Výběr herních sluchátek

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

jonasjag
Začátečník
Začátečník

Výběr herních sluchátek

Příspěvek od jonasjag »

Dobrý den,

Potřebuji poradit při nákupu sluchátek, používané především na Hry, Skype, TS3 a ingame mikrofon.
Maximální cena je 1200kč (pokud to bude opravdu stát za to tak tu stovku klidně připlatím).
Sluchátka musí být uzavřená, pohodlná, s mikrofonem.
Těchto témat je tu mraky, ale ani z jednoho jsem nevyvodil co bude nejlepší. Mám tyto návrhy, ale jestli znáte něco lepšího tak neváhejte a hoďte to sem :wink:

http://www.czc.cz/sennheiser-pc-320/120 ... 08jald0g15

http://www.czc.cz/coolermaster-storm-ce ... 08jald0g15

http://www.czc.cz/creative-sound-blaste ... 08jald0g15

http://www.czc.cz/steelseries-5h-v2_2/4 ... 08jald0g15

http://www.alza.cz/koss-sb-40-d109691.htm

http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... 189484.htm
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr herních sluchátek

Příspěvek od Alfajk »

ja doporucim ty uplne posledni,sam je mam :)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

díky moc, ještě se poohlédnu, času dost :D někdo další ?
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Rozhodně byh sháněl sluchadla s molitanem, koženka je zlo a v létě poznáš proč, až si odlepíš sluchátka od hlavy a za krk se ti vyleje litr potu :-D
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

jeltík tak nějaké postni :D
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

koženka v pohodě i když máš holou hlavu, aspon u steelseries siberia V2

alpha/sigma maj celkem fajn zvuk, je u toho ta externi zvukovka do USB
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

kozenka je uplne v pohode,ja se moc nepotim
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Creative Alpha jsem mel na hlave a zvukove je to totalni odpad.. na druhe strane co v tehle cene asi cekat.. rozhodne nebudu tvrdit, ze nejaky sunty za 500 budou lepsi..
Na hry asi staci.. stejne jde o vybuchy.. mikrofon bere dobre a izolace hluku taky v pohode.. tohle hanit nebudu..
Dodavanou USB zvukovku komentovat nebudu, protoze tezko si lze predstavit vetsi sunt.. u sluchatek za 1000,- to ani jinak byt nemuze, ale minimalne to prinese moznost mit je zapojeny jakozto samostatny zvukovy zarizeni.. na druhy strane to prinasi i komplikace, kdy hry proste jednou natvrdo na tom (ve vetsine pripadu neni moznost zarizeni v "options" menit), co je nastaveny v oknech jako primarni zarizeni..

Kdyz se kouknu na CzC a vidim co se da s mikrofonem do tech 1200,- sehnat na rovinu rikam, ze to bude asi vesmes stejny.. kdyz koukam na citlivost a absenci ruznych hovadin jako THX a odpad zvukovek apod. jednoznacny vitez je pro me tohle.. vubec bych nepremyslel..
http://www.czc.cz/sennheiser-pc-320/120495/produkt
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

díky všem, takže teď se to zúžilo na sennheiser a creative sigma. Jinak btw. jak jsou na tom ty steelseriesky ? :)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

SS je a vždycky byl odpad, jak po dílenském zpracování, tak hlavně zvukově. Jsou to předražené šunty. Ruce pryč.
Jinak já mám v téhle cenové kategorii taky jasného vítěze. Souhlasím s Maxxtorem a doporučím ty Senny, jak zvukově, tak zpracováním nemají konkurenci, není co řešit. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

děkuji TOC, ještě mám 14dní na přemýšlení, takže kdyby nekdo dalsi neco postnul budu jen rád :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Sice nevim co jsi nam tim chtel sdelit, ale:

1. Headset neni nazev pro nejaka nekvalitni sluchatka s mikrofonem.. kdyz mi sem napise user, ze na to ma 5k, klidne mu dporucim headset za 5k.. stejne tak platronics konci se svymi profi modely pro recepce na cca 20k..

2. Nejsme na zadnem gaming foru.. jsme na foru ITiku, z nichz je i zde k dispozici par takovych, kteri se zivi / zivili jako zvukari, studiovy technici apod.. mozna lepsi pro radu sem, nez na poblaznene Hi-Fi forum, kde ti budou tvrdit, ze 0,5m kabel za 3 miliony je to prave a vyresi ti domaci akustiku..

3. Mozna.. KDBYSTE VSICHNI konecne pro jednou prestali zakladat porad dokola thready o sluchatkach a pouzili slovo "sluchatka" ve vyhledavani, zjistili byste, ze tady je velky thread (bohuzel hned nekolik), ve kterych je vse rozebrano do nejmensich detailu i s doporucenymi modely snad ve vsech cenovych relacich..
Viz. cerstve aktualizovany thread hned vedle, kde se dokonce podobnou nechschopnosti prokazuje i mistni moderator.. coz jen podtrhuje fakt, ze tady moda dela kazdy, kdo vleze mistnimu vedeni dostatecne hluboko do zadku.. :evil:
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

jak jsou na tom tyto sluchatka ? nemate s nimi nekdo zkusenosti ? http://www.herni-svet.cz/sluchatka-turt ... x12-x360-1
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Sluchátka "Turtle Beach", děláš si srandu? :lol:
Zahodit a na podobné výrobce se ani nedívat...

Jinak jak napsal Maxtor, všechno tu je už rozebráno, tak lidi nebuďte líní hledat a číst, nebude nutné to tu všechno vysvětlovat znova a znova a dělat z tohohle fóra skládku miliónů "použitých" threadů...
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

TOC, jo taky mi to přišlo dost dětský "Turtle Beach" :D ,ale tak člověk nikdy neví, i když tady v tom případě asi jo :D díky všem jinak za rady :) jdu do těch sennheiseru :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Obecne se drzte znacek ktery vyrabej sluchatka.. zbytek je proste odpad nekde od hranic z ciny.. staci si projet, kdo vyrabi podobny veci treba na headphones.cz apod webech a jste v obraze.. na CzC pak zaskrtnete ty dva jedine vyrobce z 50ti, kteri opravdu neco umi a je hotovo.. :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

davkol píše:Pod značkami jako Superlux nebo Samson se prodává spousta čínských klonů, ba dokonce plagiátů, přesto jsou to často dobré výrobky.
No a v drtive vetsine pripadu taky ne.. treba onen Samson je docela bida.. at uz v semkoli.. realita je takova, ze od podobnych znace se objevi sem tam jeden zajimavy kus, ktery predci ocekavani, ale to je tak vsechno.. viz Tapco monitory by Mackie, ktery ve svy dobe hodne prekvapily, presto je vse ostatni tehle znacky normalni sunt.. mixy sumi jako more atd..

Neresit..

//edit Don: Promaz OT
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Jak je to s pohodlim u tech sennheiseru, pred casem jsem mel zkusebne kossy sb45 a musel jsem je vratit, byla to (co se tyce ergonomie) katastrofa. Pripadne nadhodte klidne nejakou drazsi variantu s dobrym pomerem cena/vykon na poslech hudby a hrani her (mikrofon nutnosti). Diky

//e jeste se chci durazne ohradit proti tomu co napsal maxtor a zaroven ho varovat, ze tohle si k modum dovolovat nemuze a nebude.... pro priste.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Nevím, mikrofon bych osobně neřešil (ač ano, mám headset a je to fajn :lol: ), pokud chceš dobrý poměr cena/výkon ve vyšší kategorii, tak ti to znatelně omezí "manévrovací" možnosti.

Značky jako Razer nebo SteelSeries v kategorii absolutně neuznávám. Jsou to všechno do jednoho marketingové šunty. Logitech v zásadě to samé (G série), na hry relativně v pohodě (pokud někdo hraje Battlefield nebo Lolko, v poho, naopak třeba u GW2 by to celou atmosféru ubíjelo), ale jakmile se tam pustí nějaká hudba, tak je to utrpení a to potvrdí kdokoli, kdo měl na hlavě byť jen jednou jakákoli kvalitnější sluchátka (Sennheiser, Audio-Technica, Jays, AKG,... 2000Kč +, tam je rozdíl markantní, od tří tisíc je to o několik kategorií jinde). Jinak Corsair prý nedělá úplně marná sluchátka, ale neslyšel jsem, takže nevím.

Pokud jde o headsety, tak osobně doporučuji:
Roccat Cave (nejsou špatné, na headset od výrobce, co nedělá normální sluchátka dobrý výkon, ale jsou obrovské a těžké, pozor na to, žádné velké pohodlí!) - 2100Kč
Sennheiser PC320 (charakterově podobné HD518, hodně povedený headset v té ceně) - 1200Kč
Sennheiser PC360 (prostě klasika, nejvyšší model headsetu od Sennů (pro normální lidi), založený přímo na modelu HD555, což už jsou hodně dobrá sluchátka, možná jsou spíše blíže modelu HD595 (která jsem jednu dobu taky měl a porovnával jsem a zvukově jsou identické)) - 3700Kč

Jinak non-headset:
Shure SRH-240 (co jsem měl možnost slyšet, tak mají spíše neutrální zvuk, možná trošku víc do basů, za tu cenu fakt bomba, ač se platí tím, že nejsou moc pohodlná, malá) - 1300Kč
Shure SRH-440 (+- to samé, jenom jsou o dost přesnější a méně zastřená, ale stejně jako 240, nejsou moc pohodlná = malá) - 2000Kč
AT ATH-T500 (v téhle cenové kategorii můj favorit, fakt kvalitní, pohodlná uzavřená basověji založená sluchátka s průměrnou izolací) - 2000Kč
Sennheiser HD518 (basověji založená sluchátka, něco na pomezí uzavřených a otevřených sluchátek, hrají obstojně a nebojím se je doporučit) - 2300Kč
AT ATH-AD500 (takový všeuměl, pod tři tisíce asi ojedinělý, zahraje všechno celkem dobře, ale excelentní výkony přicházejí až od dražších sluchátek, na které bych si už připlatil) - 2700Kč

A nakonec vyrovnané trio otevřených sluchátek v ceně okolo tří tisíc:
Sennheiser HD558 (velmi pohodlná, lehká a lehce basověji založená otevřená sluchátka, dají se modem předělat na HD598, dobrá volba) - 3000Kč
Beyerdynamic DT-860 (úžasná sluchátka, můj favorit v této cenové relaci, osobně mám PC360 jenom protože jsem dostal hodně výhodnou nabídku, jinak bych koupil tyhle Beyery, jsou zvukově dobře vyvážená, dobrá ve všech spektrech a taky velice pohodlná) - 3200Kč
AT ATH-AD700 (Pokud někdo rád vyšší vokály, nebo akustičtější či klasickou hudbu, tohle je model pro něj, jsou fakt hodně velká, tzn. nehodí se rozhodně ven, a jsou taky hodně pohodlná, na hraní bych je ale nedoporučil) - 3500Kč

Jako mikrofon se dá použít všelicos (Logitech Desktop Mic., Geniusy, atd.), hodně zajímavý je tenhle nový od Platronics, zkušenost s ním osobní nemám, ale prý je dobrý a Platronicsu věřím.
Jinak tohle by se dalo používat jako všeobecný průvodce nákupem sluchátek (proto to taky dělám tak dlouhé), je to určeno pro sestavy s průměrnou až lepší zvukovkou/DACem, bez nutnosti nákupu dalšího zesilovače, lepšího DACu, atd. (ač ty AD700 by už možná něco lepšího chtěly). Cenová hladina se tu pohybuje okolo 1200Kč - 3500Kč, levnější sluchátka jsou šunty, na dražší už je potřeba lepší DAC + případný zesilovač, jinak se plýtvá jejich potenciálem.

Snad to pomůže. :)
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jinak mikrofony mimo nemůžete myslet vážně ne ? miluju když slyšim každý klepnutí klávesnice nebo jakejkoliv pohyb toho kdo má takovejhle patent a je semnou na TS
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“