Call of Duty 2 pod Intel GMA950

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
Farrell
Nováček
Nováček

Call of Duty 2 pod Intel GMA950

Příspěvek od Farrell »

Zdar, mám starší kompl a chtěl bych na něm rozjet CoD2

je to IBM ThinkCentre A51
Celeron 3GHz
Intel 915GV + ICH6 Chipset
2GB DDR2

Četl jsem něco o GMABoost a modded drivers. Zkoušel jsem tam dát ty drivery, ale ty jsou už přímo pro čipset, kde ten můj mezi nimi není (jsou tam nějaké G31 apod.)

Nevíte co s tím?
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Call of Duty 2 pod Intel GMA950

Příspěvek od mlrs »

no koupit grafiku do litru, ktera to rozjede.
Stejny intel jsem mel a CoD2 na tom nejel - a to jsem to zkousel pres vic toolu, nez tu popisujes ty - takze zbytecne neztracej cas :)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Farrell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farrell »

Problém je, že to má jen PCI a PCIe 1x slot, i když jsem slyšel, že PCIe 1x lze "naříznout" a strčit tam PCIe 16x grafiku, samozřejmě na úkor výkonu, ale při těchhle výkonech by to asi nevadilo...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Takhle, to u většiny grafik nejde, většina jich potřebuje minimálně PCI-E 4x slot kvůli napájecím pinům. Když to nařízneš tak se většina v 1x nerozjede. Pro 1x bych kupoval nativně 1x kartu.

Nad PCI vůbec nepřemejšlej.

Do PCI-E 1x se dá sehnat leda toto:

http://www.czc.cz/zotac-gt-610-pcie-x1- ... 07/produkt

Je to total low end, ale furt lepší jak ten integrovanj intel hlavně kvůli driverům. Výhoda je, že tato karta taká právě díky PCI-E 1x půjde vždy celkem solidně prodat. Ale nic lepšího do tohoto systému ne.

Edit:

Aha ty máš Netburstovej Celeron. Soory ale nic do toho nekupuj, na tom si stejně nezahraješ nic.
Farrell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farrell »

No s tím bych tak uplně nesouhlasil... Celeron 3GHz mám i v druhém - hlavním komplu, kde jsem cod2 rozjel uplně bezproblémů s lowend grafikou a s FPS kolem 150+/- při docela přijatelné kvalitě, také photoshop, 3ds max. Sice to není jako dříve, ale bohužel benga mi zabavili komp kvůli hackingu banan.cz... Měl jsem totiž asi 5 těchhle PC vyřazených z jedné firmy. Koupil jsem k tomu novou desku a nataktoval na 3,8GHz a jede to docela svižně, ale plánuju koupit Core 2 Quad/Extreme - deska je highendová a počítal jsem s tím, i když má jen LGA775 soket.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Cokoliv do LGA775 bude naprd, už je to dnes total zastaralé a kdejaká I3 strčí do kapsy i to nej do 775. Ten tvůj CPU má výkon mainstreamu z roku 2002. Tak.

To že na tom rozjedeš COD2, 8 let starou hru, no ještě aby ne.... ale cokoliv modernějšího (2007 a dále) na tom solidně nerozjedeš.b Ten CPU ti dnes nepřehraje ani youtube při vyšší kvalitě.
Farrell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farrell »

Tak mi kup novej kompl, dík ;)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jde o to, že koupě high-end desky pro LGA775 byla naprosté vyhazování peněz. Když jich nemáš dost tak to aspoň investuj rozumně. Věci do PC se nikdy nekupujou "do budoucna" protože horzně rychle morálně zastarávaj.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

tak do budoucna jdou koupit komponenty jako skrin a periferie - deska bohuzel stoji na opacne strane vhodnosti "do budoucna"
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Farrell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farrell »

Chcete mi říct, že když koupím Intel Core2 Extreme QX9770, tak že to nemá výkon ani jako průměrný i3? Když tam narvu nějakou lepší grafiku a 1333 DDR3, tak i tak na tom nepůjde hrát?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pěknej toť CPU jsi is vybral, jsem zvědavej kde ho seženeš za ne vzhledem k výkonu naprosto retardovanou cenu.

Půjde hrát ale ta I3 bude mít větší herní výkon jak toto. A některé CPU náročné hry už půjdou mizerně. Prostě Core2 architektura je out, už neni rok 2006-2008.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“