Výběr (zvukovky + sluchátek) 5k +-

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Itachi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Výběr (zvukovky + sluchátek) 5k +-

Příspěvek od Itachi »

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s výběrem zvukové karty a sluchátek. Momentalně mám integrovanou zvukovku High Definition Audio Realtek ALC889A. Nedávno jsem si pořídil i nové repro Microlab solo 7c http://www.overclock3d.net/reviews/audi ... c_review/1 tak bych chtěl i z něj vymáčknout trochu více. 8-) Už týden si pročítám ruzné fóra a nemůžu se rozhodnout. Čím víc do sebe dostávám informací, tím je to pro mě složitější :-D

Nevím jaký udělat poměr mezi cenou zvukovky a sluchátek. Jestli je nějak opravdu zásadní rozdíl mezi zvukovkou za 2k nebo 4k. Nebo si pořídit kvalitnější sluchátka...proto bych potřeboval poradit od zkušenějších, kteří se v tomhle vyznají.

Požadavky:
Hudba a hry
Náhlavní sluchátka
Bez mikrofonu
Rozpočet 5 až 6 tisíc

Můj tip do čeho bych šel podle zhodnocení všech nastudovaných informací je tenhle :
Levnější sluchátka cena/kvalita http://sluchatka.heureka.cz/creative-au ... e/recenze/
Drazší http://sluchatka.heureka.cz/sennheiser-hd-555/
ale zvukovku ..to vůbec nemám tušení ..

Předem děkuji za všechny možné rady a tipy :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr (zvukovky + sluchátek) 5k +-

Příspěvek od Maxtor »

Hrajes hry.. predpokladam EAX apod nutny.. proc ne.. multimedia vladnou dobe.. v tom pripade si kup obyc Xonar, ktery hraje lip, nez veskere sound blastery za 3k a kup si poradny sluchatka..

Nejsem si jistej jestli XonarDX ma nejaky zesileny vystup pro sluchatka, ale ty co sem postuju maj 55 Ohm, takze by to nemuselo byt takove drama..

Co treba takhle..
- http://www.czc.cz/asus-xonar-dx-xd-retail/55627/produkt
- http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... 242-hd.htm

Ta AKG jsou home linii znamych 240MKII.. vysledkem jsou super sluchatka za super cenu.. hrajou moc dobre a troufam si rict, ze v relaci 3,5 nic lepsiho neni.. az nekde u 4-5k.. takze muzes sahnout po "vykonnejsi" zvukovce, na kterou stejne dlouho nebudes mit adekvatni aparat, nebo koupit slusny vystup a doplnit ho o vstupni branu mezi kvalitni draha sluchatka, coz ti urcite da vice, nez ta prvni volba..

Na druhe strane.. pokud pocitas pouze se stereem a EAX te nezajima, dej vcas vedet, protoze to by se ten navrh docela pozmenil.. i kdyz sam nevim.. :)
A dalsi vec na kterou upozornim.. ty sluchatka prednesem prevysuji moznosti tech tvych repro.. to nemyslim nejak usmevne.. ani nejak zle.. vim, ze ty Microlaby jsou ted vsude trochu prekvapenim a ze jsou i veliky, ale proste tyhle sluchatka jsou uplne nekde jinde.. to jen tak at vime v jakych relacich se tady bavime..
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Osobne bych ti radil spise Sennheiser hd 558 a k tomu nejspise Xonar dx/dx, opravdu kvalitni zvukovka za tu cenu, jel sem s ni na senn pc 360. Pokud by jsi mel zajem mam ji k prodeji. Povysil jsem uz do audiofilske urovne a mam Sennheiser hd 600 + usb zesilovac s dacem Nuforce udh 100 :)

Jinak xonar ma do tech 50 ohmu, takze pro takova sluchatka akorat. Ale rozehrali me i hd 600 a to jsou 300 ohmovy.
Naposledy upravil(a) icebosss dne pát 29. bře 2013, 17:22, celkem upraveno 3 x.
Itachi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Itachi »

Eax neupřednostňuji ...stejně ho většina her vůbec nepodporuje. A co říkáš na sluchátka Audio-Technica ATH-AD700 ? A ohledně zvukovky jsem dostal doporučení, že by možná nebylo špatou volbou místo toho vzít DAC. Co si o tom myslíš?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Reknu to takhle.. cim vice jsem toho videl a osahal, tim vice jsem presvedceny, ze DAC za 2, 3 tisice proste nema cenu.. polovina z nich ma nedostatky typu nesoubehy na kanalech, problemy s linearitou volume (za malo penez proste dostanes malo muziky, i kdyz samotny DAC chip byva slusny).. to uz radeji nejakou normalni externi zvukovku.. nejlevnejsi poradne DACy stojej kolem 5k (napr. Audio-GD).. :/

Dalo by se to sfouknout nejakym maly Fiio DACem apod., ale to pro me neni definitivni reseni.. je to jen dalsi hracka navic, ktera nic krome zesiku na sluchatka neprinese, casem budes stejne chtit jinou.. takze nejaky externi M-Audio s headphone volume knobem udela uplne stejnou sluzbu, protoze ty dnesni 24bit prevodniky ve zvukovkach hrajou dobre vesmes vsechny..

Co se tyce rozborky sluchatek, at si nejak srovnas ceny s cim by ses do 5k vlezl (vychazim z headphones, ale hledej pak na seznamu ve zbozi.. polovina sluchatek jde koupit vyrazne levneji.. jak co)..

Audio-Technica ATH-AD700 za 3800,- * Konkretne 700 neznam.. mel jsem na hlave AD500 a nosi se to prijemne, hraje to vyborne.. proste Audio Technica, ktera do EU sype slusne veci.. u obou modelu mam ale probelm s konstrukci, kde je deleny nahlavni most.. jsou to dve lochy prisedajici na strany temene hlavy.. snizuje to stabilitu pri rychlem pohybu hlavy, ale neni to zadne drama.. me tohle ale proste nejak nesedi..
Stejne tak ocekavam, ze ATH-A500 budou super.. A-T proste patri k nejlepsim, ale konstrukcne opet 3D wing..

Ted mi favoriti ktere doporucuju (at uz na ne bude mene/vice penez)..

Audio-Technica ATH-T500 od 1800,- * Jsou super.. za 2 klacky asi nej sluchatka na CZ trhu.. plastak, ktery ale docela vydrzi a hlavne prvni entry level mezi slusnejsi velke menice, takze proste hrajou.. umela kozka na nausnicich a uzavrena konstrukce sebou nesou to, ze je usim po delsi dobe horko..

AKG K 240 MkII od 3400,- * Znamy lety overeny model.. polootevreny.. hrajou super.. klasicka AKG mekka konstrukce.. co vic si prat..
Sluchatka.net je ted maj v akci za 2,8k !!!! (kdybych nemel nakoupeno, pripada mi skoro jako stupidita je okamzite neobjednat)

Beyerdynamic DT 770 PRO od 3400,- * Dalsi legenda mezi hudebniky.. super uzavreny model.. analyticky zvuk (coz nekomu vadi) ale proste perfektni sluchatka za perfektni cenu.. ve studiich se drazsi uzavrene modely skoro nepouzivaji.. kvuli temhle 770 a nekterym AKG neni proc.. sluchatka s poctivou konstrukci a zvukem..

Beyerdynamic DT 990 PRO od 3500,- * Stejny menic, stejne vsechno, pouze jine musle a otevrena konstrukce.. o zdibec mene basu, ale slysitelne vzdusnejsi projev..

Tolik za me k modelum.. pokud mas na to tyhle penize, nic jineho bych nebral.. na ty prvni AKG, co jsem puvodne postoval zapomen..vzhledem k MkII..
Budto si koupis zvukovku kolem 1,5k (viz. Xonar) a k tomu uz hodne slusny sluchatka, nebo hold ATH-T500 protoze nic jinyho levnyho neexistuje a k tomu nejaky zdroj za 3-3,5k.. co si o tom myslim jsem uz ale psal.. sel bych ted spise do zvukovky a az si na tom treba nekdy ujedes, koupis si uz nejaky opravdu fungujici DAC.. kolem 3k jde koupit nejaky M-Audio, prvni Scarletta od Focusrite, nebo interne Julie, jeste lepe Maya44..

Aktualni rada je - nepremyslet nez bude pozde.. koupit ty MkII od AKG a pak premyslet co se zdrojem zvuku..
Pokud si k ni potom poridis levneji Xonar od Itachio, nebudes plytvat penezi a budes mit doma raketu, se kterou si napustis do kalhot.. pochybuju, ze budes mit v nejblizsi dobe nejaky duvod, nebo chut menit..
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Ja osobne bych doporucil spise Sennheiser hd 558. Jsou tez v akci na sluchatka.net. Je to spolehlivy obchod. Se sennama mam jen nejlepsi zkusenost. S pohodlim jsou na hodne velke urovni, musle jsou velke, vejde se tam cely ucho. Jsou otevrene konstrukce, takze prirozenejsi zvuk a usi se ti nebudou potit. Dalsi vyhoda je, ze je muzes nosit hodiny a nebudes o nich skoro vedet.

Nevyhoda ale bude, ze si vetsinu hudby budes schanet ve flacu, mp3 aspon 320 kbps jsou jeste poslouchatelny, ale na flac ci jiny lossless mp3 nema.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No FLAC zacne byt docela nutnost.. to bez debat.. teda ne kvuli zvukovky, ale ty sluchatka ty rozdily mezi koprimovanyma a nekoprimovanyma formatama bez debat odhalujou.. a to dost razantne..
Na druhe strane jsi vymenval jen vlastnosti, ktere ma vetsina tehle sluchatek.. Senny jinak samozrejme doporucuju taky.. jen je proste nemam v onom top10 nebo jak to rict..
Jen upozornim, ze se porad nekde jeste objevujou stary HD555 a ty nebrat, pac jim praskaly uchyty na musle.. jednu dobu super kauf, ale posledni serie hold praskaj..
HD558 urcite ano.. na druhe strane u Sennu ma smysl mirit vyse.. drahy sluchatka oni umi hodne dobre.. kolem 4k jsou k dispozici jeste HD598, coz uz je taky fajn model.. Senny budou mti vic basu nez ty polootevrene AKG, i kdyz to muze byt na skodu.. Senny HD55x pujdou snadneji vybudit..

V kazdem pripade je holym faktem, ze by bylo dobry si zajet sluchatka nekam poslechnout.. to ti tady asi vymlouvat nikdo nebudeme..
Itachi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Itachi »

Maxtor díky za obsáhly názor. Moc mě zaujaly ty AKG K 240 MkII, jediné co by mi na nich nemuselo vyhovovat je to, že asi moc neizolují hluk z okolí. Jde o to, aby když přítelkyně bude sledovat něco v notebooku, abych ji nerušil a naopak. Proto se mi zamlouvají o něco více ty Beyerdynamic DT 770 PRO, které by to měly více izolovat. Fajn na DAC zase měním názor, asi máš pravdu, že to zatím je v tak nízké cenové relaci naprd. Šel bych teda do toho Xonaru.

Ale s těma sluchátkáma ohledně izolace ..no nevím si to představit, myslíš, že by to byl rušívý element, když se přítelkyně bude dívat na film např?

A jak jsou na tom ty AKG K 240 MkII a Beyerdynamic DT 770 PRO s bassama? :)

Icebosss taky dobrý tip ..akorat jsou taky otevřené :/ .
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Porid pritelkyni taky sluchatka :p Pokud hrajes par hodin v kuse tak se ti v uzavrenych budou dost potit usi. Neni nad pohodli otevrenych. Izolace je u otevrenych samozrejme horsi, ale pokud nejedes nejakou extremni hlasitost tak by to nemusel byt takovy problem. Prinejhorsim je muzes do 14 dnu vratit a vzit nejaky uzavreny ci polo uzavreny model.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne jak bylo napsano.. neni to tak hrozne.. neboj se toho.. mam letite zkusenosti s HD555 u kterych clovek venku vlastne nevi, ze hrajou, presto ze jsou musle uplne otevrene.. zase takove drama to neni.. kdyz neco pustis, stejne neuslysis ani prd a venku to nejak nerve.. proste to je jako kdyz je potichu pusteny nechas lezet na stole.. neboj se ze bys nekoho rusil pres pul obyvaku.. teda minimalne v rovine, pokud je nebudes hulit na plny pecky..

Co se tyce basu.. tezko se to takhle slovne vyjadruje.. on je totiz bas a bas.. rekneme, ze Porta Pro, ze kterych jsou vsichni hotovi, maj silene basy, stredy vubec a nekde nad tim susti trocha vysek.. rekneme ze tyto velka sluchatka jsou na tom uplne jinak.. maji velikosti menice danou silu, kterou mensi sluchatka nenahradi.. tedy bas jde vyrazne hloubeji ale protoze jde zaroven o vyrobek ktery by mel co nejvyrovnaneji pokryvat cele spektrum a rekneme kolem tech 4k uz na to jsou i penize (menic), neni to o tom, ze slysis jen duneni a huhlani a nic.. kdyz pustis klasiku smycce budou sustit jak maji a kdyz prijde buben, zaduni ti v hlave.. nevim jak jinak to popsat.. tyhle velky sluchatka maj proste uplne jinej rozsah a hrajou s nejakyma rezervama, ktery vsemu malymu chybi..

Chce je to slyset, abys mohl takhle porovnavat.. obecne:
- Cokoli otevreneho ma mene basu, nez uzavreneho.. ja to ale casto vitam, protoze v uzavrene musli se vzdy bojuje s odrazy a ve finale az prilisnym basem, ktery neodpovida realite.. o to jde.. otevrena sluchatka casto otevrou i zvuk.. byva vzdusnejsi.. s mene basovym podkresem, ale rychlost apod menici nechybi.. je to o vkusu..
- Ty uzavrene Beyery budou mit podle me jeden z nejvyssich utlumu v tehle cenovkach do 10k rekneme.. v "M" verzi, s vetsim pritlakem na hlavu, se prodavaji pro bubeniky..
- V primem porovnani MkII a 770Pro muzes ocekavat, ze AKG bude mit basu mene, ale troufam si rict, ze tohle uz jsou spise detaily, protoze oboje tyhle sluchatka jich maji v rezervach mnohem vice, nez cokoli, co se prodava k dnesnim prehravacum, PC apod.. proste to jsou poradny sluchatka.. ne nejaky uhuhlany super-über-cool Canyony s postrikem a za 2k.. :)

- U Beyeru bacha.. jak 990, tak 770 se delaj v nekolika verzich.. jednak jako PRO (ktery maj lepsi kabel), tak v klasickych do obyvaku.. jednak potom ve verzich s 250 a 80 Ohm.. kdyz uz tedy, koukej po "PRO 80 Ohm"..
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

A nebo ty hd 558, tam basu bude vice. Basy nebudou vice dunet, ale budou presny a uderny, je to o zvyku
Itachi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Itachi »

Tak jsem se teda nakonec rozhodl pro ty AKG 240 MK II a už je mám doma. Hrajou suprově. Zatím nadšenost a spokojenost:) Teď už jen vyřešit tu zvukovku a bude to 100% :) Přemyšlím o tom Asusu Xonar Dx nebo radsi uz zainvestovat do dražší a koupit xonar essence stx. Otázkou je jestli bude mezi těma dvěma zvukovkama slyšitelný rozdíl :) A moc děkuji za doporučení sluchátek. :D
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Vrelo odporucam : http://datacom-ke.sk/asus-xonar-dx-xd-7 ... 34484.html zvuk v hrach super, a basy ta ujebu do zeme, pokial budes mat dobre sluchadla a nastavíš si to v nastaveniach na zvukovke. Sluchadla neviem, nerozumiem ... moje nic moc/v podpise/, minule v nich nieco vrcalo pri basoch , teraz uz nie :?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Vzal bych levnejsi DX.. STX stoji rekneme 4k a to je za takovouhle zvukovku podle me nesmysl utracet.. tedy tim myslim multimedialni na doma.. nemuzu soudit, nevim, ale podle me ten vystup za ten priplatek stat nebude..

Za takovehle penize bych resil uplne jine varianty..
- Bud starou Julii, kterou ale zminuji spise jen pro zajimavost kvuli jejim konektorum, kdy jde karta rozdelat a prevratit naruby, takze si vyberes jestli chces TRS Jacky, nebo Cinche.. aleko lepsi volba je potom novy model Maya44 XTe ktery ma docela kvalitni sluchatkac.. muzes taky nekde zkusit sehnat neco od AuzenTech, ktery dela vylozene Hi-Fi produkty se slusnyma prevodnikama..
- Druha a mnohem lepsi moznost je potom vazne ten DAC nebo neco podobnyho.. kluci ti tady urcite neco doporuci.. tech krabicek uz tady ma docela dost lidi.. ja jich par slysel a s nekterymi "slavnymi" mam docela problemy.. u nekterych kolujou zase rumours mezi lidma.. uDac ma nekvalitni potenciometr, coz jsem prvni vycetl a pak si i nasledne overil.. nesoubehny nakanalech a to ne jen na zacatku, ale od nuly zasahuji docela daleko.. nema taky moc silny vystup.. Fubar zase sumi..

Kolem 5k jsem si uz vybral a vsichni, co to objednali potvrzuji, ze to stalo za to a tim myslim GD-Audio.. je to nepohodlny.. reklamace nejsou hold kvuli vzdalenosti easy.. ale dodavatel komunikuje, vsechno slape jak na dratkach a presto, ze cina, za ty prachy bez konkurence.. Tak jako tady stari dedove doma pajej zakazkovy zesilovace za statisice, tak vznikla tahle firma.. kvalitni navrhy.. super produkty.. nic neschovavat, ale u vseho rikat a ukazovat, co v tom je..

AudioDG NFB-11.32
AudioDG NFB-15.32

Navic ted koukam, ze by uz mely jit objednat i z polska a ne jen z Asie.. v kazdem pripade ale tyhle krabice stojej kolem 5k a hrajou.. snad by u nas sel sehnat i nejaky jiny zajimavy bazarovy DAC..

Zase jsem se rozepsal, ale kdyz to reknu kolem a kolem.. kup si DX.. :)
Itachi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Itachi »

Tak už mám i tu DX zvukovku, akorát jsem si neuvědomil něco, co mě teď štve, že nemužů mít zapojené zárověň sluchátka i repro. Nebo to nějak jde? Opravdu to není zrovna idealní vzadu ručně měnit :?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Moment.. chcete mi rict, ze Xonar DX nema moznost mapovat vystupy..? Ja teda videl zapojeni sluchatek akorat pres front panel na skrini, coz do zvukovky spolecne s repro urcite strcit slo, ale vystupy musi jit menit i s ohledem na zadni I/O.
Asi by bylo dobry to vyresit rychle abys ji mohl pripadne ve 14-denni lhute vratit.. objednaval jsi to pres net, predpokladam..
Ale priznam se, ze ted jsem prekvapen.. mapovat vystupy lze snad u vsech karet..
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Namapovat to nejde, bohuzel.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Takze to chapu tak ze jako jedina varianta se rysuje navest sluchatka na frontpanel na case.. ten pak bude zesilen jako sluchatkovy vystup.. je to tak..?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Podle me ano, samozrejme kvalita FP stoji za houby...nouzovy reseni je jeste rozdvojka...ale oboje reseni jsou dosti prasacky.
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“