Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ZOkYN
Nováček
Nováček

Re: Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Příspěvek od ZOkYN »

Já jsem pořídil tuto: http://www.czc.cz/msi-r7850-1gd5-oc/112 ... on+HD+7850 a po 15 dnech provozu, převážně hry ( WoT, CS:GO, COD2, MOH: Warfighter, Trackmania, LoL, Arma 2 + DayZ atd.) bez jediné černé obrazovky. ťuk, ťuk, ťuk. Snad jsem to teď nezakřikl. Jinak teplota max. 60° C v zátěži. Hlučnost přiměřená, jde to slyšel až při 60% maximálních otáček ventilátoru bez bočnice, ale vše zatím jedu na 35-45% ot.! Jinak oproti základu jde nastavit takt GPU na 1050 MHz a takt paměti na 1450 MHz dle Catalystu.
amirinda
Nováček
Nováček

Příspěvek od amirinda »

Zdravím,

tak mám ten samej problém. Přehrál jsem bios na desce, nové ovladače GK, ale nedaří se mi přehrát Bios GK.

Něco nového ohledně tohoto problému?
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Mně to od vrácení z alfacompu nedělá.
Možná zkusit driver sweeper a nejnovější Catalyst.

Další změnou je, že jsem na tom měl vlastní tiché větráky, které nebyly napájené z VGA. Tak jestli třeba s tímhle FW nepočítal?
amirinda
Nováček
Nováček

Příspěvek od amirinda »

ty ovladače zkusím dnes znova, zkoušel jsem přehrát i bios na kartě, ale to se mi nějak nedaří :-( Psal jsem dnes dotaz přímo do Gigabyte tak jsem zvědav na odpověď...

já bych ji i reklamoval či vrátil, ale když snad všichni píšou že jim to dělá tak ještě počkám.

Edit: jak přehráváte bios, mě to stále ukazuje eror, bios mám staženej správnej a nejde to ani přese update, stáhne ho, ale už nepřehraje. Nemusí se to dělat v nouzovém režimu?

Edit2:tak asi kartu vrátím, ktero by jste mi za ní z těchto dvou spíše doporučily?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001QTZ
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001PMD

díky,
amirinda
Nováček
Nováček

Příspěvek od amirinda »

tak odpověď od Gigabyte zde:

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, we suggest you can try the following steps:

(1) Please confirm there is no insufficient power or overheat problem with your system and VGA card. We suggest you can try to clean up the cooling fan or add additional cooling fan to help cooling down your computer.

(2) If your M/B is inside a case, please make sure that there’s not a short circuit. You can try building the whole system outside the case. And remove every device except the essential ones such as CPU, RAM, VGA, FDD, HDD, CD-ROM and power supply. Then reboot the system and see if the condition gets better.

(3) Please remove current VGA card, restart OS, and reinstall it to the latest version.

(4) Please first confirm VBIOS version with @BIOS. Please note:
You can only update to a VBIOS version of the same series. If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29.

Please update VBIOS by choosing "FLASH" in @BIOS.
For @BIOS utility, please click HERE.
To download VGA BIOS, please click HERE.
For VGA BIOS UPDATE INSTRUCTION, please click HERE.

(5) If possible, please try to test your VGA card in another system, or test your motherboard with different VGA card to see if there's a hardware problem.

Regarding to MB, we suggest you can update MB BIOS to the latest version and test again.

If the problem still occurs in another system, a further testing or examination to your VGA card might be required. We suggest you to contact your supplier (where you bought the product) to arrange further examination and find out the root cause.

PS: já už se rozhodl, kartu vracím a prý mi ji vymění za Asus HD 7850 2GB.
smot
Nováček
Nováček

Příspěvek od smot »

mam rovnaky problem s msi 7870 tf, black screen a sound loop. nepomoze ti nic, skusal som aj reinstal windows, skoro vsetky vydane ovladace. pisal som msi co hovoria na toto
http://www.behardware.com/news/12705/bl ... ution.html
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

smot píše:mam rovnaky problem s msi 7870 tf, black screen a sound loop. nepomoze ti nic, skusal som aj reinstal windows, skoro vsetky vydane ovladace. pisal som msi co hovoria na toto
http://www.behardware.com/news/12705/bl ... ution.html
Hmm zajimavy jak to nakonec dopadlo.

Ja sem nakonec svou Gigabyte HD 7850 OC dal znovu reklamovat, a protoze to nestihli do 30-dnu tak sem odstoupil od smlouvy a vratili mi penize. Ted premyslim jestli znovu risknout 7850/7870 nebo jit do GTX660.
amirinda
Nováček
Nováček

Příspěvek od amirinda »

já čekám jestli mi ji vymění za asus 7850, u té jediné jsem se nedočetl o těchto problémech.
smot
Nováček
Nováček

Příspěvek od smot »

zatial cakam na odpoved, postnem ju sem...
Deadspace26
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deadspace26 »

jak jsem psal 12. rijna, tak do ted karta bezi bez problemu, na reklamaci mi napsali "opraveno" a karta slape jak ma, zkousel jsem i nove caty a bezproblemu.
Kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhlo.
smot
Nováček
Nováček

Příspěvek od smot »

tak po dni vymeny mailov a 2 dnoch cakania, vyjadrenie od msi k clanku:

"The article is not all ture.We have no authority to give official statement about it because you are the case-by-case .Very sorry for that.We hope everything goes well to you. "
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

mě to občas taky dělá na powercolor 7870, ale nevím jestli to není OC, dělalo dost často v Diablu 3 a na stock se mě jezdit nechce, protože to dělá fakt dost random, týden klid a pak 2x za 2 dny.. někdy i pár týdnů klid...

jako hodil bych to na reklamaci, ale když to nemohou nijak otestovat, tak se bojím, že by to jen zkusili, karta jde a poslali zpátky...
amirinda
Nováček
Nováček

Příspěvek od amirinda »

tak po 14 dnech úspěch, Gigabyte vzali zpět a posílají Asusku, jsem zvědav jak bude šlapat.
asessino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od asessino »

tak uz sem byl rozhodnut pro 7850 a pak ctu tohle :(
GTX 660 me propadne horsi vzhledem k OC potencialu(pretocim ATI a mam GTX660+600kc)...
otazka zni ma cenu brat tu 7850?pripadne jakou?ASUS bouzel nemuzu brat jsem vazanej obchodem (DPH).
7870 stejny problem,navic stejne uz prez rozpocet :(

sem v koncich a babicka 8800gts 512 uz tezce nestina....
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Pokud 7850, tak rozhodne ne Gigabyte. Pokud nemuzes Asus, tak treba MSI (Twin Frozr verzi) nebo i Sapphire (ale pozor na kratsi zaruku). U te Gigabyte 7850 je neco hodne spatne, treba na czc ma poruchovost silenych 13%, pritom od jinych vyrobcu to byva kolem 3%
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Sapphire ma stejny problem s bonusem kratky zaruky a MSI obcas tento problem ma taky. Zalezi totiz u tech procent poruch na prodanych kusech. Nejmensi sance je u ASUS a pak MSI. Pokud nemuzes ASUS tak vem nejakou MSI. To RMA rady HD78xxx je bohuzel vcelku velky.

BTW: Na ty procenta u CZC nema moc smysl koukat. Jsem se podival a treba Gigabyte 7850 1GB ma 0 poruchovost.......takze to berte s rezervou.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já už jsem několikrát říkal že to neni přesné a že ty % tam moc neznamenaj. A ano 7850 je ze současnejch karet asi nejproblémovější ( GTX560TI už neberu jako současnou kartu ). Proto doporučuji ty kusy s 3 letou zárukou.
amirinda
Nováček
Nováček

Příspěvek od amirinda »

takže Asuska po 6-ti hodinovém hraní naprosto perfektní, šlape jak má na full detaily. Docela mě překvapila, že se ani tolik nezahřívá jako Gigabyte.
asessino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od asessino »

tak koupil sem nakonec SAPPHIRE a slape jak hodinky :)
CPU: i5 3570k 4,5Ghz
RAM: 8GB DDR3
GPU: Ati Radeon R9 290 FW3
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Že by přeci jen vadná revize/série?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“