MSI GTX 660 TI PE - pískání při zátěži
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- stavi
- Nováček

-
MSI GTX 660 TI PE - pískání při zátěži
Mám takový problém. U MSI GTX 660 TI PE mi v zátěži (pouze 3D) píská grafika. Např. v Borderlands 2 se výška tónu mění v závislosti na max FPS nastaveného v Menu. Čím vyšší limit na FPS, tím vyšší pískání.
Nejhorší je, že se to pískání jde slyšet i z reproduktorů (integrovaný Realtek 892), ale jen pokud repráky připojím na zadní výstupy na desce. Pokud je připojím na konektory na case, nejde to slyšet.
Nesetkal se s tím někdo? Vím, že ty integrované zvukovky jsou celkem nic moc, přemýšlím o něčem externím do PCIe, jestli by to pomohlo (mám doma staré SB, ale jen PCI, které deska nemá).
Zkoušel jsem i různé drivery na ten realtek, ale je to stejné.
Config:
CRUCIAL M4 256GB
Enermax ErPRO80
Gelid Solution Tranquillo
Intel Core i5-3570K
Kingston HyperX Plug and Play 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
MSI N660Ti PE 2GD5/OC
MSI Z77MA-G45
vše v case Fractal Design Define Mini a na Win 7 x64.
Nejhorší je, že se to pískání jde slyšet i z reproduktorů (integrovaný Realtek 892), ale jen pokud repráky připojím na zadní výstupy na desce. Pokud je připojím na konektory na case, nejde to slyšet.
Nesetkal se s tím někdo? Vím, že ty integrované zvukovky jsou celkem nic moc, přemýšlím o něčem externím do PCIe, jestli by to pomohlo (mám doma staré SB, ale jen PCI, které deska nemá).
Zkoušel jsem i různé drivery na ten realtek, ale je to stejné.
Config:
CRUCIAL M4 256GB
Enermax ErPRO80
Gelid Solution Tranquillo
Intel Core i5-3570K
Kingston HyperX Plug and Play 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz
MSI N660Ti PE 2GD5/OC
MSI Z77MA-G45
vše v case Fractal Design Define Mini a na Win 7 x64.
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: MSI GTX 660 TI PE - pískání při zátěži
karta by piskat nemela,civky jsou zality v kovu a nic jinyho na ni piskat nemuze,navic pokud je slyset i z repro,neco bude spatne,ta integrovana zvukovka to asi nesnasi dobre,zbejva koupit jinou,nebo pouzivat vsync a tim piskani omezit
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Riku
- Začátečník

Mně zatím pískaly všechny grafiky pokud jsem někde měl 600fps... ale z repráků ne tedy. A bylo jedno zda mám integrovanou grafiku či nikoli.
PS5 Pro | LG OLED CX55
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Vypadá to na mizernou grafiku i desku. Grafika protože píská a ruší a deska protože má mizerně řešenou zvukovku která přijímá ruchy tak hodně že to slyšíš v reprákách. Je to spíš vlastnost než vada.
- stavi
- Nováček

-
Mno, že integrované zvukovky (hlavně Realtek), nejsou žádné hitovky, to se všeobecně ví. Micméně mě zaráží ta grafárna. Za 7k bych čekal trochu více kvality.DOC_ZENITH píše:Vypadá to na mizernou grafiku i desku. Grafika protože píská a ruší a deska protože má mizerně řešenou zvukovku která přijímá ruchy tak hodně že to slyšíš v reprákách. Je to spíš vlastnost než vada.
Bral jsem obojí (MoBo i VGA) od MSI a čekám, že tyhle věci budou mít aspoň trochu odladěné. Hlavně, že se chlubí svými Military Class součástkami
Mno, napsal jsem na MSI support, tak uvidíme, s čím vyrukují.
Na fórum tady jsem to postnul spíš kvůli tomu, jestli s tím nemá problémy i někdo jiný.
Co mě překvapuje je to, že pokud repro zapojím do 3,5 jacku na case ve předu, zvuk je čistý a bez bzučení (karta bzučí dál, ale Fractal to umí celkem dobře odhlučnit).
- Ache
- Pokročilý

Ano chlubí se tím samým levným čínským šmejdem jako je třeba Ultra Burnable od GB a nebo Super Alej od ASUSU atd. atd.stavi píše:Hlavně, že se chlubí svými Military Class součástkami.
To že většina grafik píská, při vysokých fps už je "normální" (dělají to cívky), ale rušení zvuku je způsobeno špatným stíněním desky - prostě Military Class kvalita
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Alfajk
- Začátečník

-
me ta jejich military class grafika nevydrzela ani pul roku od nakupu a uz sla na reklamaci komplet mrtva,msi je proste kvalita
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- maxcz
- Červená karta

-
Alfajku taky jsem měl MSI grafiku od HD 6950 a nebyl s ní problém.
Taky říká hodně lidí FORTRON jako ZDROJE nebrat ! Nekvalitní ..
Taky mám BLUE STORMA II cca 4 roky provozuji na něm GTX 480 + i3 2120 nemůžu si vynachválit grafiku ani zdroj. Počítač jede ,tak jak má vkuse 12h a pořád v pohodě .. Jak říkám záleží , na jaký kus trefíte
.. Třeba 1 ze 100 bude zmetek a Vy si ho koupíte ..
Taky říká hodně lidí FORTRON jako ZDROJE nebrat ! Nekvalitní ..
Taky mám BLUE STORMA II cca 4 roky provozuji na něm GTX 480 + i3 2120 nemůžu si vynachválit grafiku ani zdroj. Počítač jede ,tak jak má vkuse 12h a pořád v pohodě .. Jak říkám záleží , na jaký kus trefíte
- Ache
- Pokročilý

No u MSI bych spíš řekl že to bude naopak. 1 ze 100 kusů je bezproblémový a při štěstí na něj narazítemaxcz píše:.. Jak říkám záleží , na jaký kus trefíte.. Třeba 1 ze 100 bude zmetek a Vy si ho koupíte ..
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- stavi
- Nováček

-
mno, já jsem měl k MSI v minulosti despekt. Měl jsem jejich desku K7T266 pro Athlona XP1700 (socket A), kupováno asi někdy v 2002. Deska byla hned dvakrát ze začátku reklamována, a po 3-4 letech přestaly fungovat banky na paměti.
Oproti tomu stará ECS pro Durona 800 (OC na 950 pencil modem) pořád jede u našich na net a bez problémů.
Díval jsem se na nějaké testy a na statistiky reklamací ASUSu, MSI, GByte a nejlíp vycházelo MSI. Tak jsem si řekl, zkusím to. Mno, deska i grafárna jedou, ale druhá věc je jak. GK píská a int. zvukovka na desce je taky nic moc.
Příště bych se asi na MSI vykašlal a šel bych do ASUSu nebo do GB. V původním kompu už mi min 4 roky běží deska GB 965P-DS3 s C2D a jediný problém, který ta deska má je, že pokud je při postu připojený USB storage a je OC procáku, tak se bios resne do defaultu.
A MSI tech support taky stojí za prd. Hodil jsem na jejich tech support dotaz už týden a nikdo se neobtěžuje ani odpovědět. Takže bohužel pro mě MSI opět končí.
Oproti tomu stará ECS pro Durona 800 (OC na 950 pencil modem) pořád jede u našich na net a bez problémů.
Díval jsem se na nějaké testy a na statistiky reklamací ASUSu, MSI, GByte a nejlíp vycházelo MSI. Tak jsem si řekl, zkusím to. Mno, deska i grafárna jedou, ale druhá věc je jak. GK píská a int. zvukovka na desce je taky nic moc.
Příště bych se asi na MSI vykašlal a šel bych do ASUSu nebo do GB. V původním kompu už mi min 4 roky běží deska GB 965P-DS3 s C2D a jediný problém, který ta deska má je, že pokud je při postu připojený USB storage a je OC procáku, tak se bios resne do defaultu.
A MSI tech support taky stojí za prd. Hodil jsem na jejich tech support dotaz už týden a nikdo se neobtěžuje ani odpovědět. Takže bohužel pro mě MSI opět končí.
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám taky tuhle tu GK a nic nepíska asi bych to resil reklamací.
- stavi
- Nováček

-
Takže jsem obdržel informaci od tech supportu MSI pote, co jsem asi týden čekal, než se mi někdo ozve.
Podle MSI je tohle normální a karta při zátěži píská.
Takže pokud má někdo opravdu tiché PC a zvukový projev typu pískání mu vadí, tak doporučuji se této kartě vyhnout.
Já se příště MSI vyhnu obloukem, protože kromě pískání dochází i k přenosu do zvuku na integrované zvukovce. Čili pro mne odfláknuté produkty. Military class nemilitary class - MSI si asi dlouho nekoupím.
Podle MSI je tohle normální a karta při zátěži píská.
Takže pokud má někdo opravdu tiché PC a zvukový projev typu pískání mu vadí, tak doporučuji se této kartě vyhnout.
Já se příště MSI vyhnu obloukem, protože kromě pískání dochází i k přenosu do zvuku na integrované zvukovce. Čili pro mne odfláknuté produkty. Military class nemilitary class - MSI si asi dlouho nekoupím.
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
stavi píše: .....MSI tech support taky stojí za prd. Hodil jsem na jejich tech support dotaz už týden a nikdo se neobtěžuje ani odpovědět. Takže bohužel pro mě MSI opět končí.
Jinak s podporou u MSI konkrétně základní desky mám odlišnou zkušenost, byl jsem nanejvýš spokojen, po registraci na adrese https://register.msi.com/ se mi při dotazu na bios ozvali obratem do 24 hodin.
- stavi
- Nováček

-
Asi je to o štěstí. Já jsem si produkty registroval taky, ale trvalo jim to. Na druhou stranu support chápu, mnohdy se jim tam ozvou úplní BFU, kteří je otravují s blbostmi. Mě vždycky štve, že člověk musí dokazovat, že to není chyba někde u něj, ale chyba v produktu. V tomto se mi líbi support DELLu (premium support u serverů) - máš problém, otevřeš case, pošleš logy, a řeší se to hned. Člověk si zase za to musí zaplatit.Pepa1 píše:tak to jsi neviděl asus support, tam se mi neozvali vůbec....
![]()
Jinak s podporou u MSI konkrétně základní desky mám odlišnou zkušenost, byl jsem nanejvýš spokojen, po registraci na adrese https://register.msi.com/ se mi při dotazu na bios ozvali obratem do 24 hodin.