udělal jsem si radost a pořídil tenhle chladič místo OCZ Vendetty 2. Chtěl jsem zkusit přetočit Q6600 G0 (nesmějte se, pořád funguje
Problém samotný se týká v instalaci Chladiče. ReaperyX jsou vysoké a navíc od obyčejných Reaperů i široké. Dvě vedle sebe nedám (tzn. vedle slotů, které nejsou pod ventilátorem. Řešení by mohlo být odebrání Push ventilátoru a nandání ho za levý heatsink blízko ventilátoru na outtake z case. Bojím se ale o zvýšení teploty, pokud heasink nebude mít přední ventilátor. Bude ta 14 dost na vycucávání z pravého heatsinku?
Proto mě napadají dvě řešení.
1)Odebrat z pamětí heatsinky s heatpipe a buď se nechají volné s odhalenými chipy nebo si pořídím jiný pasiv na ně. Pak nebude problém s ventilátorem. Negativum je strach, že to bude po těch pár letech přilepené na chipu a při odjímání na chladiči zůstanou. Dále, že budou mít malou životnost kvůli 2,1V v nich.
2)Odjímání předního fanu. Negativum, zvýšení teploty. Ale o kolik stupňů to cca bude? Aby ten chladič měl smysl. Nezkoušel toto někdo už.
Pokud někoho napadne další nebo lepší alternativa, díky za tip. Pokud se to někde řešilo, omlouvám se. Search hlásil chybu, když jsme hledal info.