GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od HEAD »

sam_217 píše:heh vida, jedna GTX670 překonala tvé HD5850 Crossfire...aspoň nějakou tu evoluci ve výkonu karet člověk vidí...
No prave ze neni rychlejsi :razz:
Ted jdu zkusit crysis2 a BF3 :)
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Myslel jsem po OC...teda aspoň podle toho tvojeho měření FPS v metru.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No ty 5850 by sli taky pretaktovat :) a pak by porazili Gtx670 i po oc.Vetsinou byl narust vykonu u tech 5850 pri oc na 850Mhz 18%.Takze nakych 55Fps.
Ale spis se tesim na porovnani v zaklinacovi2 s ubersamplingem a pak crysis2+bf3.To sou vsechno hry kdy crossfire 5850 nestihali.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak sem se dostal ke crysis2 a vyzkousel moje vrazedne misto :lol:
Je to o hodne lepsi nez sem doufal.
V tom miste davali dve 5850 20FPS a dve 5870 24FPS(mimochodem single 5850 10FPS a 5870 12FPS)
ObrázekObrázek

Nuz spustim s GTX670 na default a mam tam 50FPS po OC pak 56Fps
ObrázekObrázek

Tady se teprve ukazuje sila GTX670.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Hmm tady musíš uznat, že jedna 670tka ty dvě HD5850 poráží v leckterejch situacích, hlavně nemáš žádnej MS ani inputlag...

btw cos to koupil? asus, gigabyte?
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jo protože od pohledu to vypadá na tunu extravyteselovanejch šutrů a víme, že Teselace = achylova pata 40nm Radeonů, Cypresů nejvíce. Jen vzpomeňte jak fanATIci řvali když vyšel ten DX11 patch, jak je "psanej pro Fermi", atd. AMD pak uvolnilo do driverů ten LOD pro teselaci, ala že je horší než hra chce aby si to udrželo plynulost.

A jist že se na té 670 musí hrát lépe. Nicméně i ta má ale své problémy v některejch hrách, viz Acheho postřehy.
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Tak mi dneska prisla gigabytka GTX670 o moje prvni dojmy:
Proc si radsi nekoupil HD 7950, zvlast kdyz se ted daji sehnat za 7,5K.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-35CO/2,2GHz FCLK|| Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 Timing OC|| RTX 5080 GAMING OC 16G@~3,25GHz/36GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Taky si říkám, ale asi si chtěl vyzkoušet jaké jsou drivery NV, nebo framelimiter, adaptive vsync, fukční vynucování TRAA, atd. Prostě to co AMD bohužel nemá, a vše je to jen věc SW a driverů. po HW stránce má lepší karty.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo drivery(Adaptivni Vsync je genialni vec) a physX + sem ji mel za 5tisic.Tady proste at si nastavim cokoliv, tak to v ty hre funguje.
Treba ve worlds of tanks na ATI 5850 sem si nemohl zapnout AA v ovladacich, protoze:
1-kdyz sem zameril tanky, tak nemeli ten zelenej obrys a bez toho se to neda hrat.
2-Hra se strasne zadrhavala(lagovala)S GTX670 sem si nastavil 4x supersapmling a obrysy fungujou a nemam zadny lagy.

Zatim sem z karty nadsenej.Ma obrovskej vykon a je i po OC na max absolutne ticha.Vubec o ni nevim v zatezi.
Teplota 65°C i po oc v zatezi...
Radeon 5850 i na defaultu rval jako prase.To se vubec neda porovnat.

BTW ambient occlusion-pouzivat nebo ne?
Edit:Nv inspector-jedinej co sem nasel, tak to funguje jen jako Gpu-z a neda se tam nic nastavit.
http://imageshack.us/photo/my-images/140/beznzvuzd.jpg/
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

treba pouzit tlacitko pri verzii ovladacov
len by sa ti potom mohla zatocit hlava :)
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo diky uz to mam. :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

HEAD píše:Jo drivery(Adaptivni Vsync je genialni vec) a physX + sem ji mel za 5tisic.Tady proste at si nastavim cokoliv, tak to v ty hre funguje.
Treba ve worlds of tanks na ATI 5850 sem si nemohl zapnout AA v ovladacich, protoze:
1-kdyz sem zameril tanky, tak nemeli ten zelenej obrys a bez toho se to neda hrat.
2-Hra se strasne zadrhavala(lagovala)S GTX670 sem si nastavil 4x supersapmling a obrysy fungujou a nemam zadny lagy.

Zatim sem z karty nadsenej.Ma obrovskej vykon a je i po OC na max absolutne ticha.Vubec o ni nevim v zatezi.
Teplota 65°C i po oc v zatezi...
Radeon 5850 i na defaultu rval jako prase.To se vubec neda porovnat.

BTW ambient occlusion-pouzivat nebo ne?
Edit:Nv inspector-jedinej co sem nasel, tak to funguje jen jako Gpu-z a neda se tam nic nastavit.
http://imageshack.us/photo/my-images/140/beznzvuzd.jpg/

Kašly na ňákej celoobrazovkovej supersampling nebo FXAA a podobné hovadiny co akorát rozostřujou obraz. Dej si tam hezky MSAA (4x nebo 8x) a TRAA (nastavenej na 4x supersmaple). Zkus to ve skyrimu nebo Crysis 1 kde je hodně vegetace. Opravdu je to hodně vidět a je to prostě hezký. Tohle jsem na Radeonech nevykouzlil proto mam NV.... protože na Radeonech ovládání TRAA prostě nefunguje už aspoň 3 roky.

Co se ambiement oclusion tče, já osobně ho nepoužívám protože tak divně poblikává, na high uality méně ale stejně trochu a já nemam rád nic co mi shimeruje zacukává, poblikává, atd. Zkoušel jsem ho ve Skyrimu a pak Tera online a ani v jednom mě to nepřesvědčilo.

Ps. TRAA nefunguje jen v enginech které nativně nepodporují provozování klasického MSAA (což TRAA potřebuje pro svou činnost).
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vsak jo.Supersamplingem myslim v ovladacich nastavit 4xAA+4xsupersampling.
Je to stejny jako u ATI.Jen tam to u HD5800/6000 fungovalo jen u DX9her(a jeste navic ne vsude)
Jinak zatim se mi zda, ze obraz je min rozmazanej nez u 5850.
Zatim sem to teda testoval jen v dragon age1 a world of tanks :)
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 24. srp 2012, 12:34, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Lineage2 je DX9 hra z roku 2004 a nefungovalo mi to tam..... na Radeonech to funguje jen v pár DX9 hrách které drivery zrovna znají... eh....

Btw na starých Nvidiích TRAA v DX10 taky nefunguje, ale jen u starých karet, G80 - GT200. U DX11 Fermi a výše to funguje jak má.

Co se ostrosti obrazu týče (geometrie by měla bejt ostrá furt satejně takže řekněme že myslíš textury), tak to je možná tím že Nvidia má stále o něco kvalitnější AF. Neni to tak propastnej rozdíl jako za dob Fermi vs Cypress kterej měl neplynulé přechody, binilear optimalizace, atd. To už je nyní fixed, ale Radeony maj stále větší sklony k shimmeringu, takže to AMD asi řeší tak že třeba posune default LOD o 0,1 nebo 0,2 do plusu, a tím se jich zbaví na úkor o malinko méně ostrých textur. Všeobecně mi ale stále přišlo že nastavení na max výkon u NV měl furt lepší obraz než max kvalita u AMD (tim nechci vyvolávat flame , jen konstatuji co jsem vizuálně viděl)....
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

By mě zajímalo proč AMD tak se*e na ty drivery.. když jsem předtím měl X1950 tak mi v každý hře fungoval transparentní antialiasing a ejhle u 7850 to funguje asi tak že listy ve skyrimu jsou vyhlazený jen když na ně koukám z blízkosti 10 cm :lol:

Přesně proto příští karta kterou beru je nejspíš nVidia.. :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

DOC_ZENITH píše: Co se ambiement oclusion tče, já osobně ho nepoužívám
Jediný kde jsem ho použil byl COD MW3, je tam doporučovaný i Nvidií.
http://international.download.nvidia.co ... rison.html
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Riku píše:By mě zajímalo proč AMD tak se*e na ty drivery.. když jsem předtím měl X1950 tak mi v každý hře fungoval transparentní antialiasing a ejhle u 7850 to funguje asi tak že listy ve skyrimu jsou vyhlazený jen když na ně koukám z blízkosti 10 cm :lol:

Přesně proto příští karta kterou beru je nejspíš nVidia.. :|

Ano na X1950XT mi taky funguje (ono v době GF6/7 a těchto Radeonů to bylo in a novinka a obě společnosti se tim chlubili, pak to už nebyl hit tak se na to AMD vysralo), a léta páně 2006 kdy jsem používal X1800XT jako hlavní grafiku fungoval také. Na novejch Radeonech pod win XP ( HD 2900 - 4800 ) mi taky fungoval, ale přestal zhruba 3 měsíce před vydáním Cypressu, v létě 2009. Tehdy vyšel driver kde to už nefungovalo. A Začaly problémy, už nejde ani vynucovat stav vsync u spousty her, atd. Tento stav trvá dodnes. U NT6 mi TRAA nefungovalo nikdy.

Ale nikomu to evidentně nevadí protože kvalita karet a driverů se hodnotí podle průměrného framerate v top 20 testovaných hrách přičemž drivery se nechaj na defaultu a mění se jen nastavení v menu hry že..... Realita je taková že BFU v životě TRAA neviděli ani nevědí co to je. Jim ani nevadí hrát bez AF, ale oni dovedou hrát i na konzoli, prostě jinej typ lidí.

Pepa 1 - Ok, možná, já Call of Duty nehraju, takže tam nemohu posoudit.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak sem vyzkousel crysis1 a ta karta me zase prijemne prekvapila.

1920x1080 4xAA+4x supersampling 16xHQ AF a mam 50-70fps
Neuveritelny.
Obrázek
Zase vykonejsi nez 5870 crossfire.

BTw kvalita filtrovani textur je opravdu o trochu lepsi jak u 5850. :oops:
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

běžte ho hajzlu :lol: co si mám od nvidie koupit za 5 litrů s dobrým výkonem a malou spotřebou?... prostě nVidie nemá konkurenci pro HD78xx. Transparentní AA je pěkný, jenže v nastupující době deferred renderingu je MSAA buď hodně drahý nebo není vůbec podporovaný. Halt si budu muset vystačit s nějakejma filtrama, SMAA nebo MLAA 2.0 zas tak nemažou a určitě bude v tomhe směru ještě nějakej progress, ikdyž jak to vypadá v pohybu je věc druhá...
nezkoušeli jste si postěžovat na centrum potíží AMD? :lol:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Za 5 tisic by mohla byt gtx660.
Ale to zas bude strasne orezany.

Jinak ja zkousel ambient occlusion v dragon age a postavicky byli tmavsi. :)
Ale zkousel sem to jen v interieru.Mozna nekde venku kde sou stromy atd by mohl byt rozdil vetsi.

Btw u HD7xxx by melo fungovat vynuceni supersamplingu(TRAA) i u dx10/11 her.V nakych novejsich ovladacich to sprovoznili.(s uplne prvnima to nefungovalo.)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“