Nevím, mikrofon bych osobně neřešil (ač ano, mám headset a je to fajn

), pokud chceš dobrý poměr cena/výkon ve vyšší kategorii, tak ti to znatelně omezí "manévrovací" možnosti.
Značky jako Razer nebo SteelSeries v kategorii absolutně neuznávám. Jsou to všechno do jednoho marketingové šunty. Logitech v zásadě to samé (G série), na hry relativně v pohodě (pokud někdo hraje Battlefield nebo Lolko, v poho, naopak třeba u GW2 by to celou atmosféru ubíjelo), ale jakmile se tam pustí nějaká hudba, tak je to utrpení a to potvrdí kdokoli, kdo měl na hlavě byť jen jednou jakákoli kvalitnější sluchátka (Sennheiser, Audio-Technica, Jays, AKG,... 2000Kč +, tam je rozdíl markantní, od tří tisíc je to o několik kategorií jinde). Jinak Corsair prý nedělá úplně marná sluchátka, ale neslyšel jsem, takže nevím.
Pokud jde o headsety, tak osobně doporučuji:
Roccat Cave (nejsou špatné, na headset od výrobce, co nedělá normální sluchátka dobrý výkon, ale jsou obrovské a těžké, pozor na to, žádné velké pohodlí!) -
2100Kč
Sennheiser PC320 (charakterově podobné HD518, hodně povedený headset v té ceně) -
1200Kč
Sennheiser PC360 (prostě klasika, nejvyšší model headsetu od Sennů (pro normální lidi), založený přímo na modelu HD555, což už jsou hodně dobrá sluchátka, možná jsou spíše blíže modelu HD595 (která jsem jednu dobu taky měl a porovnával jsem a zvukově jsou identické)) -
3700Kč
Jinak non-headset:
Shure SRH-240 (co jsem měl možnost slyšet, tak mají spíše neutrální zvuk, možná trošku víc do basů, za tu cenu fakt bomba, ač se platí tím, že nejsou moc pohodlná, malá) -
1300Kč
Shure SRH-440 (+- to samé, jenom jsou o dost přesnější a méně zastřená, ale stejně jako 240, nejsou moc pohodlná = malá) -
2000Kč
AT ATH-T500 (v téhle cenové kategorii můj favorit, fakt kvalitní, pohodlná uzavřená basověji založená sluchátka s průměrnou izolací) -
2000Kč
Sennheiser HD518 (basověji založená sluchátka, něco na pomezí uzavřených a otevřených sluchátek, hrají obstojně a nebojím se je doporučit) -
2300Kč
AT ATH-AD500 (takový všeuměl, pod tři tisíce asi ojedinělý, zahraje všechno celkem dobře, ale excelentní výkony přicházejí až od dražších sluchátek, na které bych si už připlatil) -
2700Kč
A nakonec vyrovnané trio otevřených sluchátek v ceně okolo tří tisíc:
Sennheiser HD558 (velmi pohodlná, lehká a lehce basověji založená otevřená sluchátka, dají se modem předělat na HD598, dobrá volba) -
3000Kč
Beyerdynamic DT-860 (úžasná sluchátka, můj favorit v této cenové relaci, osobně mám PC360 jenom protože jsem dostal hodně výhodnou nabídku, jinak bych koupil tyhle Beyery, jsou zvukově dobře vyvážená, dobrá ve všech spektrech a taky velice pohodlná) -
3200Kč
AT ATH-AD700 (Pokud někdo rád vyšší vokály, nebo akustičtější či klasickou hudbu, tohle je model pro něj, jsou fakt hodně velká, tzn. nehodí se rozhodně ven, a jsou taky hodně pohodlná, na hraní bych je ale nedoporučil) -
3500Kč
Jako mikrofon se dá použít všelicos (Logitech Desktop Mic., Geniusy, atd.), hodně zajímavý je tenhle nový od
Platronics, zkušenost s ním osobní nemám, ale prý je dobrý a Platronicsu věřím.
Jinak tohle by se dalo používat jako všeobecný průvodce nákupem sluchátek (proto to taky dělám tak dlouhé), je to určeno pro sestavy s průměrnou až lepší zvukovkou/DACem, bez nutnosti nákupu dalšího zesilovače, lepšího DACu, atd. (ač ty AD700 by už možná něco lepšího chtěly). Cenová hladina se tu pohybuje okolo 1200Kč - 3500Kč, levnější sluchátka jsou šunty, na dražší už je potřeba lepší DAC + případný zesilovač, jinak se plýtvá jejich potenciálem.
Snad to pomůže.