Edit: Tak jsem presel jeste zpet na 0.113 verzi, i bez DoF mne prisla ta 0.114 verze citelne narocnejsi.
The Elder Scrolls V: Skyrim
Moderátor: Baneshee
- Frater Omega
- Nováček

-
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
Vyzkousel, videl, vytipnul par krasnych screenu a pokorne se vratil na verzi bez DoF
Ale i tak je to pekny.
Edit: Tak jsem presel jeste zpet na 0.113 verzi, i bez DoF mne prisla ta 0.114 verze citelne narocnejsi.
Naposledy upravil(a) Frater Omega dne stř 15. srp 2012, 18:33, celkem upraveno 1 x.
- Riku
- Začátečník

Ten DoF je otravnej no, ve 1st person je to super, ale já hraju většinou 3rd person (občas při boji dám 1st) a tam to dost blbne, protože zaměřovač se často dostane na postavu a bliká to mezi rozmazanám pozadím a normálem...
Hladis: hned jak budu doma tak to vyzkouším.. co to vlastně dělá ta nová verze?
Hladis: hned jak budu doma tak to vyzkouším.. co to vlastně dělá ta nová verze?
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Ten DoF je hlavne jen jako nadstaveny postprocess bez rozlisovani co prave delate. Srovnejte si DoF se Zaklinacem 2 a zde. Je to proste fanouskovska uprava ,ale je dobra opravdu spis na delani screenu nez na realny hrani ,kdy to spis vadi. Bethesda proste takove veci primo do enginu nezabudovava a je rozdil mezi fanouskovskou nadstavbou a primo imlementovanou veci.
Riku: Jsem psal. 0.114 pridava SkyLighting a je to fake AO. Tz. ze AO nechas vypnuty a tohle to bude simulovat. Neni to tak dokonaly jako AO ,ale zase to nema bugy jako pruhledna voda a vousy a je to min narocny atd.....U vykonejsich nV to neni uplne potreba a tam staci zapnout AO v ovladacich na kvalitu ,ale zere to dost vykon. Taky jsem si vsim ,ze AA mi treba dela pruhledny snezny trolly nebo jiny objekty ,takze jsem se vratil k SMAA. Je neuveritelny jaky paskvily dokaze Bethesda vydat
Riku: Jsem psal. 0.114 pridava SkyLighting a je to fake AO. Tz. ze AO nechas vypnuty a tohle to bude simulovat. Neni to tak dokonaly jako AO ,ale zase to nema bugy jako pruhledna voda a vousy a je to min narocny atd.....U vykonejsich nV to neni uplne potreba a tam staci zapnout AO v ovladacich na kvalitu ,ale zere to dost vykon. Taky jsem si vsim ,ze AA mi treba dela pruhledny snezny trolly nebo jiny objekty ,takze jsem se vratil k SMAA. Je neuveritelny jaky paskvily dokaze Bethesda vydat
- Riku
- Začátečník

Mně právě nedošla ta souvislost s AO, jsem myslel že to jsou nějaký blesky dle názvu
Tak se na to těším, škoda že dneska makám do 6
Tak se na to těším, škoda že dneska makám do 6
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Jo a pokud ma nekdo slabsi kartu a ma mody Lush Trees a Lush Grass ,tak to je dobry FPSkiller diky stinovani. Takze tyhle mody odstrante.
A k tem stinum co se tu nekdo ptal http://arcadegenies.com/forum/viewtopic ... 15f065b9ab
http://www.gamefaqs.com/boards/615805-t ... m/60975074
JESTE NA NECO JSEM ZAPOMEL. V enbseries.ini zmente v [LIMITER] EnableFPSLimit=true . Jinak muzete pozorovat vyraznejsi shuttering.
A k tem stinum co se tu nekdo ptal http://arcadegenies.com/forum/viewtopic ... 15f065b9ab
http://www.gamefaqs.com/boards/615805-t ... m/60975074
JESTE NA NECO JSEM ZAPOMEL. V enbseries.ini zmente v [LIMITER] EnableFPSLimit=true . Jinak muzete pozorovat vyraznejsi shuttering.
- Riku
- Začátečník

Tak to vypadá ještě líp než předtím, ani mi tam nechybí to AO a jede to krásně. Jen to SMAA je nějaký jiný než předtím? Když jsem si ho dal z tý předchozí verze tak to bylo pěkně vyhlazený, ale písma atd. krásně ostrý. Teď to vypadá jak když zapnu MLAA v driverech
Mám ten Limiter zapínat když mám konstantních 60fps s Vsync?
btw. se divím že nás ještě nikdo nepřesunul sem
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=480

Mám ten Limiter zapínat když mám konstantních 60fps s Vsync?
btw. se divím že nás ještě nikdo nepřesunul sem
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=480
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Toho druheho tematu jsem si ani nevsim. Nu co uz.
Hmm rikas ze pred tim to SMAA bylo lepsi ? Muze byt nekde chybka. Zkusim se podivat.
U tebe bych zvysil kvalitu Bloomu a stinu v enbseries.ini ,jelikoz mas vykonostni rezervu
[BLOOM]
Quality=0
[SHADOW]
DetailedShadowQuality=0//0
[SKYLIGHTING]
Quality=0
FilterQuality=0
Zkus toto.
Pokud nepozorujes shuttering ,tak ten limit nezapinej.
Hmm rikas ze pred tim to SMAA bylo lepsi ? Muze byt nekde chybka. Zkusim se podivat.
U tebe bych zvysil kvalitu Bloomu a stinu v enbseries.ini ,jelikoz mas vykonostni rezervu
[BLOOM]
Quality=0
[SHADOW]
DetailedShadowQuality=0//0
[SKYLIGHTING]
Quality=0
FilterQuality=0
Zkus toto.
Pokud nepozorujes shuttering ,tak ten limit nezapinej.
- Riku
- Začátečník

No předtím to vypadalo líp, hlavně nebyly rozmazaný fonty atd. Bylo to ostrý jako když to je s MSAA. Zajímavý
Já jsem uplně zapomněl že v interierech se to zadrhává jak prase ikdyž mám těch 60fps pořád (i v uplně čistý hře bez enb a modů) tak to zkusím ten limiter
Já jsem uplně zapomněl že v interierech se to zadrhává jak prase ikdyž mám těch 60fps pořád (i v uplně čistý hře bez enb a modů) tak to zkusím ten limiter
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Tak to zapni. To dela prave ten vypnuty limiter.
Fonty se mi mazali ,ale nejak jsem toto nesledoval co to zpusobuje ,takze nevim.
Fonty se mi mazali ,ale nejak jsem toto nesledoval co to zpusobuje ,takze nevim.
- Riku
- Začátečník

Pecka už to krásně běží
SMAA jsem nastavil na ULTRA a písmo je pěkně ostrý jako normálně.
Jinak ten bloom, stíny a skylighting jsem nastavil jak jsi psal, fps kleslo na 45 ale nevidím vůbec žádnej rozdíl, ani když vytípnu tu samou scénu a pak to srovnám. Oboje naprosto stejný, akorát že mi to padá na těch 45fps místo stálách 60
jen ty stíny jsou trošku lepší, ale ty zas neberou vůbec výkon.
(teď mi došlo že to je skylighting a ne skylightning)
Jinak ten bloom, stíny a skylighting jsem nastavil jak jsi psal, fps kleslo na 45 ale nevidím vůbec žádnej rozdíl, ani když vytípnu tu samou scénu a pak to srovnám. Oboje naprosto stejný, akorát že mi to padá na těch 45fps místo stálách 60
(teď mi došlo že to je skylighting a ne skylightning)
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Tak to zase vrat. Jen ty stiny nech abys mel tech 60fps.
- Riku
- Začátečník

To mně taky napadlo
tak jsem si konečně našel čas na hraní skyrimu a zjistil jsem že mi to s ENB zamrzá.. prostě se to sekne a nic se neděje, musím ukončit přes správce úloh
tak jsem si konečně našel čas na hraní skyrimu a zjistil jsem že mi to s ENB zamrzá.. prostě se to sekne a nic se neděje, musím ukončit přes správce úloh
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Hmm nemam s tim zadny problem. Zamrzani jsem mel u Solitude diky bugu v questu s Talos medailonem ,ale to je klasicka chyba Skyrimu jako hry a s ENB to nemelo nic co delat. ENB ma jen ochranu proti BSOD a crashum natvrdo ,takze hra se "porouci" bez vedlejsich efektu. Hra mi vzdy spadla , kdyz se vytvoril nejaky herni bug. Treba jeden cas jsem nemohl vubec se priblizit k Winterholdu bez okamziteho padu hry ,nez jsem pres konzoli zresetoval questy ,ktery jsem tam obdrzel. Stavalo se to vzdy ,kdyz prejizdis do dalsiho cellu.
- Riku
- Začátečník

nějaká chybka, znova jsem zkopíroval tvoje nastavení a už to jede 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

Aha ,takze ses v tom nekde moc vrtal
Jo pokud nekde nastavis neco blbe a staci i zapomenuta mezera ,tak to blbne taky. S ENB se musi hold dosti opatrne a hlavne mej zalohu.
- oneill_sx1
- Začátečník

Když použijete trochu horší textury, tak můžete využít všechny možnosti ENB v nejvyšší kvalitě a pořád to bude vypadat lépe než Minecraft. 
- Riku
- Začátečník

http://games.tiscali.cz/oznameni/skyrim ... -rpg-60523
nooo.. postavení vlastního baráčku s polem atd se mi celkem líbí, ale ty blbost s adoptováním dítěte nebo starání se o kravičku, ehm...
nooo.. postavení vlastního baráčku s polem atd se mi celkem líbí, ale ty blbost s adoptováním dítěte nebo starání se o kravičku, ehm...
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hladis
- Moderátor

WTF. To vypada spis jako vtip. Postaveni domecku ? Sakra ,ja si nevybavil baraky ani ve Vanille a kupoval jsem je jen kvuli Questu. Pak na konci jsem tam utopil nejaky penize ,ale obecne penize jsou v cely hre uplne k nicemu a jediny kde jsem je pouzil ,byl prave nakoup domu
Adoptovat dite ? Za prve na to jsou mody ,kdy ze sirotcince se da adoptovat a za druhe ,ehm to jako si nemuze udelat vlastni ? chjo
Co takhle radsi vychytat uplny zhovadilosti a nevyvazenosti ve hre..........
Co takhle radsi vychytat uplny zhovadilosti a nevyvazenosti ve hre..........
- Riku
- Začátečník

Jo no.. tohle DLC vynechám.
Já mám barák jen na to abych si v truhle skladoval ignoty a dračí kosti atd, abych to nemusel tahat s sebou. Ale tak třeba postavit si nějakou chatrč na přespání někde v horách bych uvítal, jenže tohle je přehnaný.. Takovej palác na tom videu, nějaký sochy v baráku atd
Nebo co by mi uplně nejvíc stačilo, by bylo rozdělat si oheň a spacák kdekoliv. Ulovil bych si srnu, rozdělal na noc oheň, upekl jí a šel spát
Já mám barák jen na to abych si v truhle skladoval ignoty a dračí kosti atd, abych to nemusel tahat s sebou. Ale tak třeba postavit si nějakou chatrč na přespání někde v horách bych uvítal, jenže tohle je přehnaný.. Takovej palác na tom videu, nějaký sochy v baráku atd
Nebo co by mi uplně nejvíc stačilo, by bylo rozdělat si oheň a spacák kdekoliv. Ulovil bych si srnu, rozdělal na noc oheň, upekl jí a šel spát
PS5 Pro | LG OLED CX55
- LoCo99
- Začátečník

Aha. Nový DLC = několik módů z Nexusu dotaženejch na trochu lepší úroveň.