Obraz po zapojení nové grafiky neběží

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

ruffer
Začátečník
Začátečník

Re: Obraz po zapojení nové grafiky neběží

Příspěvek od ruffer »

tak update, dědova grafika, stará asi rok u mě šlape jako hodinky, tj. jako předtím ta kámošova. Naopak tam moje GTX 660 jde i něho v PC bez nejmenších problémů, což nechápu, opravdu nechápu. Mimochodem, nastavil jsem v biosu aby to vůbec interní grafiku na desce nebo procesoru nehledalo a ani to nepomohlo. Opravdu již nevím, co s tím může být. Nějaké rady? Přece zcela nová deska sapphire která se prodává za 3K by s touto grafikou neměla mít problémy ne?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

nenapada me proc,mozna jim donyst cely pc aby se na to podivali
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tak pokud ti karta jede v jinejch PC a jiné karty v tvém, tak je prostě nekompatibilní, to se i dnes stává.

Já třeba můžu říci že MSI Z77 desky maj těžké problémy s kompatibilitou s GTX660, většinou nepostuje. Ty máš naprosto neznámou Sapphire desku, s tou ti nikdo nepomůže a na nekompatibilitu se záruky logicky nevztahujou. Moje doporučení je zbavit se té random desky a vzít třeba ňákého Asuse, tam ti to poběží na 100%.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

U několika výrobců (gigabyte, asus) už jsem u Z77 viděl BIOSy, které přímo v release notes měli řešení kompatibility s GTX660 a 680, takže tak...
ruffer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruffer »

Ste se zbláznili? Já kvůli tomu nebudu kupovat novou základní desku. Koukal jsem na internetu a nic jsem ohledně toho nenašel :(

Mimochodem ta deska není neznámá a bral jsem ji podle hodně pozitivních recenzí
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Jak už jsme řekli, taková je situace, pokud už jsi zkoušel nový bios, tak se nedá nic dělat. Zkus jim napsat na technickou podporu, jestli se tím bude někdo zabývat :-) ale to je už je stejně konečná.... Desku mají na recenzi 3 dny, co čekáš že asi vyzkouší.
ruffer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruffer »

nj máte pravdu ale update biosu naráží na nepatrný problém. Na tuto desku která je téměř nová bohužel ještě žádný update nevyšel....
viz: http://www.sapphiretech.com/presentatio ... lid=1&os=6

Normálně je v této sekci download ještě kolonka MB Bios např. zde:
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0#

Takže jediná další možnost je opět vrátit GTX 660 do CZC a vzít si nějakou starou 7870, která na tom určitě půjde ne?

Mimochodem, z CZC se ozvali a také řekli, ať zkusím updatovat Bios...pokud to prý pak nepůjde jsou problémy s kompatibilitou. Holt jsem si vybral špatnou grafiku, psal taky, že toto řeší u spousty desek na který někdo dal GTX 660
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Spíše špatnou desku... jak bylo řečeno, Asus a Gigabyte vydaly pro svoje problémové modely normální update BIOS s popisem, že řeší přímo tento problém, řešil jsem to minulý týden.
ruffer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ruffer »

nj ale tady jde o to, že desku bych musel prodat, grafiku mohu ještě vrátit bez udání důvodu. Jinak ale např. 7850 nebo 7870 by na tom měla jít určitě, alespoň doufám, v opačném případě už házím PC z okna.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“