Cus lidi, kuchal jsem starý PC na čištění atd. a uvědomil jsem si že tam mám dedikovanou zvukovku. Atak mně napadlo zda není lepší než ta integrovaná v mojim hlavním PC. Takže se vás ptám zda bude lepší nebo horší. (Integrovaná VIA VT2021)
K tomu navazující otázka. Co může způsobovat statický šum v sluchátkách které mají externí napájení přes USB? Když zapojím jen jacky tak tichoučko ale po připojení usb (jen na vibrace v sluchátkách) začnou sluchátká dost šumět, pištět atd. hudba a ostatní to přehluší ale i tak, v noci při brouzání po netu a poslouchání hudby na YT to není fakt příjemné. Zdali to je deskou či zdrojem. V NTB a starém PC to nedělá.
Jasně, že to slyšíš, vždyť máš "zvukovou kartu". Slyšet od slova karta. Na takové reprosoustavě bys neslyšel ani rozdíl mezi tímhle a tímhle.
Krteq píše:Jak jsi to myslel s tou akcelerací, od Vist nefunguje žádná technologie pro akceleraci audio efektů (EAX leda přes Alchemy).
Nemá procesor jako lepší X-Fi. Ale EAX stejně žádné nové hry nemají, takže je to fuk. Ovladače mají aktualizovaný digitální podpis, aby fungovaly na nových OS, ale jinak jsou asi 10 let staré.
A to si myslíš, že ovladače dělají zvuk? Naopak, HW akcelerace hromady hovadin a všelijaké rádoby prostorové efekty jsou to, co ten zvuk řekněme...kazí. Ta X-Fi má DAC, který je mnohem lepší, než onboard potvora. To samé i ADC. Na výstupu jsou operáky, který taky utáhnou víc (čti sluchátka hrajou hlasitěji a s menším zkreslením). Onboard snad má akceleraci tady těch hovadin? Já osobně dávám přednost bitperfect, tj z přehrávače přímo do zvukovky, úplně obejít operační systém a částečně ovladače.
Pro tyhle X-Fi je dost i neoficiálních ovladačů, který podávají ještě lepší výsledky.
Jinak je samozřejmě pravda, že na těch asi reproduktorech nemáš šanci slyšet nic.
Nemyslím software s hromadou pseudoefektů, které przní zvuk, ale ovladače nezbytné pro správné fungování hardware. Creative ovladače způsobující BSOD nejsou nic výjimečného.
Taky jsem správně jsem odhadnul, že k tomu nebude připojovat HD800, ale nějaký nějakou směšnou 2.1 reprosoustavu.
No to bude, rozhodně, jestli máš kvalitnější sluchátka nebo repro, tak určitě poznáš. Já mám tu samou kartu na PCIe (X-TREME Audio) a 5.1 sluchátka Speedlink a rozdíl byl opravdu znatelny (MB GA-970a-DS3) takže celkem novější základovka. Ale rozhodně doporučuju na tuto kartu instalovat neoficiální ovladače PAX driver - kvalita se ještě o řád zvýší.