XCOM: Enemy Unknown

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: XCOM: Enemy Unknown

Příspěvek od HEAD »

Diky za ty tipy..Uz sem to rozjel znova.
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

huhla píše: - co se tyce komanda, tak je potreba mit ke kazde tride nahradni osobu/osoby, ktere prubezne trenujes, coz samozrejme ze zacatku moc nejde, protoze zkratka zadne vycvicene nahradniky nemas, me se v teto fazi osvedcilo mit v tymu jednoho nevycviceneho kanonenfuttera, ktery jde v cele a hleda, muze i strilet ale nesmi dorazet, aby nevyziral zkusenosti, no a kdyz to koupi tak mas plne kasarna dalsich :-D
Já to zase hrál stylem, že sem měl jedno maximálně vyzbrojený a vycvičený komando a když v misi někdo zařval, tak load. Samozřejmě sem měl i nějaký náhradníky, když byl někdo zraněnej, ale jinak sem se snažil nenechat je pochcípat.
A je pravda, že ta ekonomika je docela zezačátku taková nejasná. S nedostatkem prachů sem se taky potýkal.
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Koupil jsem si Xcom na humble bundle:) a teď byl ve slevě ještě Enemy Within takže to jsem si hned přikoupil.
Je to parádní hra.

Jen mě tu štve několik věcí:
- Nemožnost free aimu pro střelné zbraně, jako bylo ve starém UFO (dá se to přežít)
- chybějící inventář = mnohem menší počet věcí, které je možné vzít na misi, a neomezená munice (datadisk to trošku zlepšuje)
- systém krytí se mi na začátku líbil, ale bohužel nefunguje tak jak by měl imho. Nechápu proč, když mám vojáka za betonovou zdí tak mě ufon trefí prakticky pokaždé, když hraji na Classic nebo na Impossible. o střechách ani nemluvit a to je tam výškový bonus a stejně to tam můj sniper koupí 9/10 střel.
- šance zásahu je hodně ujetá a naprosto mě odradila od obtížnosti Classic a Impossible. Staré UFO jsem dohrál v pohodě na nadčlověka, protože tam taktika převyšovala haluz. Tady je to více o haluzy.
Vojáky rozmístíte dobře, ale ani jeden se netrefí. Pak mají kolo ufouni a jejich úspěšnost střelby je v průměry 90%... (bez ohledu na krytí a vzdálenost)

Hraji to na ironmana, takže save/load nejde. Plné krytí by mělo imho fungovat tak, že když budete střílet na ufona nebo vojáka za plným krytem tak při zásahu trefíte a zničíte prvně to krytí. Bylo by to mnohem lepší a rozhodně by to přidalo na taktizování.

Co se základny týče, tak mě mrzí zjednodušený model.
- Nelze najmout inženýry a vědce, jde to pouze jako odměna za mise a odměny od států a nebo stavbou laborky/workshopu
- laserové zbraně trvá déle než vyzkoumáte
- nemožnost okamžitého nákupu tanků
- nemožnost založit více základen a tím pokrývat celou zeměkouli
- nelíbí se mi rozhodovací systém z důvodu pouze jediného skyrangera, nevidím nějak důvod proč bych si jich nemohl koupit více a mohl operovat na více místech najednou.
- sestřelování ufo je vždy souboj jednoho stíhače a jednoho UFO... staré UFO dovolovalo zaútočit letce stíhaček a sestřelit i UFO, které by jedna stíhačka nikdy nesestřelila

Je tam hodně věcí, které mi ze starého UFO chybí, ale jako celek bych tomu stejně těch 9/10 dal.
UFO Enemy Unknown to není, ale mám tu hru stejně rád a nějaké desítky hodin s tím určitě příjemně zabiju :)
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

jo ten systém krytí a šance na zásah je divná, je to nastavené hodně ve prospěch ufonů (asi aby kompenzovali slabu inteligenci), ale dá se tomu přizpůsobit, takže průzkumníka nestačí postavit do krytu, musí být úplně mimo line of sight ufona, ten se pak začne přesouvat a ty ho rozstřílíš interuptama nebo palbou celého týmu v následujícím kole

některé věci co popisuješ řeší mody ( http://www.nexusmods.com/xcom/ ), ale v první hře bych do modů nešel, hra je v základu celkem slušně vyvážená (až na pár vyjímek) a nevhodným modem můžeš gameplay nabourat
pute
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pute »

Omlouvam se, že oživuju mrtvý topic, ale zajímalo by mě, jestli někdo zkoušel multiplayer?
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Jo, ale je to celkem nuda.
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“