PS. Nevěděl jsem do jakého segmentu založit
Brýle Gunnar
Moderátor: L4mka
- jonasjag
- Začátečník

Brýle Gunnar
Přemýšlím nad koupí brýlí gunnar, máte s nimi někdo zkušenosti ? nestačí koupit normální cyklistické kvalitnější žluté brýle ? má to nějaké (reálné) výhody navíc oproti normálním žlutým brýlím ? díky za rady a poznatky
- LoCo99
- Začátečník

Re: Brýle Gunnar
jseš si jistej že potřebuješ brejle ? nestačí třeba lepší osvětlení v pokoji nebo snížit jas monitoru ?
možná OT, ale podle mě jsou brejle dost blbost
možná OT, ale podle mě jsou brejle dost blbost
- pilarius
- Začátečník

Co to je za blbost? Jak může jednolitá jednobarevná průhledná hmota zvýšit kontrast? To mi nejde do hlavy.
Co se týče námahy očí - nezapomínat mrkat, mít buď dostatečné osvětlení kolem monitoru, nebo podsvícení na minimum, ideálně se občas podívat na chvíli z okna do dálky.
Tenhle zabarvený plast, či co to je, samozřejmě námahu očí při koukání na monitor sníží, protože sníží jeho jas - stejně jako jakákoliv jiná zabarvená hmota, která je průhledná. Pokud ovšem kolem monitoru bude tma, tak si stejně moc nepomůžeš. Je dobré fakt aspoň trochu svítit.
Co se týče námahy očí - nezapomínat mrkat, mít buď dostatečné osvětlení kolem monitoru, nebo podsvícení na minimum, ideálně se občas podívat na chvíli z okna do dálky.
Tenhle zabarvený plast, či co to je, samozřejmě námahu očí při koukání na monitor sníží, protože sníží jeho jas - stejně jako jakákoliv jiná zabarvená hmota, která je průhledná. Pokud ovšem kolem monitoru bude tma, tak si stejně moc nepomůžeš. Je dobré fakt aspoň trochu svítit.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- jonasjag
- Začátečník

Jasny samozrejme mam u pc lampicku. Jinak konkretne zlute sklo urcite pomaha, to by ho pak nemeli cyklisti nebo jezdci rally...ale zajimalo by me jestli toto umi neco vic nez
Jen snizit unavu.
Jen snizit unavu.
- davkol
- Žlutá karta Bazar

-
O jas ani tak nejde, jde hlavně o barvy. Ale to si člověk může upravit barevný profil, příp. používat Redshift nebo v krajním případě f.lux.
- jonasjag
- Začátečník

mě jde o lan párty a hraní rychlých her jako Csko, po několika hodinách hraní má člověk přeci jen hodně unavené oči a reflexy jsou pomalejší, proto ty brýle, já bych v nich normálně nehrál, ale na rychlé fps hry bych řekl že by žlutá barva fungovat mohla (samozrejme v dobre osvicene mistnosti)
- RendyCZE
- Žlutá karta Bazar

-
Já osobně měl MLG Phantom edici a řeknu na mě to nefungovalo, nevím proč ale vůbec mi nepomohly spíš mi to zhoršovalo vnímání barev, ale čtení černého textu na bílem bílo lepší, ale to je jediné + pro mě ..
Takže jsem se jich zbavil, pro mě zbytečná koupě .
Takže jsem se jich zbavil, pro mě zbytečná koupě .
- davkol
- Žlutá karta Bazar

-
LCD jsou s výchozím profilem laděná do modra, což je hlavně v noci nepřirozené, proto ta barevná změna. Ale opět, toho můžeš docilit softwarově. Zkoušel jsi f.lux?
- RendyCZE
- Žlutá karta Bazar

-
Nezkoušel jsem nic, prostě u mě to na únavu oči nepůsobilo a kvůli tomu jsem to kupoval, když to hold nefungovalo, tak jsem je prodal.davkol píše:LCD jsou s výchozím profilem laděná do modra, což je hlavně v noci nepřirozené, proto ta barevná změna. Ale opět, toho můžeš docilit softwarově. Zkoušel jsi f.lux?
Můj názor: Pokud tomu nevěříš tak to nefunguje "Placebo efekt"
- davkol
- Žlutá karta Bazar

-
Až na to, že placebo prokazatelně funguje, a to i v případě, že o něm pacient ví. ~,^
Vliv barev a osvětlení na mj. spánkový režim je také velmi dobře dokumentovaný, viz např. tuto studii. Další zdroje jsou odkazovány i na webu projektu.
Vliv barev a osvětlení na mj. spánkový režim je také velmi dobře dokumentovaný, viz např. tuto studii. Další zdroje jsou odkazovány i na webu projektu.