Creative Labs SB0790 PCI Sound Blaster X-Fi Xtreme

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Trady
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Creative Labs SB0790 PCI Sound Blaster X-Fi Xtreme

Příspěvek od Trady »

Cus lidi, kuchal jsem starý PC na čištění atd. a uvědomil jsem si že tam mám dedikovanou zvukovku. Atak mně napadlo zda není lepší než ta integrovaná v mojim hlavním PC. Takže se vás ptám zda bude lepší nebo horší. (Integrovaná VIA VT2021)

K tomu navazující otázka. Co může způsobovat statický šum v sluchátkách které mají externí napájení přes USB? Když zapojím jen jacky tak tichoučko ale po připojení usb (jen na vibrace v sluchátkách) začnou sluchátká dost šumět, pištět atd. hudba a ostatní to přehluší ale i tak, v noci při brouzání po netu a poslouchání hudby na YT to není fakt příjemné. Zdali to je deskou či zdrojem. V NTB a starém PC to nedělá.

Sestava viz. podpis :)

Díky :oops:
CPU: i5-3570K@4,2Ghz (4,4ghz max air) | CPUcooler: GELID Tranquillo rev.2 | MB: Gigabyte Z77X-D3H (rev 1.1) | GPU: Gigabyte RTX-2060 6G-OC| RAM: 16 GB DDR3 Kingston HyperX PnP 4x4Gb@1600Mhz CL9| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Blue 1TB| SSD: Crucial M4-128Gb + Samsung 850EVO 500 Gb| CASE: Fractal Design Define R4 - Black Pearl | PSU: Seasonic S12II-520 | SYSTEM: Windows 11 Profesional
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Creative Labs SB0790 PCI Sound Blaster X-Fi Xtreme

Příspěvek od dohnalik »

Určitě bude lepší, o dost. Ať už se jedná o Xtreme Audio, nebo Xtreme music.
Trady
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trady »

Díky :) dupnu to tam :)

ad. druhy problém neví někdo?
CPU: i5-3570K@4,2Ghz (4,4ghz max air) | CPUcooler: GELID Tranquillo rev.2 | MB: Gigabyte Z77X-D3H (rev 1.1) | GPU: Gigabyte RTX-2060 6G-OC| RAM: 16 GB DDR3 Kingston HyperX PnP 4x4Gb@1600Mhz CL9| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Blue 1TB| SSD: Crucial M4-128Gb + Samsung 850EVO 500 Gb| CASE: Fractal Design Define R4 - Black Pearl | PSU: Seasonic S12II-520 | SYSTEM: Windows 11 Profesional
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Nebude to hrát výrazně lépe než onboard, HW akcelerace žádná, ovladače zastaralé, akorát ti to bude zabírat slot.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano, bude výrazně lepší :!:

Podle toho kódu se jedná a X-Fi Xtreme Audio a s podporou to není tak špatné, jsou drivery pro Win XP až Win 8 (včetně x64)
:arrow: support.creative.com - X-Fi Xtreme Audio (SB0790)

@oneill_sx1: Jak jsi to myslel s tou akcelerací, od Vist nefunguje žádná technologie pro akceleraci audio efektů (EAX leda přes Alchemy).
Trady
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trady »

Tak jsem to tam dupnul, nahral w8 ovladace a nebe a dudy :D haluz i natak hroznych repracich slysim rozdil :)

LINK Karta
LINK Bedny
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Jasně, že to slyšíš, vždyť máš "zvukovou kartu". Slyšet od slova karta. Na takové reprosoustavě bys neslyšel ani rozdíl mezi tímhle a tímhle. :lol:
Krteq píše:Jak jsi to myslel s tou akcelerací, od Vist nefunguje žádná technologie pro akceleraci audio efektů (EAX leda přes Alchemy).
Nemá procesor jako lepší X-Fi. Ale EAX stejně žádné nové hry nemají, takže je to fuk. Ovladače mají aktualizovaný digitální podpis, aby fungovaly na nových OS, ale jinak jsou asi 10 let staré.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

A to si myslíš, že ovladače dělají zvuk? Naopak, HW akcelerace hromady hovadin a všelijaké rádoby prostorové efekty jsou to, co ten zvuk řekněme...kazí. Ta X-Fi má DAC, který je mnohem lepší, než onboard potvora. To samé i ADC. Na výstupu jsou operáky, který taky utáhnou víc (čti sluchátka hrajou hlasitěji a s menším zkreslením). Onboard snad má akceleraci tady těch hovadin? Já osobně dávám přednost bitperfect, tj z přehrávače přímo do zvukovky, úplně obejít operační systém a částečně ovladače.
Pro tyhle X-Fi je dost i neoficiálních ovladačů, který podávají ještě lepší výsledky.
Jinak je samozřejmě pravda, že na těch asi reproduktorech nemáš šanci slyšet nic.
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Nemyslím software s hromadou pseudoefektů, které przní zvuk, ale ovladače nezbytné pro správné fungování hardware. Creative ovladače způsobující BSOD nejsou nic výjimečného.

Taky jsem správně jsem odhadnul, že k tomu nebude připojovat HD800, ale nějaký nějakou směšnou 2.1 reprosoustavu.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Jednoduše z integrovaný zvukovky kvalitní zvuk nedostaneš :wink:
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
marseille
Nováček
Nováček

Příspěvek od marseille »

No to bude, rozhodně, jestli máš kvalitnější sluchátka nebo repro, tak určitě poznáš. Já mám tu samou kartu na PCIe (X-TREME Audio) a 5.1 sluchátka Speedlink a rozdíl byl opravdu znatelny (MB GA-970a-DS3) takže celkem novější základovka. Ale rozhodně doporučuju na tuto kartu instalovat neoficiální ovladače PAX driver - kvalita se ještě o řád zvýší.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“