Origin - jeden účet, dvě hry, dva počítače.
Moderátor: Baneshee
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Origin - jeden účet, dvě hry, dva počítače.
Přepnout se do offline režimu a teprve potom spustit Crysis ne .. ? 
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- handyman
- Začátečník

-
Jak to myslíš?jakubom píše:Pokud je hra svázana s herním účtem a nejde tedy přeprodávát dále jako klasické zboží tak mě něco říká, že pokud člověk hru nekoupí ale stáhne tak prakticky nekrade...
- handyman
- Začátečník

-
Vacil píše:Přepnout se do offline režimu a teprve potom spustit Crysis ne .. ?
Jo to asi jo.
- jakubom
- Začátečník

-
Tak že když si dnes koupíš hru i na CD musíš ji přidat na nějaký herní účet(origin, steam, Bnet apod..)Jak to myslíš?
Když tě hra nebaví nebo bys jsi ji chtěl prodat dál nemáš oficiálně jinou možnost než prodat celý účet, což je navíc proti pravidlům těch služeb.
Ve velké části případů musíš kupovat na slepo...
Dřív to bylo tak že si člověk koupil hru na cd, dohrál a mohl prodat... a řekl bych že herní průmysl na tom nijak netrpěl....
Viz doby prvních baldurů, falloutů, diabla apod..
- handyman
- Začátečník

-
Ano to máš pravdu, nikdo nenakupuje rád naslepo, tak hru vyzkouší a pak si ji třeba koupí. Potom ale není třeba mít po koupi takové hry možnost ji prodat, když je "ověřená".jakubom píše:
Warez podporuje herní průmysl a to je fakt... protože velká část lidí by si tu hru ani nekoupila...
Ten kdo herní průmysl ničí jsou distributoři hry a velké studia které vydávají nekvalitní produkty za vysokou cenu bez oficiální možnosti hru prodat dál.
Jediná budoucnost je v digitální distribuci, kdy se dá hodně dobrých her sehnat za pár kaček ve slevě...
- handyman
- Začátečník

-
Jo to s těma krabicema a CD taky nechápu - tak k čemu je pak, že si ho koupím v krabici, když je to stejné jako bych si jej koupil přes net?!jakubom píše:Tak že když si dnes koupíš hru i na CD musíš ji přidat na nějaký herní účet(origin, steam, Bnet apod..)Jak to myslíš?
Když tě hra nebaví nebo bys jsi ji chtěl prodat dál nemáš oficiálně jinou možnost než prodat celý účet, což je navíc proti pravidlům těch služeb.
Ve velké části případů musíš kupovat na slepo...
A co musíš koupit naslepo? Vždyť všechno je někde na netu k "vyzkoušení".
- TankGeorge
- Začátečník

-
Nevidím v tom nic idiotsky vymyšleného. Pokud chceš využívat online služeb hry, tak by jsi měl mít na paměti, že s tou hrou svážeš i nějaký online účet. Když vytváříš Origin, Steam, nebo Battlenet tag, tak ti tam v EULA 10x píšou, že účet patří jedné osobě, že nesmíš nikomu prozrazovat přihlašovací údaje, a že by jsi ho ani neměl sdílet. Idiotské je si to nečíst a ještě idiotštější - dle některých expertů, co jsem měl tu čest potkat na netu - je vyplňovat nesprávné osobní údaje, aby pak pohořeli při nutnosti zákaznické podpory.
Pokud hraješ multiplayer a třeba brácha vedle chce hrát SP, tak je to porušení EULA ohledně sdílení účtu. Licence je na 1 osobu, 1 PC a 1 online účet. Musíš koupit druhou licenci (stejně jak u windows), nebo to zwarezovat.
Bazarový prodej her/filmů/hudby je trnem v oku pro všechny $$$ distributory. Zkus si teď ale odmyslet fakt, že produkují předražené nekvalitní sračky a dojde ti, že je bazar postavený na hlavu. Hry nejsou spotřební zboží, ale licence, nebo vstupenka. Kupuješ sériové číslo, ne DVD a to číslo se při registraci "utrhne" jak vstupenka. Taky nedáš do bazaru utrženou vstupenku na koncert nebo hokejový zápas, který jsi viděl
Pokud hraješ multiplayer a třeba brácha vedle chce hrát SP, tak je to porušení EULA ohledně sdílení účtu. Licence je na 1 osobu, 1 PC a 1 online účet. Musíš koupit druhou licenci (stejně jak u windows), nebo to zwarezovat.
Bazarový prodej her/filmů/hudby je trnem v oku pro všechny $$$ distributory. Zkus si teď ale odmyslet fakt, že produkují předražené nekvalitní sračky a dojde ti, že je bazar postavený na hlavu. Hry nejsou spotřební zboží, ale licence, nebo vstupenka. Kupuješ sériové číslo, ne DVD a to číslo se při registraci "utrhne" jak vstupenka. Taky nedáš do bazaru utrženou vstupenku na koncert nebo hokejový zápas, který jsi viděl
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Broxik
- Začátečník

Jakubome, jakubome, treba zrovna autori baldruu a falloutu skoncili jen proto ze sice vytvorili pecka hru, ale nikdo ji nekupoval ale kazdej kradl. Kdyby lide kupovali tenkrat hru jak se to dela tedka je black isle jeste stale mezi zivyma!Dřív to bylo tak že si člověk koupil hru na cd, dohrál a mohl prodat... a řekl bych že herní průmysl na tom nijak netrpěl....
Viz doby prvních baldurů, falloutů, diabla apod..
- jakubom
- Začátečník

-
Jak každý kradl ? To byla doba kdy warez byl okrajová záležitost alespoň u nás...Jakubome, jakubome, treba zrovna autori baldruu a falloutu skoncili jen proto ze sice vytvorili pecka hru, ale nikdo ji nekupoval ale kazdej kradl. Kdyby lide kupovali tenkrat hru jak se to dela tedka je black isle jeste stale mezi zivyma!
Nevím jak se to dělá teďka.... kdyby u her nebyly digitalní distribuce jako steam(hlavně teda slevy) tak herní průmysl má minimálně o polovinu nyšží zisky..
Takže je to spíš o tom, že herní průmysl nabídl nějakou alternativu k warezu.
Tady bohužel nemůžu souhlasit... když si koupíš hudbu a film na dvd, tak můžeš disk vzít a přehrát ho všude bez omezení a půjčit komukoliv..... u her dnes tohle nejde.Bazarový prodej her/filmů/hudby je trnem v oku pro všechny $$$ distributory. Zkus si teď ale odmyslet fakt, že produkují předražené nekvalitní sračky a dojde ti, že je bazar postavený na hlavu...
Samozřejmě neříkám, že je to úplně dobře ale warez prostě podporuje celý zábavní průmysl víc než nějaká reklama ať se jedná o hry, filmy, hudbu...
Hodně lidí kteří hrají warez tak nakonec jdou a hru koupí pokud mají možnost nebo zajdou do kina na film který považují za dobrý.
Takže nejde s určitostí říct, že warez je špatný..
- Alfajk
- Začátečník

-
vubec...tenkrat se prave jeste hry vcelku kupovali,v dobe fallout 1/diablo 1 etc byl jen playstation 1,v ty dobe byly hry kvalitni,ze byla cest,vlastnit originalni "kopii",sam mam z tohodle obdobi nejvic originalekBroxik píše: Jakubome, jakubome, treba zrovna autori baldruu a falloutu skoncili jen proto ze sice vytvorili pecka hru, ale nikdo ji nekupoval ale kazdej kradl. Kdyby lide kupovali tenkrat hru jak se to dela tedka je black isle jeste stale mezi zivyma!
studia ve vetsine pripadu nechrachli(pokud to nebyly nejaky noname znacky),ale proste se nechali odkoupit vetsima,jako je EA (schvalne se podivej kolik firem uz ma EA na svedomi)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- TankGeorge
- Začátečník

-
@jakubom: Bohužel to chápeš špatně. Nejde o názor, ale o fakt. Není to disk, není to věc, je to licence. Kupuješ číslo na jedno použití, ne krabici s nosičem. Lístek na "kulturní" zážitek na jedno použití. Proto jsou hry levnější. Lístky na koncerty a sportovní události za 15 let hodně zdražily. Hry jsou cenově stejné, nebo zlevnily díky tomu, že kupuješ omezenou licenci. Stejně, jako když si kupuješ OEM widle.
Aby herním distributorům nevadil bazarový prodej, museli by rozšířit práva kupujícího a zdražit hru - jako to funguje u různých licencí na OS od MS. Koupil by jsi si omezenou Crysis 3 licenci za 800, nebo by jsi investoval do "prodatelné" rozšířené licence za 1800? Nikdo by si tu za 1800 nekoupil, tak není důvod rozšiřovat licenci a zdražovat - to je spíš sebevražda.
@Alfajk: Fallout a Diablo se kupovali leda tak vypálené od spolužáků s vypalovačkou "za kilo". Orig stála 1500-1800 a průměrný plat v čr byl tak 10k... teď je plat dvojnásobný a hry 2-6x levnější. Že některé hry dřív stály i za ty 2000, zatímco některé dnešní nestojí ani za 200, to už je jiná pohádka x)
Aby herním distributorům nevadil bazarový prodej, museli by rozšířit práva kupujícího a zdražit hru - jako to funguje u různých licencí na OS od MS. Koupil by jsi si omezenou Crysis 3 licenci za 800, nebo by jsi investoval do "prodatelné" rozšířené licence za 1800? Nikdo by si tu za 1800 nekoupil, tak není důvod rozšiřovat licenci a zdražovat - to je spíš sebevražda.
@Alfajk: Fallout a Diablo se kupovali leda tak vypálené od spolužáků s vypalovačkou "za kilo". Orig stála 1500-1800 a průměrný plat v čr byl tak 10k... teď je plat dvojnásobný a hry 2-6x levnější. Že některé hry dřív stály i za ty 2000, zatímco některé dnešní nestojí ani za 200, to už je jiná pohádka x)
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
- iOioo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zaujímavé ale je že dokedy nebol origin tak sa EA hry dali hrať naraz na dvoch PC nezávisle či sa mýlim ? neskúšal som to tak neviem ale pochybujem že to nešlo
a nepovedal by som že hry nejako extra zlacneli s príchodom originu resp. so službou ktorá mi zviazala hry na jeden účet ... videl si ceny hier na origine ? jediná výhoda toho je že sa dajú kľúče zohnať lacnejšie z iných obchodov
Není to disk, není to věc, je to licence. Kupuješ číslo na jedno použití, ne krabici s nosičem.
ako prosím ? mám napr. BF3 krabicovú verziu tj. krabička s nosičom tak akože to je len licencia ? nie je to vec ? keby to bolo rozlíšené ako píšeš že si kúpim iba licenciu ktorá bude o polovicu lacnejšia s tým že sa mi to zviaže s nejakým účtom a nebudem to môcť predať alebo si vyberiem krabicovú verziu ktorá sa nebude zväzovať so žiadnym účtom a tým pádom ju budem môcť predať tak ok
ale problém je v tom že rozdiel medzi krabicovou verziou a licenčným kľúčom čo sa týka hier je nulový okrem ceny a tým že keď mám krabicovú verziu tak mi na tú krabicu padá prach
takže ak by krabicová verzia nezviazaná s účtom stála 1200 a iba licencia ktorá sa mi s účtom zviaže stála 600 by to bolo ok ale takto ...
a nepovedal by som že hry nejako extra zlacneli s príchodom originu resp. so službou ktorá mi zviazala hry na jeden účet ... videl si ceny hier na origine ? jediná výhoda toho je že sa dajú kľúče zohnať lacnejšie z iných obchodov
Není to disk, není to věc, je to licence. Kupuješ číslo na jedno použití, ne krabici s nosičem.
ako prosím ? mám napr. BF3 krabicovú verziu tj. krabička s nosičom tak akože to je len licencia ? nie je to vec ? keby to bolo rozlíšené ako píšeš že si kúpim iba licenciu ktorá bude o polovicu lacnejšia s tým že sa mi to zviaže s nejakým účtom a nebudem to môcť predať alebo si vyberiem krabicovú verziu ktorá sa nebude zväzovať so žiadnym účtom a tým pádom ju budem môcť predať tak ok
ale problém je v tom že rozdiel medzi krabicovou verziou a licenčným kľúčom čo sa týka hier je nulový okrem ceny a tým že keď mám krabicovú verziu tak mi na tú krabicu padá prach
takže ak by krabicová verzia nezviazaná s účtom stála 1200 a iba licencia ktorá sa mi s účtom zviaže stála 600 by to bolo ok ale takto ...
Intel i5 3570K @ 4,2GHz | MSI Z77A-G43 | 16GB DDR3 Kingston | GTX 760 OC | Corsair TX650 V2 | Kingston SSDNow V +200 120GB + 1TB WD Black | Zalman Z11 Plus | Benq GW2320 + Dell P2414H | Razer Abyssus + Razer Kabuto + Ozone Strike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
Intel i7 5775C @ 4,2GHz & NH-U9S | ASUS Z97M Plus | 32GB DDR3 Kingston | ASUS RTX 3070 | Seasonic M12II-520 | Crucial M500 120GB + Intel 535 480GB + 3TB WD RED | Fractal arc mini + 3xNF-F12 + 1x NF-A14 | Samsung C34F791 + BENQ XL2411P | ROCCAT® Kave XTD 5.1 + Asus Xonar DSX | Razer Mamba + Razer Destructor + Ozone Stike Pro mx red
- jakubom
- Začátečník

-
TankGeorge:
Já chápu jak to myslíš a je to tak jak píšeš ale to nic nemění na tom, že warez je součástí zábavního průmyslu a dokonce i díky němu jsou ty zisky takové jaké jsou.
Což je zase druhý fakt který hodně lidí popírá a nadává na warez.
Ohledně licence tak dokonce i soud na to má jiný názor než distributoři her. Jenom málokdo pujde k soudu aby mohl prodat hru kterou již nehraje, že jo..
Sice v tomto případě se nejednalo přímo o hry ale právě tam jde aplikovat to předběžné rozhodnutí taky...
http://games.tiscali.cz/tema/eu-soud-hr ... -her-59960
Pokud tedy chtějí nakládat se hrama jako se zbožím musí se taky tak chovat, pokud jako s licencí tak by měla být za zlomkovou cenu už při vydání na omezený počet hodit hraní s možností koupení neomezené doby hraní.
Jinak nevím kde jsi přišel na cenu falloutů(nepamtuju se a nenašel jsem na netu nic) ale co já znám lidi v okolí tak hodně her se kupovalo hlavně z časopisů level a score.
Já chápu jak to myslíš a je to tak jak píšeš ale to nic nemění na tom, že warez je součástí zábavního průmyslu a dokonce i díky němu jsou ty zisky takové jaké jsou.
Což je zase druhý fakt který hodně lidí popírá a nadává na warez.
Ohledně licence tak dokonce i soud na to má jiný názor než distributoři her. Jenom málokdo pujde k soudu aby mohl prodat hru kterou již nehraje, že jo..
Sice v tomto případě se nejednalo přímo o hry ale právě tam jde aplikovat to předběžné rozhodnutí taky...
http://games.tiscali.cz/tema/eu-soud-hr ... -her-59960
Pokud tedy chtějí nakládat se hrama jako se zbožím musí se taky tak chovat, pokud jako s licencí tak by měla být za zlomkovou cenu už při vydání na omezený počet hodit hraní s možností koupení neomezené doby hraní.
Jinak nevím kde jsi přišel na cenu falloutů(nepamtuju se a nenašel jsem na netu nic) ale co já znám lidi v okolí tak hodně her se kupovalo hlavně z časopisů level a score.
- Broxik
- Začátečník

Hosi asi sem zil v jine dobe nebo co. Bez legrace kolem me si nikdo hry nekupoval. Mnohym to tady jeste zustalo a nekupuji doted. Ja si kupuju vse co si chci zahrat neob chci vlastnit. Nemam s tim problem. Stejne to vychazi na 4-6her rocne. Vice dobrych neni. Ale pokud si prectete historii prave interplay a black isle tak dojeli na hrozne pirateni. Pokud samozrejme ste tehdy podporovali herni prumysl tak super ale rekl bych ze ste byli okrajovi jedinci. pac BG se tusim prodalo kolem 200k kusu v te hlavni dobe kdy to vyslo. Pritom kdyz se zetpate hrace her co ma neco za sebou hned o bg vi... To stejny fallout... Proste dneska by se prodalo pres nekolik milionu kopii ani by nemrkli. 
Pockej koupili si fallouta k hernimu casaku? to se asi z tezi bavime o dobe kdy hra vysla. Pac to by urcite nedavali ke score nebo levelu. Popr jak si to myslel? My slo o odbobi kdy tu hru udelali a potrebovali na ni vydelat. To na ne lidi proste srali a hry si palili. A na to narazim. Ze skore sem si to taky koupil. BG sem pozdeji koupil rovnou 2x... Nicmene to uz bylo pozde jak nekdo chytre pronesl kostky byly vrzeny.
Pro jistotu napisu jedna se o roky 98-99....
Pockej koupili si fallouta k hernimu casaku? to se asi z tezi bavime o dobe kdy hra vysla. Pac to by urcite nedavali ke score nebo levelu. Popr jak si to myslel? My slo o odbobi kdy tu hru udelali a potrebovali na ni vydelat. To na ne lidi proste srali a hry si palili. A na to narazim. Ze skore sem si to taky koupil. BG sem pozdeji koupil rovnou 2x... Nicmene to uz bylo pozde jak nekdo chytre pronesl kostky byly vrzeny.
Pro jistotu napisu jedna se o roky 98-99....
- nou
- Začátečník

-
no mne sa minule podarilo byt online na dvoch PC so svojim Steam uctom. na druhu stranu to ale bol Linux+Windows stroj. este to vyskusam ci pojde pustit naraz na obydvoch hra.
- CptHeron
- Začátečník

-
Borci, všichni jste totálně mimo mísu a kecáte úplný sračky. Warez nijak neznevýhodňuje a ani nezvýhodňuje. Neznám nikoho ve svým okolí, kdo by byl čistej pirát a zároveň nikoho, kdo by si hry jen kupoval. Lidi, co pirátěj by se dali rozdělit na tři základní vlny A jsou to hovada, za B jsou to holky, co si stáhnou tak možná The sims a indie hry. Poslední jsou pařiči minecraftu a ostatní noobové a nolifeři. Jinak každej stahuje. Warez her vlastním víc, jenomže je pravdou, že legálně mám tak 24 her a těch nelegálních mám tak 6-8. Opravdu nikoho, kdo by si mohl říkat pirát neznám, každej jednou něco stáhne, když zrovna třeba nemá peníze a podobně. Pirátem se člověk může nazývat, když opravdu pirátí software, to znamená, že si nakradl desítky terabajtů her a dál je uploaduje a šíří, účastní se všelijakých akcí a podobně. Není to obyčejný člověk. Každý prostě několikrát za rok něco stáhne. Co se týče digitálních, distribucí, tak se k nim přikláním víc, než k normálnímu šíření her. Máte jeden účet a jediné, o co se musíte starat jsou přístupová hesla k účtu, vždy a odkudkoliv stáhnete ckoliv do komplu, nemusíte se navíc ani starat o nick do Mulťáku atp..... Dál mám pro vás velmi zajímavou věc. Origin je dotěrnej, není jako steam, jenomže jeho hry můžete hrát online, ikdyž je máte ukradený. Jediný, co potřebujete je váš účet a klíč k ověření.
Fracta Design Define R4
- Broxik
- Začátečník

No muzeme to nazyvat pravym jmenem a to zlodej:). Me je teda sympaticjtesi oznaceni pirat. Jinak uz jen jak si zacal je priteli na facku. Rozrazit dvere rict ze je kazdy debil a pak vyklopit svuj naozr. Myslis ze jej nekdo bude brat vazne? 
- jakubom
- Začátečník

-
Broxik
Jo málo lidí si kupovalo hry ale taky v té době to nebylo na takové úrovni jako dnes, kolik lidí v roce 1999 mělo pc na to aby si zahrálo novější hry ?
Problém tehdy nebyl ve hrách ale v jejich ceně a možností vlastnit PC...
Fallout byl k levelu rok a půl po vydání což mně nepříjde jako extra dlouhá doba, kolik lidí si dneska koupí originálku hned po vydání za plnou cenu ? Skoro nikdo, dost lidí počká na slevy, nebo koupí od někoho kdo dostal ke grafice.
Já to beru tak, warez není nepřítel zábavního průmyslu a už vůbec mu nepůsobí žádné finanční škody, proto sdílení není zločin, takže označovat někoho za zloděje je blbost...
Na druhou stranu chápu potřebu tohoto průmyslu vydělávat, proto když mám možnost nějakou hru ve slevě koupím.
Bohužel je to tak, že velkou část těchto peněz kasírují distributoři místo lidí kteří je vytváření.
Jo málo lidí si kupovalo hry ale taky v té době to nebylo na takové úrovni jako dnes, kolik lidí v roce 1999 mělo pc na to aby si zahrálo novější hry ?
Problém tehdy nebyl ve hrách ale v jejich ceně a možností vlastnit PC...
Fallout byl k levelu rok a půl po vydání což mně nepříjde jako extra dlouhá doba, kolik lidí si dneska koupí originálku hned po vydání za plnou cenu ? Skoro nikdo, dost lidí počká na slevy, nebo koupí od někoho kdo dostal ke grafice.
Já to beru tak, warez není nepřítel zábavního průmyslu a už vůbec mu nepůsobí žádné finanční škody, proto sdílení není zločin, takže označovat někoho za zloděje je blbost...
Na druhou stranu chápu potřebu tohoto průmyslu vydělávat, proto když mám možnost nějakou hru ve slevě koupím.
Bohužel je to tak, že velkou část těchto peněz kasírují distributoři místo lidí kteří je vytváření.
- Broxik
- Začátečník

takze jasne rok a pul bude cekat vydavatel hry, az laskave dojde hra ke sleve a lide si ji pak koupi? Kdyz score stalo 150kc s tou hrou?
takhle si to myslel... Urcite by si chtel v takove firme pracovat ze?:) Warez at se na to divas jak se divas je proste kradez. Neni to fyzicka kradez ve smyslu ze nekomu ukradnes kolo a budes na nem jezdit, ale je to kradez napadu a zhotoveneho dila ktere ukrades a budes pouzivat pro svuj mrzky ucel a to pobaveni v pripade hry ci nekteri drzouni dokonce pro vlastni praci, za kterou pak chcou svete div se penize... Vis ja sem na todostal uplne jiny pohled jako vyvojar aplikaci. Proste nevim proc bych mel nekomu davat svoji praci k dispozici jen proto ze je to easy pres F5 v total comanderu zkopirovat. Kdyby si byl pekar a nekdo zacal klonovat tvoje pecivo taky bys nebyl uplne odvarenej.
- keistown
- Žlutá karta

-
Ja bych chtel aby treba rok neslo nic warezit. Myslim ze takovy vyvojari co jsou strasne okradani warezem by prisli na to, ze ten clovek si to stejne nekoupi a pak je uplne jedno jestli si to hraje nebo ne. Zas by ale mohli mit dobrej pocit ze jim nikdo nekopiruje praci. Ale za to si moc nekoupis.
K tematu: Ono tyhle firmy jsou docela alergicky na to ze clovek chce jejich hru opravdu nejak pouzivat. Nejradsi by shrably penize a adios. Skoda ze filmy/hudba/hry jsou tak specificky odvetvi. Ted si predstavte ze mate dve auta a vyrobce vam zakaze pouzivat obe zaraz... tak ho poslu do haje a koupim si to jinde ze? Jenomze hru od EA od nikoho jinyho jak od EA nekoupim. Kdyby to bylo bezny trzni prostredi tak by se sakra museli snazit, protoze kdokoliv by jim mohl konkurovat.
Navic jsou lidi dneska konzumni a nevadi jim koupit 30+ milionu kopii call of duty potreti. Takze myslim ze by vyvojari meli dekovat tomu ze tyhle veci fungujou jak fungujou a jedina jejich konkurence je vlastne warez a (ne)kvalita/znacka/hype jejich vlastni hry.
K tematu: Ono tyhle firmy jsou docela alergicky na to ze clovek chce jejich hru opravdu nejak pouzivat. Nejradsi by shrably penize a adios. Skoda ze filmy/hudba/hry jsou tak specificky odvetvi. Ted si predstavte ze mate dve auta a vyrobce vam zakaze pouzivat obe zaraz... tak ho poslu do haje a koupim si to jinde ze? Jenomze hru od EA od nikoho jinyho jak od EA nekoupim. Kdyby to bylo bezny trzni prostredi tak by se sakra museli snazit, protoze kdokoliv by jim mohl konkurovat.
Navic jsou lidi dneska konzumni a nevadi jim koupit 30+ milionu kopii call of duty potreti. Takze myslim ze by vyvojari meli dekovat tomu ze tyhle veci fungujou jak fungujou a jedina jejich konkurence je vlastne warez a (ne)kvalita/znacka/hype jejich vlastni hry.