Noctua NH D14 a OCZ ReaperX - řešení?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Noctua NH D14 a OCZ ReaperX - řešení?

Příspěvek od Wakizashi »

Zdravím,
udělal jsem si radost a pořídil tenhle chladič místo OCZ Vendetty 2. Chtěl jsem zkusit přetočit Q6600 G0 (nesmějte se, pořád funguje :)) stabilně na alespoň 3,6 GHZ. S Vendettou se to zdá být nemožné. Do CPU chci pouštět cca. 1.5V.

Problém samotný se týká v instalaci Chladiče. ReaperyX jsou vysoké a navíc od obyčejných Reaperů i široké. Dvě vedle sebe nedám (tzn. vedle slotů, které nejsou pod ventilátorem. Řešení by mohlo být odebrání Push ventilátoru a nandání ho za levý heatsink blízko ventilátoru na outtake z case. Bojím se ale o zvýšení teploty, pokud heasink nebude mít přední ventilátor. Bude ta 14 dost na vycucávání z pravého heatsinku?

Proto mě napadají dvě řešení.

1)Odebrat z pamětí heatsinky s heatpipe a buď se nechají volné s odhalenými chipy nebo si pořídím jiný pasiv na ně. Pak nebude problém s ventilátorem. Negativum je strach, že to bude po těch pár letech přilepené na chipu a při odjímání na chladiči zůstanou. Dále, že budou mít malou životnost kvůli 2,1V v nich.

2)Odjímání předního fanu. Negativum, zvýšení teploty. Ale o kolik stupňů to cca bude? Aby ten chladič měl smysl. Nezkoušel toto někdo už.:)

Pokud někoho napadne další nebo lepší alternativa, díky za tip. Pokud se to někde řešilo, omlouvám se. Search hlásil chybu, když jsme hledal info. ;)
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Re: Noctua NH D14 a OCZ ReaperX - řešení?

Příspěvek od Ssnake »

ja jsem kvuli pametem sundal se zalmana puvodni 120x120x25 a dal tam scythe 120x120x12 a je to ted +- o jeden slot uzsi -> ramky se tam vlezou

verzi 1 bych nedelal (to radeji koupit jine ram), protoze s chladicem sundas i neco vic docela lehce :-)
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Wakizashi
Začátečník
Začátečník

Re: Noctua NH D14 a OCZ ReaperX - řešení?

Příspěvek od Wakizashi »

Ahoj, s tím novým gigantem mi to zasahuje přes dva sloty a díky šířce heatsinku ty dvě prostě vedle sebe nenarvu... Co se volby týče, tak se bojím, to je fakt.:)
X5650, 24GB DDR III,Asus Rampage Gene, Corsair AX 860W, HD7850, Samsung Evo, Sandisk Ultra, WD, X360/XB0 Gamepad, Qanba Q4Raf Arcade Stick, Tannoy Reveal, Jackson DK2 Skulls MIJ
"Fatherland - Tragedies. Tragedies written in snow.
Fatherland - Poetry. Poetry written in blood"
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“