Dobrý den,
Předem bych se chtěl omluvit za blbý název tématu, ale opravdu mě nic jiného nenapadlo. Teď k problému. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo netuší jak, (případně, jestli vůbec) lze nastavit na routeru Zyxel P-870HN nastavit routování lokálních IP adres.
Mám NAS, na který se přes veřejnou statickou ip adresu dostanu. Potřeboval bych, abych se ale dostal i na další domácí server. Moje představa je taková, že napíšu ip adresu a za ní port (:XXXX) a dostanu se na ten server. U NASu se mi podařilo nastavit, ale nyní na další PC se už nedostan. Router je klasický O2(myslím). Děkuji za odpověďi.
1 IP adresa a více serveru(pomocí portů)
Moderátor: Don
- niveses
- Nováček

-
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1 IP adresa a více serveru(pomocí portů)
Nastuduj si port forwarding, jestli to umí router od O2 ale z hlavy nevim, koukni do manuálu/administrativního prostředí.
- niveses
- Nováček

-
Takže to lze?
Budu si objednávat Raspbery Pi, tak abych na něj mohl přistupovat i z venčí.., zároveň ale nechci přijít o NAS. Takhle to vypadá v routru. http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=513599165930
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Uplně nerozumim tomu jak to máš udělaný, ale obyčejně se to dělá přes PF, jak sem psal. Router má veřejnou IP, na routeru se nastaví porty, které odpovídají určeným IP adresám (resp. zařízením) na vnitřní síti. Tato zařízení pak budou přístupná pomocí adresy routeru a portu.
- niveses
- Nováček

-
Ano, chápu to dobře
Mám to udělaný tak, jak jsi to napsal. IP adresa na routr a ten se podle portu přesměruje na IP v lokální síti. Děkuji za odpověď