Tak jsem si precetl ten test U2713HM a jeste znova i toho Samsungu..
Libi se mi chvalena ,,cistota" obrazu od Samsungu, ale nezda se mi moc vhodny na hry..
Alarmujici pro mne je Input lag.. Muj U2311H ma average 10,6ms.
U2713HM ma temer dvojnasobny average a to 22,2 a S27A850D dokonce 29ms, U2711 30ms..
Class 1) Less than 16ms / 1 frame lag - should be fine for gamers, even at high levels
Class 2) A lag of 16 - 32ms / One to two frames - moderate lag but should be fine for many gamers. Caution advised for serious gaming and FPS
Class 3) A lag of more than 32ms / more than 2 frames - Some noticeable lag in daily usage, not suitable for high end gaming
Podle trid, ktere jsem si vypujcil z recenze na TFT central, je zrejme, ze S27A850D a U2711 na hrani nebude moc dobre.. U2713HM je nekde na spodni hranici..
Otazka je, jak moc tyto tabulkove hodnoty clovek pozna v praxi..
K Dellu mne furt tahne jejich zaruka, o rok dele jak Samsung a NBD..
Nevim no.. mozna jeste vyckam na test na extrahardware..
EDIT : ted jsem narazil na celkem podezrele nizkou cenu U2711..
http://www.mironet.cz/27quot-dell-ultra ... +dp108549/ vsude jinde ho maji zhruba za 20tisic a vic..
Divne ne? Za tuto cenu by mohl byt lepsi jak U2713HM.. I kdyz v recenzich jsem cetl, ze pokud nevyuziji sirsi podani barev, ktere 2711 ma, tak je 2713 ve finale lepsi, s lepsim podanim sRGB a lepsi cernou a nizsim input lagem..
---
Ve finale se rozhoduji mezi Dell U2713HM a Samsung S27A850D. Monitor vyuziji hlavne na hry a filmy. Pokud nekdo mate zkusenost s temito kousky tak ocenim dalsi nazory. Diky
btw nemam moznost zapujceni sondy, takze kalibrace barev u mne neni mozna.. takze spise tihnu k Dellu u ktereho je udajne dobre podani uz tovarne..