Brýle Gunnar

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Brýle Gunnar

Příspěvek od jonasjag »

Přemýšlím nad koupí brýlí gunnar, máte s nimi někdo zkušenosti ? nestačí koupit normální cyklistické kvalitnější žluté brýle ? má to nějaké (reálné) výhody navíc oproti normálním žlutým brýlím ? díky za rady a poznatky

PS. Nevěděl jsem do jakého segmentu založit :mrgreen:
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Brýle Gunnar

Příspěvek od LoCo99 »

jseš si jistej že potřebuješ brejle ? nestačí třeba lepší osvětlení v pokoji nebo snížit jas monitoru ?

možná OT, ale podle mě jsou brejle dost blbost
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Co to je za blbost? Jak může jednolitá jednobarevná průhledná hmota zvýšit kontrast? To mi nejde do hlavy.

Co se týče námahy očí - nezapomínat mrkat, mít buď dostatečné osvětlení kolem monitoru, nebo podsvícení na minimum, ideálně se občas podívat na chvíli z okna do dálky.
Tenhle zabarvený plast, či co to je, samozřejmě námahu očí při koukání na monitor sníží, protože sníží jeho jas - stejně jako jakákoliv jiná zabarvená hmota, která je průhledná. Pokud ovšem kolem monitoru bude tma, tak si stejně moc nepomůžeš. Je dobré fakt aspoň trochu svítit.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

Jasny samozrejme mam u pc lampicku. Jinak konkretne zlute sklo urcite pomaha, to by ho pak nemeli cyklisti nebo jezdci rally...ale zajimalo by me jestli toto umi neco vic nez
Jen snizit unavu.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

O jas ani tak nejde, jde hlavně o barvy. Ale to si člověk může upravit barevný profil, příp. používat Redshift nebo v krajním případě f.lux.
jonasjag
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonasjag »

mě jde o lan párty a hraní rychlých her jako Csko, po několika hodinách hraní má člověk přeci jen hodně unavené oči a reflexy jsou pomalejší, proto ty brýle, já bych v nich normálně nehrál, ale na rychlé fps hry bych řekl že by žlutá barva fungovat mohla (samozrejme v dobre osvicene mistnosti)
RendyCZE
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od RendyCZE »

Já osobně měl MLG Phantom edici a řeknu na mě to nefungovalo, nevím proč ale vůbec mi nepomohly spíš mi to zhoršovalo vnímání barev, ale čtení černého textu na bílem bílo lepší, ale to je jediné + pro mě ..
Takže jsem se jich zbavil, pro mě zbytečná koupě .
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

LCD jsou s výchozím profilem laděná do modra, což je hlavně v noci nepřirozené, proto ta barevná změna. Ale opět, toho můžeš docilit softwarově. Zkoušel jsi f.lux?
RendyCZE
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od RendyCZE »

davkol píše:LCD jsou s výchozím profilem laděná do modra, což je hlavně v noci nepřirozené, proto ta barevná změna. Ale opět, toho můžeš docilit softwarově. Zkoušel jsi f.lux?
Nezkoušel jsem nic, prostě u mě to na únavu oči nepůsobilo a kvůli tomu jsem to kupoval, když to hold nefungovalo, tak jsem je prodal.

Můj názor: Pokud tomu nevěříš tak to nefunguje "Placebo efekt"
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Až na to, že placebo prokazatelně funguje, a to i v případě, že o něm pacient ví. ~,^

Vliv barev a osvětlení na mj. spánkový režim je také velmi dobře dokumentovaný, viz např. tuto studii. Další zdroje jsou odkazovány i na webu projektu.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“