GeForce GTX680

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Vizi
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX680

Příspěvek od Vizi »

_Bohy_ píše:A je nějaký velký rozdíl mít 2gb ram na grafice nebo 4 gb ram jak jsem to tak pochopil tak větší paměť se hodí když máš větší rozlišení jak full hd pochopil jsem to dobře ?
Rozhodně s GIGABYTE N680OC-4GD neuděláš chybu, jedná se podle mě o nejlepší GTX680 na trhu co se týče chlazení a pro někoho s více LCD i velikostí vram. Měl sem doma GTX680 od EVGA, ASUS DC2-4GD5, Lightning a přes všechny zmíněné byla GIGABYTE, jasný vítěz. V zátěži musím dát ucho do case, abych zjistil zda vůbec běží, teploty v zátěži při def. OC od výrobce nepřekračují ve většině titulů 64C, přes 68C jsem se ještě nedostal.

Ohledně využití vram:
Skyrim + mody, BF3 fullAA, Hitman Absolution fullAA bez problémů ukousnout i přes 3GB vram, takže o to že 4GB paměť nebude využitá bych se nebál. Hraji na Nvidia surround režim portrait v rozlišení 3680×1920. V klasickém HD rozlišení jsou dnes 2GB tak tak na hraně, takže buď 4GB GTX680 nebo nějakou kartu od konkurence, které nesou 3GB+.

Jestli si ještě nevybral, tak GIGABYTE N680OC-4GD mohu osobně doporučit, pokud si už zakoupil, přeji příjemné vyžití s GTX680 či jinou kartou. :)
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Pises bludy a porovnavas SLI s jednou GK :roll:
Na fullHD 2 GB VRAM staci na vsetko. Kde nie, tak tam konci s dychom aj samotne jadro.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Kyselinka píše:Pises bludy a porovnavas SLI s jednou GK :roll:
Na fullHD 2 GB VRAM staci na vsetko. Kde nie, tak tam konci s dychom aj samotne jadro.
Přesně tak.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Kyselinka píše:Pises bludy a porovnavas SLI s jednou GK :roll:
Psal sem o jedné grafice GIGABYTE N680OC-4GD o sli nebyla v mém komentu ani zmínka, takže klid po pěšině !
Chápu, že jsou někteří jedinci nepřátelský naladěni vůči více gpu řešení, ale v tomhle případě to s tím nemá vůbec nic společného a bludy si maximálně píšeš ty sám. Já mu jen doporučil značku s kterou mám zkušenost, což může být pro takového uživatele jen kladná informace, narozdíl od některých "bezcenných rád" uvedených výše, mám alespoň s touhle kartou nějakou zkušenost a mohu mu přímo poradit bez obavy, že bych měl jen nějaké vycucané informace z druhé ruky.

I když hraji na Sli a nv surround, tak na jedné GTX680 4GB a hd rozlišení jsem hrál nějaký ten pátek a dobře vím, že některé tituly leopardím pšoukem lehce překročí hranici 2GB, stačí zapnou BF3 s 8×AA + 64hráčů na mapě, přidat si pár graf. vylepšení do Skyrim, zapnout Crysis3 na max detaily s 8×AA a hned jsem na 2,5GB+ zaplnění vram bez cuknutí oka. O využitelnosti vram ve vyšším rozlišení, jako je HD se nemá snad cenu ani zmiňovat. Ano je zde možnost otázky, proč zapínat takové zbytečné funkce, jako je vyhlazování či přidávat nějaké "grafické blbosti", když to žere tak moc výkonu, odpověď snad nemusím ani uvádět a každý, kdo kupuje tak drahou kartu, už musí mít jasno, co po ní bude žádat.

.. je to moc drzé, okázalé či to vyvrací názory některých z Vás ?
no budiž, já stejně nikdy nerad bečel ve stejným stádu ovcí a raději si názoru udělám sám :fear:
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Souhlas s Vizi, mám od Gigabyte 670OC 2GB paměti, sice jen jeden fHD monitor, ale v Crysis3 na max detaily s FXAA antialisingem mám 1,8GB VRAM v čudu, a to v podstatě na nízkém rozlišení oproti surroundům.

Jinak chladič WF3 je jedna báseň, teplota nikdy nepřekročila 70C, jen velmi zřídka překročí 67C a i přes to neni chladič nijak slyšitelný. Pokud kartu přetaktuju na +20Mhz na jádře(dál se teprve hodlám pustit, hledám max stable frekvenci ale hlavně zkouším ty paměti xD) a 1250 Paměti a dám chladič na 100%, tak už je slyšet, ale karta nemá přes 55C.

Takže za mě Gigabyte, i když Asus bude na stejné úrovni. A pokud si nebojíš připlatit si, tak za mě jdi do 4GB.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ach jaj, vidim, ze to tu niektori jedinci nechapu. Prave toto co pises som mal na mysli:
Vizi píše:zapnout Crysis3 na max detaily s 8×AA a hned jsem na 2,5GB+ zaplnění vram bez cuknutí oka.
...si myslis, ze na tomto nastaveni s jednou 680-kou (aj na max. pretaktovanou), si to zahras plynule? (na tvoch ano) :roll:
Prave o tom pisem, ze na take vysoke vyhladzovanie aj vo FHD, kde uz nestaci 2GB VRAM, nestaci uz ani vykon samotneho jadra. Alebo vy dokazete hrat C3 pri 20fps? Lebo ja nie :evil:
Nie si sam, co ma skusenosti so 4GB 680-kami :wink:
To ze si odporucil GB, je v poriadku, je to fajn chladenie, proti tomu nemam nic, ale tvrdit, ze 2GB VRAM na fullHD nestaci (pri dnesnych vykonoch GPU) je trosku s cesty, nie? Kazdopadne narazam na to, ze ten rozdiel ceny medzi 2 a 4GB verziou za to skratka nestoji (v alze je to 52€!!!) :(
Vizi píše:O využitelnosti vram ve vyšším rozlišení, jako je HD se nemá snad cenu ani zmiňovat.
To je pravda, preto sa tu riesi fullHD.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Už se to tu řešilo asi 100x ale nevadí. Opakování je prý matka moudrosti :)

GTX 680 je pro náročné hráče v rozlišení 1920x1080 tak akorát. Rozdíl mezi 2GB verzí a 4GB verzí je cca 0,00002%, kdežto cena je o 3 tisíce vyšší. Užitná hodnota je tudíš nula nula nic.
U vyššího rozlišení než FullHD to jde s GTX 680 dost rychle z kopce, na to už bohužel nemá moc výkonu a rychle se zadejchá.

Testy např. zde:
http://www.legionhardware.com/articles_ ... 4gb,4.html
http://games.on.net/2012/10/hardware-re ... x-680-4gb/
http://www.guru3d.com/articles_pages/pa ... iew,1.html
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

cameroncz píše:Souhlas s Vizi, mám od Gigabyte 670OC 2GB paměti, sice jen jeden fHD monitor, ale v Crysis3 na max detaily s FXAA antialisingem mám 1,8GB VRAM v čudu, a to v podstatě na nízkém rozlišení oproti surroundům.
Prosim vas. V Crysis 3 a při FullhD je jedno zda ma clovek na nejvyšší detaily kartu s 1280MB nebo 2GB VRAM. Na vykon a hrani to nemá zadny vliv. Stejne jako u Crysis 2, kde se to zacalo zpomalovat a skubat az pod 1GB VRAM, ale nad 1GB VRAM to jelo jak po masle, ikdyz hra dokázala zaplnit 1.7GB VRAM. Jedina hra dnes která vam dokaze zatopit po strance VRAM je Skyrim a to jen s modama na retexturovani. Tam nekde opravdu nemusi stacit 2GB na hi-res textury 4k-8k a hra se zacne zpomalovat a skubat. 4GB VRAM je na FulHD uplne zbytecny overkill a vyhozeni penez jen pro lepsi pocit.
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

Jen doufám, že tvůrce tohoto "zajímavého" tématu vybral či vybere dobře a to je myslím to nejdůležitější o co zde běží. Já osobně si samozřejmě budu stát za svým názorem, co se týče využitelnosti 4GB vram a Vám přeji pevné odhodlání v obraně vlastních názorů v téhle zajímavé otázce, ať jsou či nejsou správné.
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

priklanam sa k 2GB, na vyuzitie viac MB nema karta vykon, skoda penazi
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Remmi
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Remmi »

Priklanim se k 4Gb, mel sem ASUS GTX670 2GB, kterou mi pri reklamci vymenili za ASUS GTX670-DC2-4GD5 a je to poznat, zvlaste v min fps, ktere je v narocnych scenach stabilnejsi, hratelnost je lepší a mohu si dovolit zapnout i vyhlazovani, ktere normalne nehorazne zere vram, funguji na 30"lcd. Co sem cetl, tak karty s 4gb vram maji jinou spravu pameti s tim, ze si mohou ve prospech hry nacist daleko vice pameti a pak hra neni omezovana cistkou vram. Pokud bude hrat na hd rozliseni, tak tam je to asi jedno, ale jestli bude chtit v budoucnu kupovat vetsi panel, tak se 4gb urcite hodi. :) btw. Skyrim s mody si veme i klidne 3,5Gb jen to mrkne a to i na hd rozliseni.
jurcaaak
Nováček
Nováček

Příspěvek od jurcaaak »

mam jeste dotaz k asus 680gtx s dc2 chladici. pokud si koupim zakladni dc2, jaky je rozdil ve vykonu oproti verzi dc2top ? Dokazu dc2 kartu stejne nataktovat jako dc2top ? dekuji
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“