Disk WD 3TB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

DrukeD
Nováček
Nováček

Disk WD 3TB

Příspěvek od DrukeD »

WD30RESRX

Koupul sem si disk 3Tb ,,,když ho dám do pc tak mi pořád ukazuje 1,99Tb volných ale poslednch 500 Gb jaksi chybí ???Nevíte proč?
Něco sem slyšel o Advend format,ale nevím jak se to a čím dělá ...
Jde to abych měl pouze 1 HDD o celkové kapacitě cca 2,74 Tb ?
Povedlo se mi to udělat 1x 1,99 Tb a pak 746 Gb ....ale to mi moc nevyhovuje ....
Poradte prosím..četl sem že to jde sjednotit ale nevím přesně jak ...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Disk WD 3TB

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Máš vůbec desku co podporuje více jak 2TB disky ?
DrukeD
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrukeD »

DOC_ZENITH píše:Máš vůbec desku co podporuje více jak 2TB disky ?
jak to poznám ?
mam desku :
Asus p8Z66 deluxe/GEN3
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano máš, taky si dej pozor jestli dáváš HDD do správných Sata portů. Použij ty světle modré nebo bílé, ne ten tmavě modrej.

A další otázky, máš 64-bit windows? Taky důležitá věc. A pokud i na toto odpovíš ano, tak je disk naformátován jako MBR nebo GPT?
DrukeD
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrukeD »

DOC_ZENITH píše:Ano máš, taky si dej pozor jestli dáváš HDD do správných Sata portů. Použij ty světle modré nebo bílé, ne ten tmavě modrej.

A další otázky, máš 64-bit windows? Taky důležitá věc. A pokud i na toto odpovíš ano, tak je disk naformátován jako MBR nebo GPT?

64-bit windows- mam
MBR nebo GPT?

jakým programem zformátuji disk ?Při instalaci Windows mi to nenabídlo nic ...
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

ovladci panely- nastroje pro spravu- sprava pocitace - sprava disku
DrukeD
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrukeD »

nojo...to sem spustil ale je tam toho víc :
Disk 2 : 2794,52 Gb a ten je rozdělen na : 2047 Gb a v černej kolonce 746,52 Gb s názvem NEPŘIŘAZENO ...A nejde to nějak sloučit
Když kliknu na 2047Gb a dam naformátovat tak mi to stejnak sformátuje jen 2047 GB ..a pak mi nabízí jen NTFS
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Odstraň na něm všechny partition a klikni na něj pravym talčítkem, a mělo by tam být převést oddíl z MBR na GPT.
DrukeD
Nováček
Nováček

Příspěvek od DrukeD »

DOC_ZENITH píše:Odstraň na něm všechny partition a klikni na něj pravym talčítkem, a mělo by tam být převést oddíl z MBR na GPT.
Ježiš..tak to mi nenapadlo.... :-D
moc ti děkuju ....Během minuty sem měl 1 disk o plné kapacitě ....
Díky moc

a jeste 2 malé dotazy : poté co tohle udělám to ještě musím zformátovat? mě to nabídlo a ted mám NTFS ...
Není to divné ?

a pak : Když mám takhle pěkně komplet disk 2720 Gb v jednom sjednocený a něco tam bude, a pak třeba když mi spadne windows a budu muset přeinstalovat nebo ho přenesu na jiný PC,,,, bude tam taky komplet 2720 Gb ? a budou tam i data ?
ptám se ,protože dříve a ještě ted windows pořádně nerozpoznají více jak 2Tb ,alespon to skoro všude píšou ....tak proto se ptám
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nemusíš nic dlouze formátovat, normálně vytvoř NTFS partition o požadované velikosti, stačí rychlý formát, ne plný.

Co se disku týče tak je to 3TB disk inicializovaný jako GPT, tudiž bude fungovat jen na PC kde jsou 64-bit NT6 windows (Vista a novější), + bios podporující více jak 2TB disky. Na starých PC už z principu fungovat nebude a ani ho tam nestrkej, mohl by jsi přijít o data.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ahoj taky se na svoji desku ASUS P8P67 Pro b.3 (Intel P67) chystam koupit 3TB disk na data (WD Red WD30EFRX). Jak zjistím jestli ho deska podporuje ? Na strankach ASUS se u popisu desky píse:
"ASUS EFI BIOS natively supports hard drives larger than 2.2TB in 64-bit, with full storage space utilization, helping deliver far more exciting computing than traditional BIOS versions! " ale v technicke specifikaci to nijak vycist nejde.
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications
Používám Win 7 64.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ASUS EFI BIOS nativně podporuje pevné disky větší než 2.2TB v 64-bit, s plným využitím úložného prostoru, pomáhá dodávat mnohem více vzrušující, než tradiční výpočetní verzích systému BIOS!
asus saberboath p67 jede 3tb vpoho na to potrebujes BIOS UEFI a WIN7 X64
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Přeložit jsem to nepotřeboval ale i tak dík :-) Tak doufám že to bude fungovat. UEFI bios je tam defaultně a Win 7 64bit mám.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
kartuz77
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartuz77 »

Ahoj, mam win XP 32 a dosku ASUS P5K PRO. Chcel by som kupit Western Digital Red 3000GB. Nebude s tým problém? Dík. KJ
(sry, že som sa pridal, ale zbytočný nový topic)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

kartuz77 píše:Ahoj, mam win XP 32 a dosku ASUS P5K PRO. Chcel by som kupit Western Digital Red 3000GB. Nebude s tým problém? Dík. KJ
(sry, že som sa pridal, ale zbytočný nový topic)

Vzhledem k tomu že jsi si jistě přečetl tento thread, ti nic nehrozí.
kartuz77
Nováček
Nováček

Příspěvek od kartuz77 »

[/quote]Vzhledem k tomu že jsi si jistě přečetl tento thread, ti nic nehrozí.[/quote]

No vzhladom k tomu, že sa jedná o 32 vs. 64 a xp vs. 7 by som bol vdacni za este jedno uistenie, ze to bude fachat...
dik
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne jistě že nebude. Několikrát v tomto thredu bylo jasn řečeno že potřebuješ mít bios co umí více jak 2TB disky a 64-bit NT6 windows. Takže tobě to nebude fungovat protože nesplňuješ ani jednu z těchto podmínek.
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Přeinstaluj Winy na 7 64bit, flashni BIOS na co nejnovější, a doufej :D
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Doufat u P35 chipsetu ho asi nezachrání....
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

to nepojede
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“