Disk WD 3TB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- DrukeD
- Nováček

-
Disk WD 3TB
WD30RESRX
Koupul sem si disk 3Tb ,,,když ho dám do pc tak mi pořád ukazuje 1,99Tb volných ale poslednch 500 Gb jaksi chybí ???Nevíte proč?
Něco sem slyšel o Advend format,ale nevím jak se to a čím dělá ...
Jde to abych měl pouze 1 HDD o celkové kapacitě cca 2,74 Tb ?
Povedlo se mi to udělat 1x 1,99 Tb a pak 746 Gb ....ale to mi moc nevyhovuje ....
Poradte prosím..četl sem že to jde sjednotit ale nevím přesně jak ...
Koupul sem si disk 3Tb ,,,když ho dám do pc tak mi pořád ukazuje 1,99Tb volných ale poslednch 500 Gb jaksi chybí ???Nevíte proč?
Něco sem slyšel o Advend format,ale nevím jak se to a čím dělá ...
Jde to abych měl pouze 1 HDD o celkové kapacitě cca 2,74 Tb ?
Povedlo se mi to udělat 1x 1,99 Tb a pak 746 Gb ....ale to mi moc nevyhovuje ....
Poradte prosím..četl sem že to jde sjednotit ale nevím přesně jak ...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Disk WD 3TB
Máš vůbec desku co podporuje více jak 2TB disky ?
- DrukeD
- Nováček

-
jak to poznám ?DOC_ZENITH píše:Máš vůbec desku co podporuje více jak 2TB disky ?
mam desku :
Asus p8Z66 deluxe/GEN3
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ano máš, taky si dej pozor jestli dáváš HDD do správných Sata portů. Použij ty světle modré nebo bílé, ne ten tmavě modrej.
A další otázky, máš 64-bit windows? Taky důležitá věc. A pokud i na toto odpovíš ano, tak je disk naformátován jako MBR nebo GPT?
A další otázky, máš 64-bit windows? Taky důležitá věc. A pokud i na toto odpovíš ano, tak je disk naformátován jako MBR nebo GPT?
- DrukeD
- Nováček

-
DOC_ZENITH píše:Ano máš, taky si dej pozor jestli dáváš HDD do správných Sata portů. Použij ty světle modré nebo bílé, ne ten tmavě modrej.
64-bit windows- mam
MBR nebo GPT?
jakým programem zformátuji disk ?Při instalaci Windows mi to nenabídlo nic ...
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ovladci panely- nastroje pro spravu- sprava pocitace - sprava disku
- DrukeD
- Nováček

-
nojo...to sem spustil ale je tam toho víc :
Disk 2 : 2794,52 Gb a ten je rozdělen na : 2047 Gb a v černej kolonce 746,52 Gb s názvem NEPŘIŘAZENO ...A nejde to nějak sloučit
Když kliknu na 2047Gb a dam naformátovat tak mi to stejnak sformátuje jen 2047 GB ..a pak mi nabízí jen NTFS
Disk 2 : 2794,52 Gb a ten je rozdělen na : 2047 Gb a v černej kolonce 746,52 Gb s názvem NEPŘIŘAZENO ...A nejde to nějak sloučit
Když kliknu na 2047Gb a dam naformátovat tak mi to stejnak sformátuje jen 2047 GB ..a pak mi nabízí jen NTFS
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Odstraň na něm všechny partition a klikni na něj pravym talčítkem, a mělo by tam být převést oddíl z MBR na GPT.
- DrukeD
- Nováček

-
Ježiš..tak to mi nenapadlo....DOC_ZENITH píše:Odstraň na něm všechny partition a klikni na něj pravym talčítkem, a mělo by tam být převést oddíl z MBR na GPT.
moc ti děkuju ....Během minuty sem měl 1 disk o plné kapacitě ....
Díky moc
a jeste 2 malé dotazy : poté co tohle udělám to ještě musím zformátovat? mě to nabídlo a ted mám NTFS ...
Není to divné ?
a pak : Když mám takhle pěkně komplet disk 2720 Gb v jednom sjednocený a něco tam bude, a pak třeba když mi spadne windows a budu muset přeinstalovat nebo ho přenesu na jiný PC,,,, bude tam taky komplet 2720 Gb ? a budou tam i data ?
ptám se ,protože dříve a ještě ted windows pořádně nerozpoznají více jak 2Tb ,alespon to skoro všude píšou ....tak proto se ptám
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Nemusíš nic dlouze formátovat, normálně vytvoř NTFS partition o požadované velikosti, stačí rychlý formát, ne plný.
Co se disku týče tak je to 3TB disk inicializovaný jako GPT, tudiž bude fungovat jen na PC kde jsou 64-bit NT6 windows (Vista a novější), + bios podporující více jak 2TB disky. Na starých PC už z principu fungovat nebude a ani ho tam nestrkej, mohl by jsi přijít o data.
Co se disku týče tak je to 3TB disk inicializovaný jako GPT, tudiž bude fungovat jen na PC kde jsou 64-bit NT6 windows (Vista a novější), + bios podporující více jak 2TB disky. Na starých PC už z principu fungovat nebude a ani ho tam nestrkej, mohl by jsi přijít o data.
- theedge
- Začátečník

Ahoj taky se na svoji desku ASUS P8P67 Pro b.3 (Intel P67) chystam koupit 3TB disk na data (WD Red WD30EFRX). Jak zjistím jestli ho deska podporuje ? Na strankach ASUS se u popisu desky píse:
"ASUS EFI BIOS natively supports hard drives larger than 2.2TB in 64-bit, with full storage space utilization, helping deliver far more exciting computing than traditional BIOS versions! " ale v technicke specifikaci to nijak vycist nejde.
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications
Používám Win 7 64.
"ASUS EFI BIOS natively supports hard drives larger than 2.2TB in 64-bit, with full storage space utilization, helping deliver far more exciting computing than traditional BIOS versions! " ale v technicke specifikaci to nijak vycist nejde.
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... ifications
Používám Win 7 64.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ASUS EFI BIOS nativně podporuje pevné disky větší než 2.2TB v 64-bit, s plným využitím úložného prostoru, pomáhá dodávat mnohem více vzrušující, než tradiční výpočetní verzích systému BIOS!
asus saberboath p67 jede 3tb vpoho na to potrebujes BIOS UEFI a WIN7 X64
asus saberboath p67 jede 3tb vpoho na to potrebujes BIOS UEFI a WIN7 X64
- theedge
- Začátečník

Přeložit jsem to nepotřeboval ale i tak dík
Tak doufám že to bude fungovat. UEFI bios je tam defaultně a Win 7 64bit mám.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- kartuz77
- Nováček

-
Ahoj, mam win XP 32 a dosku ASUS P5K PRO. Chcel by som kupit Western Digital Red 3000GB. Nebude s tým problém? Dík. KJ
(sry, že som sa pridal, ale zbytočný nový topic)
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

kartuz77 píše:Ahoj, mam win XP 32 a dosku ASUS P5K PRO. Chcel by som kupit Western Digital Red 3000GB. Nebude s tým problém? Dík. KJ
Vzhledem k tomu že jsi si jistě přečetl tento thread, ti nic nehrozí.
- kartuz77
- Nováček

-
[/quote]Vzhledem k tomu že jsi si jistě přečetl tento thread, ti nic nehrozí.[/quote]
No vzhladom k tomu, že sa jedná o 32 vs. 64 a xp vs. 7 by som bol vdacni za este jedno uistenie, ze to bude fachat...
dik
No vzhladom k tomu, že sa jedná o 32 vs. 64 a xp vs. 7 by som bol vdacni za este jedno uistenie, ze to bude fachat...
dik
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne jistě že nebude. Několikrát v tomto thredu bylo jasn řečeno že potřebuješ mít bios co umí více jak 2TB disky a 64-bit NT6 windows. Takže tobě to nebude fungovat protože nesplňuješ ani jednu z těchto podmínek.
- cameroncz
- Středně pokročilý

Přeinstaluj Winy na 7 64bit, flashni BIOS na co nejnovější, a doufej 
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Doufat u P35 chipsetu ho asi nezachrání....
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to nepojede