Dell U2713HM testy,souperi, cena/vykon. Vyber 27" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Dell U2713HM testy,souperi, cena/vykon. Vyber 27" LCD

Příspěvek od BiG_Father »

Ahoj, po 2 letech vlastnictvi Dell U2311H premyslim nad "povysenim" na vetsi model.

Poradi dle vyuzitelnosti :

-hry
-filmy
-bezna prace

Pozadavky :

- okolo 15 000 Kc
- 2560x1440
- vzhledem k cene co mozna nejlepsi zobrazeni barev, odezva

Sestava k monitoru :

Intel i5 760 3,36GHz
8GB Pamet
Radeon 6950 2GB

V hledacku mam momentalne Dell U2713HM. Monitor je ale nove v prodeji a nic moc krom chval od vyrobce jsem se o nem nedocetl.. Tak bych potreboval poradit, co si myslite o tomto LCD od Dellu.

Dalsi kousky, nad kterymi uvazuji : Dell U2711, Samsung S27B970D, Fujitsu P27T-6.

Duvodem, proc se mi do vyse zminovanych nechce jit je bud cena (pokud mne zde nepresvedcite, ze ten rozdil bude opravdu znat :) ) a nebo zmena znacky.. Jsem zvykly na Dell s garanci 0pix., NBD zaruku a mam pozitivni zkusenost se starsim modelem.

Co myslite ? Diky.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dell U2713HM testy,souperi, cena/vykon. Vyber 27" LCD

Příspěvek od X-COM »

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2713hm.htm
http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1347521897

Mám zkušenosti s tím Fujitsu a se Samsungem S27A850D.
Fujitsu má přes sebe nějakou antireflexní folii, která mi dělala nechutnej dojem jakoby malých čoček, takže jsem viděl jednotlivé pixely.
Samsung je i velmi příjemný, tak jsem si ho taky pořídil a jsem maximálně spokojený.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych se toho DELLU nebal mam doma 30" DELL a maximalni spokojenost..
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Tak jsem si precetl ten test U2713HM a jeste znova i toho Samsungu..

Libi se mi chvalena ,,cistota" obrazu od Samsungu, ale nezda se mi moc vhodny na hry..

Alarmujici pro mne je Input lag.. Muj U2311H ma average 10,6ms.
U2713HM ma temer dvojnasobny average a to 22,2 a S27A850D dokonce 29ms, U2711 30ms..

Class 1) Less than 16ms / 1 frame lag - should be fine for gamers, even at high levels
Class 2) A lag of 16 - 32ms / One to two frames - moderate lag but should be fine for many gamers. Caution advised for serious gaming and FPS
Class 3) A lag of more than 32ms / more than 2 frames - Some noticeable lag in daily usage, not suitable for high end gaming

Podle trid, ktere jsem si vypujcil z recenze na TFT central, je zrejme, ze S27A850D a U2711 na hrani nebude moc dobre.. U2713HM je nekde na spodni hranici..

Otazka je, jak moc tyto tabulkove hodnoty clovek pozna v praxi..
K Dellu mne furt tahne jejich zaruka, o rok dele jak Samsung a NBD..

Nevim no.. mozna jeste vyckam na test na extrahardware..

EDIT : ted jsem narazil na celkem podezrele nizkou cenu U2711.. http://www.mironet.cz/27quot-dell-ultra ... +dp108549/ vsude jinde ho maji zhruba za 20tisic a vic..

Divne ne? Za tuto cenu by mohl byt lepsi jak U2713HM.. I kdyz v recenzich jsem cetl, ze pokud nevyuziji sirsi podani barev, ktere 2711 ma, tak je 2713 ve finale lepsi, s lepsim podanim sRGB a lepsi cernou a nizsim input lagem..

---

Ve finale se rozhoduji mezi Dell U2713HM a Samsung S27A850D. Monitor vyuziji hlavne na hry a filmy. Pokud nekdo mate zkusenost s temito kousky tak ocenim dalsi nazory. Diky ;-)

btw nemam moznost zapujceni sondy, takze kalibrace barev u mne neni mozna.. takze spise tihnu k Dellu u ktereho je udajne dobre podani uz tovarne..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Dell U2713HM mám taky v hledáčku ("nedostatky" v porovnání s výše postaveným U2711 jsou pro mě ve finále spíš plus, včetně "omezení" na sRGB), input lag mě nezajímá. podstatná je pro mě jen jedna věc - co možná nejmenší banding, respektive co nejlepší vykreslení gradientů. v tom mě zatím každé LCD co jsem viděl, včetně NECa 24" WUXi zklamalo (ovšem, ten stoprocentně nebyl zkalibrovaný). jasně, dá se použít widegamut monitor, přepnout na 30bit barvy atd, ale ve finále to je na nic, protože drtivá většina lidí má beztak jen 24bit, takže by mi to nic nepřineslo. každopádně, i já ocením vaše zkušenosti :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

zdravim, tak Dell U2713HM se u mne ohral asi tak 20minut, po tom co sem v DPT zjistil cernej 0,5cm kaz na display.. monitor sem odnes do zelenyho ufouna a meli by mi do pondelka dat novy, pac ho tu nemaj skladem.. Na Dellu rikali, ze by mi hned zejtra dali dalsi, ale ze by to byl repas, at si to radsi vymenim v alze.. Predeslej 2311h jsem take reklamoval, ale kvuli vadnemu pixelu..

Jinak celkove rozdil oproti starsimu U2311H :

- lesklejsi display
- slabsi antireflexni vrstva - display pusobi hladceji ale to take i kvuli 1440p rozliseni
- diky velikosti monitoru jsem vice vnimal pozorovaci uhly / podsviceni monitoru - cerna se mi zdala v urcitych mistech trochu vice seda nez to same u mensiho U2311H (mozna je to i kvuli LCD podsviceni..)
- celkove ma o neco lepsi barvy
- je to poznat hlavne na bile, ktera je fakt bila a ne mirne do seda jako u 2311H, kde to je asi kvuli te antir. vrstve
- cerna, je cernejsi (kdyz odmyslim vyse zminovany fakt)
- celkove hezci barvy - profily se mi zdaly divne, nejlepsi je vychozi, predkalibrovany z tovarny

-lepsi manipulace s podstavcem nahoru/dolu do stran..

Nic moc jineho jsem za tu chvili nestihl otestovat/zpozorovat..

Celkovy dojem z monitoru

- pusobi na mne luxusneji a lepe zpracovan nez starsi kousek
- obraz je cistsi (viz vyse)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

super, jen tak dál. těším se na další report.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mr.DAT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.DAT »

Ahoj teď nám do práce přivezli tyto monitory Dell U2713HM a nám jde hlavně o kvalitu barev pro kalibraci na tiskové barvy. Takže z NEC monitoru co jsme měli jsme přešli na tenhle Dell a ještě nemáme zkalibrováno hlavně nás udivilo že červená 0,100,100,0 je na každém monitoru jinak červená a jelikož pracujeme s grafikou potřebujeme přesné barvy tudíž dell program na kalibraci barev jsem musel odinstalovat protože pokaždé co jsem spustil nějaký program tak mi to házelo jiné barvy i když jsem dal manuální nastavení na 6500 stupňů kelvina.

Máte někdo zkušenosti stímto monitorem na spracování grafiky a jeho barevnost?

Utáhne to i7 3,4GHz, a hlavně graf. karta Nvidia 450GTS ?
PC I: AMD FX-8370 - OC 4.6GHz, PALIT RTX3080 , 32GB KIT DDR3 1866MHz, ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 - AMD, Myš Mionix Naos 7000, Monitor 3x Dell U2412M, Dell QHD 32" PC II: - AMD Phenom II X6 1090T Six-Core (125W), 3.6GHz, Grafická karta SAPPHIRE NITRO+ RX580 8Gb, Operační paměť KINGSTON 16GB KIT DDR3 1600MHz, CL9, GIGABYTE 880GA-UD3H- AMD 880G/ SB850, Myš GIGABYTE GM-M6980 Černá, TV 4K LG

STEAM: http://steamcommunity.com/id/MrDAT
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“