Nové složené pc a nejede...

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Nové složené pc a nejede...

Příspěvek od Josef Kuberský »

Po zapnutí této noévě poskládané sestavy se pc zapne, roztočí se větráky tak na cca 20 vteřin, pak vyp a pořád dokolo.

Komponenty:

MB MSI s.1155 B75A-G43, ATX, B75
CPU Intel Core i5-3470 - 3.2GHz 1155pin, 6M, BOX
VGA MSI N660-2GD5/OC
Zdroj Seasonic M12II-520 Bronze, modulární
DIMM DDR3 Kingston HyperX blu 8GB (2x4GB) 1333MHz CL9
Chladič CPU Gelid Solution Tranquillo rev.2

Vše je zapojené, tak nevím... ale docela mě to štve :(
Předem děkuji za rady.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové složené pc a nejede...

Příspěvek od X-COM »

Pokud budu předpokládat, že je skutečně vše zapojené správně (to není jisté), tak tohle chování vypadá na nejspíš na vadnou desku.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

X-COM píše:Pokud budu předpokládat, že je skutečně vše zapojené správně (to není jisté), tak tohle chování vypadá na nejspíš na vadnou desku.

Ale nenapada me co by mohlo byt spatne zapojene a deska je nova, vse je nove, krome disku, a bedny
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Nová v žádném případě neznamená, že nemůže být vadná.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
komancero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od komancero »

na monitoru se nic neobjevi,do biosu se dostanes,zkusils tam nechat jen jednu ramku,odpojit ostatni zarizeni ,hdd,dvd,grafiku
7700k (4,7/4,5 1,296v),noctua nh-d15,asus IX hero,gskill tridentz 3,6 cl16,gigabyte 1080 aorus 2050/12000,samsung 850evo 500gb,toshiba p300 2tb,evga sup. p2 750w,be quiet! pro900,logitech g510s,g500s,logitech z906,hyperx cloud II,msi optix
i5 4690k (4,5ghz 1,165v),noctua nh-d14,asus z97-pro,seasonic platinum 660w,fractal r4,g.skill 2x4gb,intel 530 480gb,3xhdd (9tb),sony bdrw
(ulozenka:i7 3770k (4,6ghz 1,240v),noctua nh-d14,sapphire hd 7950 1050/6300,asus-p8z77-v pro,seasonic platinum 860w,g.skill 1866mhz (2x8gb),cm stacker 830,samsung 840 pro 256gb,plantronics gamecom 777)
cmoud4k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoud4k »

Mrkni sem je to ten samej problem??
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=128&t=193279

Ted jsem to řešil :D
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Zkouseno vse jsem odpojil a pripojil, do biosu se samozrejme nedostanu dal jsem to na test dneska do mistniho servisu, tam mi bylo sdeleno ze vse krome desky a cpu jede a cpu a desku nemaji jak vyzkouset, je mozne ze by mi to v alfe kde jsem to kupoval vyzkouseli tu desku s tim procakem, co myslite? Preci jen to mam vic jak
100 km daleko
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

cmoud4k píše:Mrkni sem je to ten samej problem??
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=128&t=193279

Ted jsem to řešil :D
Nemam ten samej problem, nedostanu se ani do biosu
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Josef Kuberský píše:Zkouseno vse jsem odpojil a pripojil, do biosu se samozrejme nedostanu dal jsem to na test dneska do mistniho servisu, tam mi bylo sdeleno ze vse krome desky a cpu jede a cpu a desku nemaji jak vyzkouset, je mozne ze by mi to v alfe kde jsem to kupoval vyzkouseli tu desku s tim procakem, co myslite? Preci jen to mam vic jak
100 km daleko
V tom případě to vidím na desku. Cpu na na 95% nebude.
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Sance, ze me ji vymeni v alfe na pockani asi moc neni ze?
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Josef Kuberský píše:Sance, ze me ji vymeni v alfe na pockani asi moc neni ze?
To je jak kdy, zavolej si tam a uvidíš.
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Uz jsem tam volal, zalezi jestli budou mit cas, zitra tam poslu maila, stve mi to kurnik
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Jen takový poznatek, tento procesor je kompatibilní až s biosem A2 a pokud je tam A0 bios tak se to spustit nemusí. Sice spousta procesorů jde nastartovat i s nižším biosem a pak jenom není třeba správně nastavený, ale to neznamená, že chyba nemůže být i tady.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Al-Akbar píše:Jen takový poznatek, tento procesor je kompatibilní až s biosem A2 a pokud je tam A0 bios tak se to spustit nemusí. Sice spousta procesorů jde nastartovat i s nižším biosem a pak jenom není třeba správně nastavený, ale to neznamená, že chyba nemůže být i tady.
Dekuji za poznatek, tyhle komponenty jsem vybiral temer podle recenze zde z pct / pc sestavy do 20000 tak kdyz v alfe z toho sameho sestavuji tak by to melo slapat, ten bios umim flashnout ale kdyz to ani do biosu nenabehne, tak na to samozrejme zarizeni nemam, tak snad by to flashli tam, uz to tak vidim ze tam pojedu, minimalne s deskou+cpu+ ram, i kdyz ramky jsou na sto pro v pohode. Dekuji vsem za kazdou radu.
Josef Kuberský
Začátečník
Začátečník

Al-Akbar píše:Jen takový poznatek, tento procesor je kompatibilní až s biosem A2 a pokud je tam A0 bios tak se to spustit nemusí. Sice spousta procesorů jde nastartovat i s nižším biosem a pak jenom není třeba správně nastavený, ale to neznamená, že chyba nemůže být i tady.
jeste dotaz, kde ses doce ze s biosem A2 ja se docetl, ze A1, A2 jsem tam ani nenasel
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Samozřejmě na oficiálních stránkách MSI. Tady máš i link a přímo u tvého procesoru, pokud se nepletu tak je potřeba A2. http://cz.msi.com/product/mb/B75A-G43.h ... CPUSupport
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“