1 IP adresa a více serveru(pomocí portů)

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
niveses
Nováček
Nováček

1 IP adresa a více serveru(pomocí portů)

Příspěvek od niveses »

Dobrý den,
Předem bych se chtěl omluvit za blbý název tématu, ale opravdu mě nic jiného nenapadlo. Teď k problému. Chtěl bych se zeptat, jestli někdo netuší jak, (případně, jestli vůbec) lze nastavit na routeru Zyxel P-870HN nastavit routování lokálních IP adres.
Mám NAS, na který se přes veřejnou statickou ip adresu dostanu. Potřeboval bych, abych se ale dostal i na další domácí server. Moje představa je taková, že napíšu ip adresu a za ní port (:XXXX) a dostanu se na ten server. U NASu se mi podařilo nastavit, ale nyní na další PC se už nedostan. Router je klasický O2(myslím). Děkuji za odpověďi.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 1 IP adresa a více serveru(pomocí portů)

Příspěvek od Exp »

Nastuduj si port forwarding, jestli to umí router od O2 ale z hlavy nevim, koukni do manuálu/administrativního prostředí.
niveses
Nováček
Nováček

Příspěvek od niveses »

Takže to lze? :o Budu si objednávat Raspbery Pi, tak abych na něj mohl přistupovat i z venčí.., zároveň ale nechci přijít o NAS. Takhle to vypadá v routru. http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=513599165930
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Uplně nerozumim tomu jak to máš udělaný, ale obyčejně se to dělá přes PF, jak sem psal. Router má veřejnou IP, na routeru se nastaví porty, které odpovídají určeným IP adresám (resp. zařízením) na vnitřní síti. Tato zařízení pak budou přístupná pomocí adresy routeru a portu.
niveses
Nováček
Nováček

Příspěvek od niveses »

Ano, chápu to dobře :) Mám to udělaný tak, jak jsi to napsal. IP adresa na routr a ten se podle portu přesměruje na IP v lokální síti. Děkuji za odpověď
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“