Nejvýkonější VGA pro starého pána Pentia 4 2,66 ht

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

1Miroslav2
Nováček
Nováček

Re: Nejvýkonější VGA pro starého pána Pentia 4 2,66 ht

Příspěvek od 1Miroslav2 »

pilarius píše:
1Miroslav2 píše: Co řikáš na tohle: http://www.youtube.com/watch?v=uimdO0APLyw (Crysis)

http://www.youtube.com/watch?v=emAUBjUAGrU (Far Cry 2 )

http://www.youtube.com/watch?v=EUZ6qvkUU7w GTA IV)

A je tam spousta dalších.Myslíš,že je to všechno Fake?
Říkám, že (nejenom) pro mě je to nehratelné. Nevyjádřil jsem se předtím dostatečně přesně.
O Far Cry 2 jsme se nebavili. Soudě podle videa a minimálních nároků je ta hra hratelná s přetaktovaným procesorem.

V pohodě,jen jsem chtěl ukázat,že to jde (vím,že je to bída ale jde). A tak se znovu ptám někoho kdo by mi poradil opravdu strop,co se grafiky týče.Nechce se mi ani myslet na jakkoli dobrou grafiku s pouhými 128mb.To snad ani nemá smysl.Chtěl bych aspoň těch 512mb když už.Nejsem žádnej troškař přeci :P .Buď "to" nebo "nic"!Rád bych viděl,jak nestíhá Cpu protože myslím,že se mi to zatím nestalo a trochu mě frustruje pořád ject na slabí grafiky,když potenciál toho mýho kompu je (řekl bych) poněkud výš.I když samozřejmě s ohledem na dnešní kompy je to vykopávka.Nevím,jak přesně se vyjádřit ale už mám k tomu počítači nějakej citovej vztah asi nebo co :-D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

1Miroslav2 píše: Co řikáš na tohle: http://www.youtube.com/watch?v=uimdO0APLyw (Crysis)
http://www.youtube.com/watch?v=emAUBjUAGrU (Far Cry 2 )
http://www.youtube.com/watch?v=EUZ6qvkUU7w GTA IV)

A je tam spousta dalších.Myslíš,že je to všechno Fake?
jsou to blbosti,sam mam pentium 4 @ 3GHz a pci-e ati 3650hd a v naprosty vetsine her se podle afterburneru karta nedostane pres 60-70% vykonu => cpu ji nestiha a to mluvim o hrach jako league of legends,dota 2,z nejnovejsich her jsem zkousel aliens colonial marines a to relativne jelo,pokud ti ale prijde hratelnych 15-20 fps,me to teda moc pouzitelny neprislo...

v lol mam treba 60 fps,ale behem teamfightu to ma dropy behem explozi/efektu k 15 fps,coz je na hranici unosnosti...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
1Miroslav2
Nováček
Nováček

Tak chlapci,objednal jsem ATI HD 3650 512mb,takže hned jak jí zkusím,tak dám vědět jak to dopadlo.

Zatim vám děkuju za pomoc,ještě se ozvu.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Cena ? :lol:
1Miroslav2
Nováček
Nováček

jakubom píše:Cena ? :lol:

700kč i s poštovným
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

No je to dost ale,určitě rozdíl poznáš.Dělal jsem to taky tak mněl jsem Celerona 2,44ghz a 128mb grafiku.Dostal jsem P4 3ghz s HT a koupil tuším nejakou x1650AGP s 512mb a bylo to o dost lepší.Tak myslím že budeš spokojenej.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
1Miroslav2
Nováček
Nováček

Jds1cz píše:No je to dost ale,určitě rozdíl poznáš.Dělal jsem to taky tak mněl jsem Celerona 2,44ghz a 128mb grafiku.Dostal jsem P4 3ghz s HT a koupil tuším nejakou x1650AGP s 512mb a bylo to o dost lepší.Tak myslím že budeš spokojenej.

jo,pokud se mi jí povede rozchodit,tak myslim,že budu.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Tak určitě tam nějaký nárust výkonu bude ale za jakou cenu ? :|

Jako do PCI-E taková grafika stojí polovinu skoro.. navíc to cpu bude tu grafiku určo limitovat a co potom ? Podle mě ji nevytíží na víc jak 50 %
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

700? To je silenost. Vykon bude i tak o nicem a poradne si nezahrajes...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Zahraje si 100x líp než s Radeonem 9200SE.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

jakubom píše:Tak určitě tam nějaký nárust výkonu bude ale za jakou cenu ? :|

Jako do PCI-E taková grafika stojí polovinu skoro.. navíc to cpu bude tu grafiku určo limitovat a co potom ? Podle mě ji nevytíží na víc jak 50 %
To je pravda ja na tom svem Pc rozchodil NFS Shift nebo jak se to jmenovalo,sice na minimum ale,jelo to.Mimochodem kolik máš Ramek?.Když tak sory za dotaz jestli jsem to někde přehlíd.Ta deska asi víc jak 2gb nevezme co.Zdar a sílu.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
1Miroslav2
Nováček
Nováček

Jds1cz píše:

To je pravda ja na tom svem Pc rozchodil NFS Shift nebo jak se to jmenovalo,sice na minimum ale,jelo to.Mimochodem kolik máš Ramek?.Když tak sory za dotaz jestli jsem to někde přehlíd.Ta deska asi víc jak 2gb nevezme co.Zdar a sílu.
Dík za podporu.Mám 2GB Ram,myslim,že s tim mít problém nebudu.Jediný,co myslim,že oslabovalo tu mojí bednu byla ta grafika.Uvidim,trochu se jen bojim,jestli jí rozchodim a v případě,že jo,aby byla stabilní a nedělala nějaký kraviny.Co jsem tak různě čet po netu,tak s tím bylo dost problémů.

Mějte se všichni,děkuju vám za diskusi,buďte dobří,neseďte moc dlouho u počítačů a meditujte :)
1Miroslav2
Nováček
Nováček

Možná máš pravdu ale přesto.Já jsem chtěl zjistit,jaká je maximálně výkonná karta pro tu mojí starou sestavu.Pokud bude šlapat pouze na 50% tak i v tom případě jsem dosáhl toho,co jsem chtěl.(nebrzdit grafikou ostatní HW).I když samozřejmě je tam ta ztráta 50%.Dobře,možná kdybych tam dal GF 6800GT/256mb (tušim) tak jí vytížim na 90 nebo 100% a ušetřim možná 300kč no ale co?Nemám rád ten pocit když vim,že by to mohlo bejt ještě lepší.Teď budu určitě vědět,že jestli chci víc,tak musim tohodle kompa hodit do kopřiv a koupit komplet jinej ale to nemám (jak jsem řek) v plánu.
1Miroslav2
Nováček
Nováček

Slíbil jsem,že až dám kartu do kompu,tak se ozvu,tak to dělám.Kartu jsem sprovoznil včera,nainstaloval ovladače a zatím jde vše hladce.Pokud jde například o STALKERA,tak to je naprosto jiná liga.Jedu ho skoro na nejvyšší nastavaní (víc jsem nezkoušel) a je to paráda.Využití CPU v pohodě.Možná o víkendu zkusim Crysis abych to pořádně otestoval.Hlavně teda CPU.Zjistil jsem při STALKEROVI,že se mi dost zahřívá procesor-cca 74°C (ve Windows 50°) .A to jsem včera přemejšlel,že bych ho nataktoval ale to bych ho asi urožnil.Poradíte mi někdo,co s tim?Bude stačit když sundám větrák s chladičem a vyčistim je?Jak se tohle řeší? (procesor je originál-netaktovanej P4 2,6Ghz HT)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Rozhodne bys musel koupit lepsi chladic, pokud mas Box chladic tak na nejaky taktovani muzes zapomenout kdyz uz tedka mas tyhle teploty.
Nevim jestli to ma smysl, koupis chladic na cpu a zdvojnasobis tim cenu celeho compu :-D
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
1Miroslav2
Nováček
Nováček

Ještě bych chtěl do tohodle vlákna napsat,(kdyby ho četl někdo,kdo řeší to,co jsem řešil já) že teď hraju F.E.A.R.2,Sniper:Ghost warrior a samozřejmě taky Crysis (Ghost a Crysis jedou trochu pomaleji ale ne sekaně) F.E.A.R.2 jede poměrně v pohodě.Teď zkoušim Mafii 2.Všem těm negativistům,co tvrdili,že výkon bude o ničem,že to nemá cenu kvůli slabýmu procesoru,bych chtěl říct,že se spletli.A to ještě dodávám,že to všechno jedu na střední detaily včetně Crysis.Je pravda že když jsem ho nainstaloval,tak šlo hodně špatně ale našel jsem patch,ktereý údajně opravuje nějaké výkonové problémy a ten tomu hodně pomohl.

Mějte se :)
stefun
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stefun »

Ja spíš doufám, že když nekdo bude řešit podobný problém jako ty, tak neudělá stejnou chybu:-) ten procak je neskutečná brzda a každá "novější" hra se ti bude cukat na jakýkoliv detaily, ale když tě při hraní z té ne/plynulosti nebolí hlava a seš spokojenej, tak není co řešit:-D
CPU: i5-2500K@4,4GHz, MB: ASUS P8Z77-M PRO, RAM: Kingston HyperX 2x4GB, HDD: WD Red 2TB@Himuro + SSD Crucial MX100 256GB GPU: GTX660Ti OC, PSU: Seasonic M12II-620, Case: Corsair Carbide 300R@AC fans, Mouse: Logitech G402 Hyperion Fury, Keyboard: Cherry Strait, Headphones: Sennheiser HD650+FiiO E07K
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

mel jsem penitum 4 d-348 .06 ghz[vga nv 7300 gt],vim jaky to melo vykon docela v pohode jsem na tom hraval doom3 nebo far cry a podobne techdejsi pecky.
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
1Miroslav2
Nováček
Nováček

stefun píše:Ja spíš doufám, že když nekdo bude řešit podobný problém jako ty, tak neudělá stejnou chybu:-) ten procak je neskutečná brzda a každá "novější" hra se ti bude cukat na jakýkoliv detaily, ale když tě při hraní z té ne/plynulosti nebolí hlava a seš spokojenej, tak není co řešit:-D
Kdyby mi to šlo sekaně nebo nějak moc zpomaleně,tak bych to nehrál.Včera jsem zkoušel na Crysis zvedanout rozlišení (teď nevím,kolik je to přesně ale to o stupeň vyšší než 1024*768.K tomu jem zkoušel aspoň 2* antialising ale to už bylo lenivý.Teď když mám 1024*768,vypnutej antialising stíny a vodu na medium a jinak povětšinou na vysoký detaily,tak to jde docela slušně.Kdyby jsem chtěl aby to šlo na 100% svižně,tak bych moch ještě něco ubrat.
Jinak ještě abych zareagoval na tvůj názor,tak já osobně beru hraní na počítači jako ztrátu času.Protože je to zabiják času a není to ničemu ani nikomu moc prospěšný.Když to neberu v potaz jako například chvilkový odreagování po práci apod.Myslím,například hodinu si něco zahrát ale ne u toho sedět celý odpoledne apod.Z toho důvodu nechci investovat do novýho kompu,na kterym by mi šly i ty nejnovější hry.Potom jsou tady taky méně majetní lidé,kteří na to zkrátka nemají.Takže pro tyhle a další kategorie,jsem jen dodal,co a jak mi jde na tomhle 8let starym počítači (kterej se dá v bazaru sehnat za 2000Kč)aby si mohli udělat představu a podle toho se zařídit.Když jsem měl novej počítač někdy kolem roku 2000 tak po dvou letech už toho na něj moc nešlo.Těch her tolik nebylo.Ale dneska na tohodle 8let starýho počítače seženu (díky té nové grafice) spousta skvělejch her.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

https://www.youtube.com/watch?v=rF4naJpzfJs sniper v2 na celeronu g550 ... Ten cpu/mb a ram by vysla na 3400kc na alfe... Podle me je to mnohem vykonejsi nez ta soucasna sestava na socketu 478 ... A to nehlede na to ze klesne spotreba ...
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“