ovladacov. Myslim si ze amd do trosku dosralo s novou seriou ale tak pokial sa im to podari vyriesit tak to bude fajn. Uprimne aj by som este skusil nejaku 7850, bud msi,asus alebo mozno este saphire ale nepretaktovanu seriu. Neviem no este sa rozhodnem. Cenovo to vychadza priblizne tak isto ako geforce 560 ti v roznych verziach.
- Ukuk
- Začátečník

eddiex píše:Ukuk píše:Néo cennovy limit kdyz sem kupoval 7870 OC tak stala 8200,- dneska stoji 7950 cirka 8400,- takze asi tak no :)Jinak diky taky ti preju hodne stesti pri vyberu:)Zkusil bych byt tebou sehnat trebas 6950 vykon ma dobry a mohla by se vejit do tveho limitu...
Inac mimochodom som sa docital na jednom fore co je asi koren problemov zo zamrzanim pocas hrania. Jeden chlapik tam skopiroval odpoved od AMD support, kde pisali ze o probleme vedia a s najvacsou pravdepodobnostou je to problem ovladacov. Myslim si ze amd do trosku dosralo s novou seriou ale tak pokial sa im to podari vyriesit tak to bude fajn. Uprimne aj by som este skusil nejaku 7850, bud msi,asus alebo mozno este saphire ale nepretaktovanu seriu. Neviem no este sa rozhodnem. Cenovo to vychadza priblizne tak isto ako geforce 560 ti v roznych verziach.
Tomu se mi nechce verit...Myslim ze by AMD vydalo tiskovou zpravu o tom ze problem je na strane ovladacu a at maji zakaznici trpelivost a nereklamuji karty do zblbnuti...
- Ukuk
- Začátečník

- Hladis
- Moderátor

Mno tak zrovna Gainward fakt nebrat. GTX560Ti brat ASUsky ci Gigabyte.eddiex píše:Takze po tom co tie HD 7850 padali tak mi v predajni navrhli skusit nvidiu...no vybral som si gainward gtx 560 ti a dalsie problemy zacali............
Problem je stale neznamy. Je mozne ze v AMD neco dodrbali v ovladacich ,protoze to dela random ,ale je i mozne ze je enkde HW chyba. Dale jelikoz v AMD nevedi kde je chyba a vy nekupujete karty od AMD ,tak reklamace bez diskuze. Co koupit je ted tezky rozhodovani. Zkuste 7850 od ASUS ,7950 (ale taky ne Sapphire) nebo bazarove GTX570. GTX660Ti bude az pristi mesic.
- durod
- Středně pokročilý

koukam, ze HD7850 OC bude mit nalepku GTX560Ti, problemove karty....
Byt tebou, pockej mesic, neni to tak vela, co prinese GTX660Ti(ale imho do 230€ se nevzlezes, je to takova onaka cena, ani ani)
Byt tebou, pockej mesic, neni to tak vela, co prinese GTX660Ti(ale imho do 230€ se nevzlezes, je to takova onaka cena, ani ani)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- marbun65
- Začátečník

Pamätám si že s niektorými betami aj mne padli zo 2x v systéme na mojej HD 7850. V hrách ale 100% stabilita. Na normálnych catalystoch 12.6 WHQL no problemo. Ináč ma hnevá že sa mi vkuse samo od seba ruší nastavenie powertune. Karta na 1050/1450. Ináč spokojnosť. Zaklopať do dreva
.
// MB: Asus P6T SE // CPU: Intel Core i7 980x@3,47ghz // RAM: Kingston 24GB DDR3 // GPU: MSI GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G // SSD: Crucial m4 128gb // HDD: WD Red 4TB // PSU: Seasonic G-550W // CASE: Fractal R3 black // AUDIO: M-Audio Revo 5.1 + custom Monacor repro // LCD: Iiyama X2377HDS e-ips // ISP: Antik telecom 1Gbit http://www.speedtest.net/result/5067967548.png //
- icebosss
- Začátečník

-
nejlepší je, že to dělá většinou ve windows, přehrávání videa atd...
- Deadspace26
- Začátečník

Přidávám se se stejným problémem. Gigabyte HD 7850, černá obrazovka s pruhama, seklej zvuk. Stává se to jen zřídka kdy a až po dlouhém (cca 10 hodin) běhu PC, budu doufat, že by to mohli vyřešit novějšíma ovladačema. Pokud to bude přetrvávat, tak reklamace a následné vrácení peněz...
Kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhlo.
- cheysuli
- Nováček

-
Zkoušel jste někdo ty OC edice podtaktovat na referenční hodnoty? Docela bych věřil těm problémům s ovladači. Já ještě teď jedu na 12.3, protože s 12.4 mi karta nejede prakticky vůbec a v 12.6 mi strašně blbne kurzor. U AMD karet je naprosto zásadní používat Driver Sweeper při instalaci ovladačů. Bez toho existuje hodně velká šance, že se něco strašlivě po...e.
CPU: Intel i5 3570K@4.4GHz 1.270V Gelid Tranquillo rev. 2 MB: AsRock Z77 Extreme4 GK: Gigabyte HD 7850 Experience OC 2GB RAM: Corsair Vengeance Low Profile White SSD: Crucial M4 128 GB Case: Fractal Design Define R3 PSU: Seasonic M12II 620W LCD: Dell UltraSharp U2311H
- Luděk
- Začátečník

-
Nezkousel, daval jsem to rovnou reklamovat. Nicmene pokud mi reklamaci zamitnou tak to planuji otestovat. Taky chci vyzkouset starsi verze ovladacu 12.3, 12.4 snad to pomuze.cheysuli píše:Zkoušel jste někdo ty OC edice podtaktovat na referenční hodnoty? Docela bych věřil těm problémům s ovladači. Já ještě teď jedu na 12.3, protože s 12.4 mi karta nejede prakticky vůbec a v 12.6 mi strašně blbne kurzor. U AMD karet je naprosto zásadní používat Driver Sweeper při instalaci ovladačů. Bez toho existuje hodně velká šance, že se něco strašlivě po...e.
Co se tyce drive sweeperu, u kazde nove grafiky delam cistou instalaci OS prave kvuli moznym problemum, takze si myslim ze tohle nebude pricina problemu.
- Roger001
- Začátečník

Mě to dělá HD7870, také vertikální pruhy přes celou obrazovku, pomáhá pouze restart. Ale zase mi to nedělá u her, ale pouze, když surfuji na internetu. Dělá to asi jednou až 2x denně.
*MB ASUS P8Z77-V|CPU Intel Core i5-3570K@4.5GHz|chlazení CPU Corsair H100|GPU MSI HD7870 2GB Twin FrozrIII|RAM Kingston HyperX DDR3 1600MHz 4x2GB|SSD OCZ Vertex 2 60GB + HDD WD Caviar Black 500GB|PSU CoolerMaster RealPower 620W|Audio Asus Xonar D1|Case Corsair 500R Carbide Series|OS Windows 7 Home Premium x64|Periferie sluchátka Roccat Kave 5.1, klávesnice Microsoft Sidewinder X6, myš Logitech G9x, monitor Samsung SyncMaster 24" FullHD* //Battlefield 3 Roger001CZ//
- Waleron
- Začátečník

-
Máte nejnovější BIOS ? Já nahrál F5_A myslím, a zatím žádný problém.
- Deadspace26
- Začátečník

Taky jsem ho tam flashl. Tak uvidíme, dnes to totiž vidím na day/night maraton, takže riziko potenciálního failu GK, jako tomu bylo donedávna, je velice vysoké 
Kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhlo.
- Waleron
- Začátečník

-
Tak dneska se mi to po dlouhé době stalo to sámé. Nevíte, jestli už přišli na problém ?