Pálení flashek
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Deudee
- Nováček
-
Pálení flashek
Zdravím, nebyl jsem si úplně jist, kam zařadit toto téma, tak snad jsem se nerozhodl úplně špatně.
Mám problém, a to takový, že jakoukoliv flashku strčím do PC - nefunguje, a už nikdy nefunguje ani na žádném jiném PC, takto jsem "rozbil" už 3 flashky (než mi došlo, že je něco špatně).
A absolutně netuším, co to může způsobovat, a už vůbec nevím, jak to napravit, máte s tím někdo zkušenosti? Můžete poradit?
Jinak... Problém nastal po tom, co mi nějaký amatér (pořád lepší než já) opravoval PC, měnil základní desku.
//PET5: přesunuto do odpovídající sekce
Mám problém, a to takový, že jakoukoliv flashku strčím do PC - nefunguje, a už nikdy nefunguje ani na žádném jiném PC, takto jsem "rozbil" už 3 flashky (než mi došlo, že je něco špatně).
A absolutně netuším, co to může způsobovat, a už vůbec nevím, jak to napravit, máte s tím někdo zkušenosti? Můžete poradit?
Jinak... Problém nastal po tom, co mi nějaký amatér (pořád lepší než já) opravoval PC, měnil základní desku.
//PET5: přesunuto do odpovídající sekce
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pálení flashek
mal som tento problem v set top boxe...
problem je prepatie v USB portoch alebo dokonca skrat..
Nenapisal si ci ti zhorsia flashky v prednych portoch na panele skrinky alebo aj vzadu priamo na dosku..
problem je prepatie v USB portoch alebo dokonca skrat..
Nenapisal si ci ti zhorsia flashky v prednych portoch na panele skrinky alebo aj vzadu priamo na dosku..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Deudee
- Nováček
-
Vepředu mám 2 porty, a v obou to dělá, ty zadní jsem nezkoušel, ale myš, klávesnice... To tam jede bez problému.
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
este skus zadne ale ked ide mys/klavesnica...........
je mozne, ze to robia iba predne porty
je mozne, ze to robia iba predne porty
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Deudee
- Nováček
-
A jak to vyřeším?
- CageJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no bud nova skrinka, ak nie je problem priamo s portom na doske, ale reklamuj dosku......
alebo nepouzivat.. co ine?!
ale mam taky citak, ze ten kabel je prehodeny a je to prepolovane...
alebo nepouzivat.. co ine?!
ale mam taky citak, ze ten kabel je prehodeny a je to prepolovane...
- Deudee
- Nováček
-
Díky moc za rady, vyzkouším a uvidím
- trodas
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Také jsem na tento problém narazil, když mi kamarádovo PC zničilo flešku, když jsem mu pomáhal spravit PC. Nu, oprava se mu prodražila a víckrát do jeho PC svou flashku nestrčím...
Docela mně to vyučilo a k zákazníkům už nenosím kvalitní a rychlé flešky ale krámy co nemají takovou cenu... jako rychlý odpáleny Corsair Voayger.
Podle mého názoru je to pokažený mainboard, ale tyhle staré plečky nemá moc cenu řešit... jen snad ze zábavy
Docela mně to vyučilo a k zákazníkům už nenosím kvalitní a rychlé flešky ale krámy co nemají takovou cenu... jako rychlý odpáleny Corsair Voayger.
Podle mého názoru je to pokažený mainboard, ale tyhle staré plečky nemá moc cenu řešit... jen snad ze zábavy
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
- Jds1cz
- Začátečník
Ahoj lidi a to nikoho z vás nenapadlo že ty přední porty jsou špatně zapojený.Napájení jsou ty krajní dráty a data jdou těma 2ma prostředníma.Plus je myslím červený drát.Stačí zapátrat na netu.Tímto nechci nikoho urazit.Taky jsem spálil flešku než jsem si udělal zkoušečku s ledkou.Svítí Ok.Nesvíti je to špatně.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
- Exp
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Napadlo, stačí si přečíst co psal CageJ.
- trodas
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A v mém případě je to nějaký Dell počítač, takže tam bych nečekal, že by něco mohlo být špatně zapojeno, že...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
- Jds1cz
- Začátečník
To je fakt.On psal že se mu v tom kamarád hrabal.Nejhůř se zapojuje ten kabel kde je každá žíla samostatně. I když už jsem předělával koncovku v celku která byla asi nestandardně zapojena.Tady něco pro inspiraci http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... EwAA&dur=9 .Hodně štěstí a málo spálených fleshek.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
- lazan
- Začátečník
-
Nebo další řešení mě napadá schrastit někde nějaký voltmetr, který ti změří napětí a můžeš porovnat napětí na tvém pc s normou. A nemusíš tak obětovat žádný další flashky