Obraz po zapojení nové grafiky neběží
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ruffer
- Začátečník

-
Re: Obraz po zapojení nové grafiky neběží
tak update, dědova grafika, stará asi rok u mě šlape jako hodinky, tj. jako předtím ta kámošova. Naopak tam moje GTX 660 jde i něho v PC bez nejmenších problémů, což nechápu, opravdu nechápu. Mimochodem, nastavil jsem v biosu aby to vůbec interní grafiku na desce nebo procesoru nehledalo a ani to nepomohlo. Opravdu již nevím, co s tím může být. Nějaké rady? Přece zcela nová deska sapphire která se prodává za 3K by s touto grafikou neměla mít problémy ne?
- Alfajk
- Začátečník

-
nenapada me proc,mozna jim donyst cely pc aby se na to podivali
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Tak pokud ti karta jede v jinejch PC a jiné karty v tvém, tak je prostě nekompatibilní, to se i dnes stává.
Já třeba můžu říci že MSI Z77 desky maj těžké problémy s kompatibilitou s GTX660, většinou nepostuje. Ty máš naprosto neznámou Sapphire desku, s tou ti nikdo nepomůže a na nekompatibilitu se záruky logicky nevztahujou. Moje doporučení je zbavit se té random desky a vzít třeba ňákého Asuse, tam ti to poběží na 100%.
Já třeba můžu říci že MSI Z77 desky maj těžké problémy s kompatibilitou s GTX660, většinou nepostuje. Ty máš naprosto neznámou Sapphire desku, s tou ti nikdo nepomůže a na nekompatibilitu se záruky logicky nevztahujou. Moje doporučení je zbavit se té random desky a vzít třeba ňákého Asuse, tam ti to poběží na 100%.
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
U několika výrobců (gigabyte, asus) už jsem u Z77 viděl BIOSy, které přímo v release notes měli řešení kompatibility s GTX660 a 680, takže tak...
- ruffer
- Začátečník

-
Ste se zbláznili? Já kvůli tomu nebudu kupovat novou základní desku. Koukal jsem na internetu a nic jsem ohledně toho nenašel 
Mimochodem ta deska není neznámá a bral jsem ji podle hodně pozitivních recenzí
Mimochodem ta deska není neznámá a bral jsem ji podle hodně pozitivních recenzí
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak už jsme řekli, taková je situace, pokud už jsi zkoušel nový bios, tak se nedá nic dělat. Zkus jim napsat na technickou podporu, jestli se tím bude někdo zabývat
ale to je už je stejně konečná.... Desku mají na recenzi 3 dny, co čekáš že asi vyzkouší.
- ruffer
- Začátečník

-
nj máte pravdu ale update biosu naráží na nepatrný problém. Na tuto desku která je téměř nová bohužel ještě žádný update nevyšel....
viz: http://www.sapphiretech.com/presentatio ... lid=1&os=6
Normálně je v této sekci download ještě kolonka MB Bios např. zde:
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0#
Takže jediná další možnost je opět vrátit GTX 660 do CZC a vzít si nějakou starou 7870, která na tom určitě půjde ne?
Mimochodem, z CZC se ozvali a také řekli, ať zkusím updatovat Bios...pokud to prý pak nepůjde jsou problémy s kompatibilitou. Holt jsem si vybral špatnou grafiku, psal taky, že toto řeší u spousty desek na který někdo dal GTX 660
viz: http://www.sapphiretech.com/presentatio ... lid=1&os=6
Normálně je v této sekci download ještě kolonka MB Bios např. zde:
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0#
Takže jediná další možnost je opět vrátit GTX 660 do CZC a vzít si nějakou starou 7870, která na tom určitě půjde ne?
Mimochodem, z CZC se ozvali a také řekli, ať zkusím updatovat Bios...pokud to prý pak nepůjde jsou problémy s kompatibilitou. Holt jsem si vybral špatnou grafiku, psal taky, že toto řeší u spousty desek na který někdo dal GTX 660
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Spíše špatnou desku... jak bylo řečeno, Asus a Gigabyte vydaly pro svoje problémové modely normální update BIOS s popisem, že řeší přímo tento problém, řešil jsem to minulý týden.
- ruffer
- Začátečník

-
nj ale tady jde o to, že desku bych musel prodat, grafiku mohu ještě vrátit bez udání důvodu. Jinak ale např. 7850 nebo 7870 by na tom měla jít určitě, alespoň doufám, v opačném případě už házím PC z okna.