The Elder Scrolls V: Skyrim

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Frater Omega
Nováček
Nováček

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim

Příspěvek od Frater Omega »

Vyzkousel, videl, vytipnul par krasnych screenu a pokorne se vratil na verzi bez DoF :) Ale i tak je to pekny.

Edit: Tak jsem presel jeste zpet na 0.113 verzi, i bez DoF mne prisla ta 0.114 verze citelne narocnejsi.
Naposledy upravil(a) Frater Omega dne stř 15. srp 2012, 18:33, celkem upraveno 1 x.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ten DoF je otravnej no, ve 1st person je to super, ale já hraju většinou 3rd person (občas při boji dám 1st) a tam to dost blbne, protože zaměřovač se často dostane na postavu a bliká to mezi rozmazanám pozadím a normálem...

Hladis: hned jak budu doma tak to vyzkouším.. co to vlastně dělá ta nová verze? :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ten DoF je hlavne jen jako nadstaveny postprocess bez rozlisovani co prave delate. Srovnejte si DoF se Zaklinacem 2 a zde. Je to proste fanouskovska uprava ,ale je dobra opravdu spis na delani screenu nez na realny hrani ,kdy to spis vadi. Bethesda proste takove veci primo do enginu nezabudovava a je rozdil mezi fanouskovskou nadstavbou a primo imlementovanou veci.

Riku: Jsem psal. 0.114 pridava SkyLighting a je to fake AO. Tz. ze AO nechas vypnuty a tohle to bude simulovat. Neni to tak dokonaly jako AO ,ale zase to nema bugy jako pruhledna voda a vousy a je to min narocny atd.....U vykonejsich nV to neni uplne potreba a tam staci zapnout AO v ovladacich na kvalitu ,ale zere to dost vykon. Taky jsem si vsim ,ze AA mi treba dela pruhledny snezny trolly nebo jiny objekty ,takze jsem se vratil k SMAA. Je neuveritelny jaky paskvily dokaze Bethesda vydat :roll:
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Mně právě nedošla ta souvislost s AO, jsem myslel že to jsou nějaký blesky dle názvu :lol:
Tak se na to těším, škoda že dneska makám do 6 :evil:
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Jo a pokud ma nekdo slabsi kartu a ma mody Lush Trees a Lush Grass ,tak to je dobry FPSkiller diky stinovani. Takze tyhle mody odstrante.

A k tem stinum co se tu nekdo ptal http://arcadegenies.com/forum/viewtopic ... 15f065b9ab
http://www.gamefaqs.com/boards/615805-t ... m/60975074

JESTE NA NECO JSEM ZAPOMEL. V enbseries.ini zmente v [LIMITER] EnableFPSLimit=true . Jinak muzete pozorovat vyraznejsi shuttering.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tak to vypadá ještě líp než předtím, ani mi tam nechybí to AO a jede to krásně. Jen to SMAA je nějaký jiný než předtím? Když jsem si ho dal z tý předchozí verze tak to bylo pěkně vyhlazený, ale písma atd. krásně ostrý. Teď to vypadá jak když zapnu MLAA v driverech :|

Mám ten Limiter zapínat když mám konstantních 60fps s Vsync?

btw. se divím že nás ještě nikdo nepřesunul sem
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=480

:lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Toho druheho tematu jsem si ani nevsim. Nu co uz.

Hmm rikas ze pred tim to SMAA bylo lepsi ? Muze byt nekde chybka. Zkusim se podivat.

U tebe bych zvysil kvalitu Bloomu a stinu v enbseries.ini ,jelikoz mas vykonostni rezervu
[BLOOM]
Quality=0
[SHADOW]
DetailedShadowQuality=0//0
[SKYLIGHTING]
Quality=0
FilterQuality=0

Zkus toto.

Pokud nepozorujes shuttering ,tak ten limit nezapinej.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No předtím to vypadalo líp, hlavně nebyly rozmazaný fonty atd. Bylo to ostrý jako když to je s MSAA. Zajímavý :)

Já jsem uplně zapomněl že v interierech se to zadrhává jak prase ikdyž mám těch 60fps pořád (i v uplně čistý hře bez enb a modů) tak to zkusím ten limiter :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak to zapni. To dela prave ten vypnuty limiter.
Fonty se mi mazali ,ale nejak jsem toto nesledoval co to zpusobuje ,takze nevim.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Pecka už to krásně běží :) SMAA jsem nastavil na ULTRA a písmo je pěkně ostrý jako normálně.
Jinak ten bloom, stíny a skylighting jsem nastavil jak jsi psal, fps kleslo na 45 ale nevidím vůbec žádnej rozdíl, ani když vytípnu tu samou scénu a pak to srovnám. Oboje naprosto stejný, akorát že mi to padá na těch 45fps místo stálách 60 :| jen ty stíny jsou trošku lepší, ale ty zas neberou vůbec výkon.

(teď mi došlo že to je skylighting a ne skylightning) :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak to zase vrat. Jen ty stiny nech abys mel tech 60fps.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

To mně taky napadlo :P

tak jsem si konečně našel čas na hraní skyrimu a zjistil jsem že mi to s ENB zamrzá.. prostě se to sekne a nic se neděje, musím ukončit přes správce úloh :x
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm nemam s tim zadny problem. Zamrzani jsem mel u Solitude diky bugu v questu s Talos medailonem ,ale to je klasicka chyba Skyrimu jako hry a s ENB to nemelo nic co delat. ENB ma jen ochranu proti BSOD a crashum natvrdo ,takze hra se "porouci" bez vedlejsich efektu. Hra mi vzdy spadla , kdyz se vytvoril nejaky herni bug. Treba jeden cas jsem nemohl vubec se priblizit k Winterholdu bez okamziteho padu hry ,nez jsem pres konzoli zresetoval questy ,ktery jsem tam obdrzel. Stavalo se to vzdy ,kdyz prejizdis do dalsiho cellu.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

nějaká chybka, znova jsem zkopíroval tvoje nastavení a už to jede :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Aha ,takze ses v tom nekde moc vrtal :) Jo pokud nekde nastavis neco blbe a staci i zapomenuta mezera ,tak to blbne taky. S ENB se musi hold dosti opatrne a hlavne mej zalohu.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Když použijete trochu horší textury, tak můžete využít všechny možnosti ENB v nejvyšší kvalitě a pořád to bude vypadat lépe než Minecraft. :lol:
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

http://games.tiscali.cz/oznameni/skyrim ... -rpg-60523

nooo.. postavení vlastního baráčku s polem atd se mi celkem líbí, ale ty blbost s adoptováním dítěte nebo starání se o kravičku, ehm... :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

WTF. To vypada spis jako vtip. Postaveni domecku ? Sakra ,ja si nevybavil baraky ani ve Vanille a kupoval jsem je jen kvuli Questu. Pak na konci jsem tam utopil nejaky penize ,ale obecne penize jsou v cely hre uplne k nicemu a jediny kde jsem je pouzil ,byl prave nakoup domu :roll: Adoptovat dite ? Za prve na to jsou mody ,kdy ze sirotcince se da adoptovat a za druhe ,ehm to jako si nemuze udelat vlastni ? chjo

Co takhle radsi vychytat uplny zhovadilosti a nevyvazenosti ve hre..........
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jo no.. tohle DLC vynechám.
Já mám barák jen na to abych si v truhle skladoval ignoty a dračí kosti atd, abych to nemusel tahat s sebou. Ale tak třeba postavit si nějakou chatrč na přespání někde v horách bych uvítal, jenže tohle je přehnaný.. Takovej palác na tom videu, nějaký sochy v baráku atd :lol:

Nebo co by mi uplně nejvíc stačilo, by bylo rozdělat si oheň a spacák kdekoliv. Ulovil bych si srnu, rozdělal na noc oheň, upekl jí a šel spát :-D
PS5 Pro | LG OLED CX55
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

Aha. Nový DLC = několik módů z Nexusu dotaženejch na trochu lepší úroveň.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“