chtěl jsem nejprv napsat dotaz, zda nevíte, v čem by mohl být problém, ale tu příčinu jsem už odhalil - takže by mě zajímalo, proč tomu tak je..
K věci - s vypnutým monitorem má moje sestava spotřebu +- 35W, jaké bylo moje udivení, když jsem se podíval na měřák spotřeby a po nějaké době na něm skočilo o 20W víc, spotřeba tedy stoupla na cca 55W a na nich se držela.. Postupným zkoumáním jsem došel k závěru, že spotřeba stoupne, když má monitor přejít do "spánku" - ve Win 8 jsem měl nastavené "Vypnout displej - a nastavený čas" - a vždy po tomto čase spotřeba stoupla (zkoušel jsem čas různě měnit, abych se ujistil, že nejde o jiný problém). Podotýkám, že monitor jsem měl vždy vypnutý.
Divné je, že do "spánku" monitor přechází, i když je hardwarově vypnutý (tlačítkem), nevíte někdo, proč tomu tak je? Zkusmo jsem vyměnil HDMI připojení za DVI, spotřeba stejně stoupla. Problém jsem tedy vyřešil, automatické vypínání jsem zrušil a odteď monitor vypínám jen tlačítkem. Chápu, že spotřebič ve "stand by" něco spotřebuje, ale to by problém mého monitoru být neměl (LG Flatron IPS235P-BN).
Díky za nějaké vyjasnění