Reknu to takhle.. cim vice jsem toho videl a osahal, tim vice jsem presvedceny, ze DAC za 2, 3 tisice proste nema cenu.. polovina z nich ma nedostatky typu nesoubehy na kanalech, problemy s linearitou volume (za malo penez proste dostanes malo muziky, i kdyz samotny DAC chip byva slusny).. to uz radeji nejakou normalni externi zvukovku.. nejlevnejsi poradne DACy stojej kolem 5k (napr. Audio-GD).. :/
Dalo by se to sfouknout nejakym maly Fiio DACem apod., ale to pro me neni definitivni reseni.. je to jen dalsi hracka navic, ktera nic krome zesiku na sluchatka neprinese, casem budes stejne chtit jinou.. takze nejaky externi M-Audio s headphone volume knobem udela uplne stejnou sluzbu, protoze ty dnesni 24bit prevodniky ve zvukovkach hrajou dobre vesmes vsechny..
Co se tyce rozborky sluchatek, at si nejak srovnas ceny s cim by ses do 5k vlezl (vychazim z headphones, ale hledej pak na seznamu ve zbozi.. polovina sluchatek jde koupit vyrazne levneji.. jak co)..
Audio-Technica ATH-AD700 za 3800,- * Konkretne 700 neznam.. mel jsem na hlave AD500 a nosi se to prijemne, hraje to vyborne.. proste Audio Technica, ktera do EU sype slusne veci.. u obou modelu mam ale probelm s konstrukci, kde je deleny nahlavni most.. jsou to dve lochy prisedajici na strany temene hlavy.. snizuje to stabilitu pri rychlem pohybu hlavy, ale neni to zadne drama.. me tohle ale proste nejak nesedi..
Stejne tak ocekavam, ze
ATH-A500 budou super.. A-T proste patri k nejlepsim, ale konstrukcne opet 3D wing..
Ted mi favoriti ktere doporucuju (at uz na ne bude mene/vice penez)..
Audio-Technica ATH-T500 od 1800,- * Jsou super.. za 2 klacky asi nej sluchatka na CZ trhu.. plastak, ktery ale docela vydrzi a hlavne prvni entry level mezi slusnejsi velke menice, takze proste hrajou.. umela kozka na nausnicich a uzavrena konstrukce sebou nesou to, ze je usim po delsi dobe horko..
AKG K 240 MkII od 3400,- * Znamy lety overeny model.. polootevreny.. hrajou super.. klasicka AKG mekka konstrukce.. co vic si prat..
Sluchatka.net je ted maj v akci za 2,8k !!!! (kdybych nemel nakoupeno, pripada mi skoro jako stupidita je okamzite neobjednat)
Beyerdynamic DT 770 PRO od 3400,- * Dalsi legenda mezi hudebniky.. super uzavreny model.. analyticky zvuk (coz nekomu vadi) ale proste perfektni sluchatka za perfektni cenu.. ve studiich se drazsi uzavrene modely skoro nepouzivaji.. kvuli temhle 770 a nekterym AKG neni proc.. sluchatka s poctivou konstrukci a zvukem..
Beyerdynamic DT 990 PRO od 3500,- * Stejny menic, stejne vsechno, pouze jine musle a otevrena konstrukce.. o zdibec mene basu, ale slysitelne vzdusnejsi projev..
Tolik za me k modelum.. pokud mas na to tyhle penize, nic jineho bych nebral.. na ty prvni AKG, co jsem puvodne postoval zapomen..vzhledem k MkII..
Budto si koupis zvukovku kolem 1,5k (viz. Xonar) a k tomu uz hodne slusny sluchatka, nebo hold ATH-T500 protoze nic jinyho levnyho neexistuje a k tomu nejaky zdroj za 3-3,5k.. co si o tom myslim jsem uz ale psal.. sel bych ted spise do zvukovky a az si na tom treba nekdy ujedes, koupis si uz nejaky opravdu fungujici DAC.. kolem 3k jde koupit nejaky M-Audio, prvni Scarletta od Focusrite, nebo interne Julie, jeste lepe Maya44..
Aktualni rada je - nepremyslet nez bude pozde.. koupit ty MkII od AKG a pak premyslet co se zdrojem zvuku..
Pokud si k ni potom poridis levneji Xonar od
Itachio, nebudes plytvat penezi a budes mit doma raketu, se kterou si napustis do kalhot.. pochybuju, ze budes mit v nejblizsi dobe nejaky duvod, nebo chut menit..