Pálení flashek

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Deudee
Nováček
Nováček

Pálení flashek

Příspěvek od Deudee »

Zdravím, nebyl jsem si úplně jist, kam zařadit toto téma, tak snad jsem se nerozhodl úplně špatně.

Mám problém, a to takový, že jakoukoliv flashku strčím do PC - nefunguje, a už nikdy nefunguje ani na žádném jiném PC, takto jsem "rozbil" už 3 flashky (než mi došlo, že je něco špatně).

A absolutně netuším, co to může způsobovat, a už vůbec nevím, jak to napravit, máte s tím někdo zkušenosti? Můžete poradit?

Jinak... Problém nastal po tom, co mi nějaký amatér (pořád lepší než já) opravoval PC, měnil základní desku.

//PET5: přesunuto do odpovídající sekce
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pálení flashek

Příspěvek od CageJ »

mal som tento problem v set top boxe...
problem je prepatie v USB portoch alebo dokonca skrat..

Nenapisal si ci ti zhorsia flashky v prednych portoch na panele skrinky alebo aj vzadu priamo na dosku..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Deudee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deudee »

Vepředu mám 2 porty, a v obou to dělá, ty zadní jsem nezkoušel, ale myš, klávesnice... To tam jede bez problému.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

este skus zadne ale ked ide mys/klavesnica...........
je mozne, ze to robia iba predne porty
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Deudee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deudee »

A jak to vyřeším?
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

no bud nova skrinka, ak nie je problem priamo s portom na doske, ale reklamuj dosku......
alebo nepouzivat.. co ine?!

ale mam taky citak, ze ten kabel je prehodeny a je to prepolovane...
Deudee
Nováček
Nováček

Příspěvek od Deudee »

Díky moc za rady, vyzkouším a uvidím :)
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Také jsem na tento problém narazil, když mi kamarádovo PC zničilo flešku, když jsem mu pomáhal spravit PC. Nu, oprava se mu prodražila a víckrát do jeho PC svou flashku nestrčím...

Docela mně to vyučilo a k zákazníkům už nenosím kvalitní a rychlé flešky ale krámy co nemají takovou cenu... jako rychlý odpáleny Corsair Voayger.

Podle mého názoru je to pokažený mainboard, ale tyhle staré plečky nemá moc cenu řešit... jen snad ze zábavy :)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Ahoj lidi a to nikoho z vás nenapadlo že ty přední porty jsou špatně zapojený.Napájení jsou ty krajní dráty a data jdou těma 2ma prostředníma.Plus je myslím červený drát.Stačí zapátrat na netu.Tímto nechci nikoho urazit.Taky jsem spálil flešku než jsem si udělal zkoušečku s ledkou.Svítí Ok.Nesvíti je to špatně.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Napadlo, stačí si přečíst co psal CageJ.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

A v mém případě je to nějaký Dell počítač, takže tam bych nečekal, že by něco mohlo být špatně zapojeno, že...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

To je fakt.On psal že se mu v tom kamarád hrabal.Nejhůř se zapojuje ten kabel kde je každá žíla samostatně. I když už jsem předělával koncovku v celku která byla asi nestandardně zapojena.Tady něco pro inspiraci http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... EwAA&dur=9 .Hodně štěstí a málo spálených fleshek. :)
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
lazan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lazan »

Nebo další řešení mě napadá schrastit někde nějaký voltmetr, který ti změří napětí a můžeš porovnat napětí na tvém pc s normou. A nemusíš tak obětovat žádný další flashky :-D
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“