- výběr repra (samozřejmě)
- jakým způsobem propojit TV a PC s reprem tak, aby přepínání zdroje zvuku nebylo příliš krkolomné (TV je na PC aktuálně připojena skrze HDMI, ale vzhledem k tomu, že mám ještě další 2 monitory, musím přehazovat kabel - nedostal jsem se zatím ke koupi aktivní redukce DP - DVI pro eyefinity)
Rozpočet: max. 10 000,- Kč
Preference: nemám, nevyznám se v oboru
Samozřejmě, to že je rozpočet 10k neznamená, že se musí vyčerpat do poslední koruny. Nejsem audiofil a nemám tak dobrý a trénovaný sluch na to, abych poznal jemné nuance mezi zvukem z repra za 7k nebo za 10k. JSem realista a nechci si zbytečně honit triko tím, že moje repro stálo víc jak průměrný plat v Čr. Další věc je ta, že nemám nijak řešenou akustiku v pokoji, kde je TV. Nějak to funguje, nic víc a není zde prostor pro změny. Je to pokoj cca 5x3m v prvorepublikovém činžáku, tudíž nevyžaduju od beden ani kdoví jaký výkon - sousedi by mě pravděpodobně nepochválili.
Jaký preferuju zvukový projev? Vzhledem k využití i na filmy nebude vadit mírně basovější, každopádně basy by měly být čisté a jasně čitelné. Nic ve stylu Genius 5.1, jinak bych se neobtěžoval zeptat. Jo a není na ně ani moc místa (takže ne sloupy, ty nepřichází v úvahu). Bedny nebudu používat k PC na hry, od toho mám sluchátka.
Osobně jsem se díval na české AQ M22 a dost se mi líbily. Jenže prostě nevím, co a jak k nim. Samozřejmě jiným návrhům se vůbec nebráním. Požadavek na kvalitu zvukového projevu... To je jednoduché, minimálně stejně dobrý, jako je u těch HD448. Stejně jsem lepší v životě neslyšel.
Co sleduju: Zásadně 1080p matrosku
Co poslouchám: Asi se nebudem bavit o kvalitě nahrávek (jedině FLAC přes ASIO)
Omlouvám se za delší post, ale zase jsem chtěl rovnou uvést co nejvíc relevantních informací. za každou radu jsem rád, ale prosím buďte realisti. Moc dobře vím, jak moc to svádí zahrnovat své osobní preference a volby do rad někomu jinému. Díky.