Assassins Creed IV

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Assassins Creed IV

Příspěvek od Swat »

Tam jsem to taky ladil na tom prvním ostrově, ideální benchmark. Jak jsem psal, na moři by ti to jelo v 60ti do první bitvy a následný abordáže. Tam je bordel, všechnymožný particle effects, mraky postav atd.

Teď mě tady zase všichni začnou kamenovat..... Já jedu v 1920x1080, stíny very high (ne soft shadows), zbytek efektů max (reflection, god rays, environment a nevim, co tam je ještě), 2xTSAA. V Control Panelu nastaveno poloviční obnovovací frekvence. Čímž pádem jedu ve 30ti fps stabilně, ať se děje co se děje, bitva s pěti loděma najednou, abordáž, jungle, furt 30 fps. CHÁPU a respektuju, že to drtivá většina takhle hrát nemůže, nicméně mě to nevadí. Toho střílení tam moc není a raději obětuju framerate za zvýšení detailů a naprostou plynulost bez tearingu. Navíc při mym hernim stylu (viz můj předchozí post tady někde výše)....... Jak jsem už psal, ty roky, kdy jsem honil framerate už mám za sebou. Dneska pustim hru, omrknu, jak šlape, zvážim povahu tý hry a podle toho se rozhodnu. Snížit detaily a jet v 60ti fps (tak jsem to udělal v Battlefield 4), nebo to vosolit na detailech na úkor frameratu, kterej v daný hře nepotřebuju........ Takže za mě tak.

Stejně jednou přijde doba, kdy si to dáme znova v těch 60ti (framech a možná i letech :lol: ), takže to teď odmítám řešit. Jsem spokojenej, 2xTSAA krásně vyhlazuje lanoví na lodích a že nejedu v soft shadows mi fakt žíly netrhá.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já prostě těch 30 tolerovat nedokážu, hraje se mi v tom nepříjemně. AMD mě svojí ineptitudou fakt štve. Konečně jednou uvedou skvělou kartu, a zase to zazdí chladičem.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Paul: Nechci ti do toho kecat, ale myslím, že to moc řešíš. Ano, třeba u AC 4 je teda 30 FPS pro mě taky nehratelných a krásně plynulých mi přijde až 50+, ale je to taky dáno enginem a zpracováním hry. U jiných her se rozdíl mezi 40 a 60 hledá těžko.
Každopádně, nedělej si naděje, že 290 ti to utáhne se vším na max. na stabilních 60 FPS. Bez vyhlazování asi jo.
Jinak já osobně jsem si hodil FPS limit přes NV inspector na 55 FPS, jinak je tam nechutnej tearing, protože to nějakej i**ot omezil na 60.
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Paul píše:
Swat píše:Na to zapomeň s 560Ti. Na moři jo, v jungli a ve městech bych se divil, kdyby to 560ka dala v 60ti byť se všema detailama na minimum.
Jo už jsem to zjistil. Zatím testuju začátek, jak mám najít toho Assasina. Když dám vše na minimum, tak v 1080p těch 60fps dosáhnu, stabilně - ale takhle to hrát odmítám. A jak zvednu prakticky cokoliv, tak už to jde pod 60. Docela dost změna oproti trojce, která téměř na max na těch 60 jela perfektně.
Takže bude upgrade, chci R9 290, ale ten referenční chladič mě sere. Chjo.
Moc to hrotíš :wink:, Neříkám že tearing tam není, ale je opravdu jen někde a pokud tě sere na R9 290 chlazení, kup si accelero a máš pokoj :-)
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Teď mě tak napadlo - možná nemám problém se 30ti fps kvůli tomu, že si na televizi můžu pohrát s Motion Plus nastavením, což je funkce, která eliminuje rozmazávání obrazu při rychlejch scénách ve filmech, nebo ve hrách. Neporovnávám samozřejmě s 60ti fps, ale mám to na tý bedně nastavený tak, že výslednej obraz je celistvej, při otáčení se nic nemázne a asi i proto mi nedělá problém hrát tenhle konkrétní typ hry ve 30ti fps. V LA Noire se ve 30ti framech i střílelo, takže AC ve 30ti - pohoda.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já to hraju v 1680x1050, kvalita prostředí normal, textury vysoké, SMAA, stíny normal, odrazy vysoké, motion blur zapnutej, SSAO, paprsky nízké, mlha vypnutá a jede mi to 60+ fps na moři, při námořních bitkách to jde tak na 45fps, ve městech cca 45-55fps a v jungli tak 40-50fps. Jakmile zvýším stíny nebo kvalitu prostředí tak to padá na 30fps

komp: 3570K@4.5GHz, HD78502GB @ 1015 core, 8gb ram
PS5 Pro | LG OLED CX55
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

jsem v 16% hry a mam zničit těch 6 pobřežnich děl ale děla mě to problem :-D
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

tak až jich bude 9 a kolem budou jezdit dvě tornáda tak řekni :D

kolem pevností stačí nezastavovat (pokud nejde na tutovku) kvuli mortaru (mortaru pokud možno ale za jízdy uhybat, nebo se občas dá jezdit hodně blízko tak aby tě nemohli trefit salvou z kanónů, jinak samozřejmě mortar je výhodou

btw mě trvalo asi 40% hry než jsem přišel na to jak se střílí mortar a jak se střílí heavy shot :D teď když už to umim tak to chce akorát umět nějaký fígle na legendární loďky/ hodně silný man'o'wary a jsem v suchu ... a z poloviny zlatá loď + její kapitán v leopardim je vážně zajímavej pohled :D
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Konečně se mě to povedlo.Předchozi dil jsem žadny nehral nějak mě to ani nebralo ji zkusit ale tento je proste super a ne a ne se od toho odtrhnout.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

0martas0 píše:U jiných her se rozdíl mezi 40 a 60 hledá těžko.
Nesouhlasím, já rozdíl poznám kdykoliv v jakékoliv hře, a 60 preferuju vždy všude.
0martas0 píše:Každopádně, nedělej si naděje, že 290 ti to utáhne se vším na max. na stabilních 60 FPS. Bez vyhlazování asi jo.
Hraju na 55" TV, kde mi bohatě stačí SMAA, který žere minimum výkonu. Nepotřebuji MSAA apod.
Swat píše:Teď mě tak napadlo - možná nemám problém se 30ti fps kvůli tomu, že si na televizi můžu pohrát s Motion Plus nastavením, což je funkce, která eliminuje rozmazávání obrazu při rychlejch scénách ve filmech, nebo ve hrách. Neporovnávám samozřejmě s 60ti fps, ale mám to na tý bedně nastavený tak, že výslednej obraz je celistvej, při otáčení se nic nemázne a asi i proto mi nedělá problém hrát tenhle konkrétní typ hry ve 30ti fps. V LA Noire se ve 30ti framech i střílelo, takže AC ve 30ti - pohoda.
Taky hraju na TV, ale mám tam režim Game, který ty motion kraviny vypíná, osobně se mi vůbec nelíbí. On obraz ve 30ti není rozmazaný nebo necelistvý, ale prostě tam cítím horší odezvu ovládání a na pohled to není tak buttery smooth jak jsem zvyklý.

LA Noire jsem dohrál, ale u těch 30fps jsem úpěl. Být to horší hra, kašlu na to. To samé Last of Us, Red Dead Redemption nebo Uncharted 2. Skvělé hry, ale mnohem raději bych si je zahrál na PC.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

AC 4 nam ukazal pekne narocnu tvar az s GTX 780 je to celkom slusne hratelne na max.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Na to jak to vypadá je to docela smutný ale :D Protože vizuální rozdíl mezi low a max je minimální ale rozdíl ve fps je klidně 40 :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Paul: Tak to Tě obdivuju, mě zubatý hrany v některých hrách vadí a zrovna v AC 4 jsou dost a představa, že se na to dívám na 55" TV mě děsí.
Možná poznáš možná ne, možná to dělá hodně i TV, ale dost to záleží na té hře. Některé fakt ani při 50 FPS nevypadaj plynule.
Jinak jak říkáš, při 30ti je to takový zpomalený.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Svym způsobem jsem šťastnej člověk, když mi to nevadí. Taky jeden z důvodů, proč jsem se vyhnusil nad GTA V, který je zubatý jak prase, graficky to oproti čtyřce žádnej nářez není a ani na tom Xku se to na 30ti neudrží. A to mě sere tohleto. Protože hra, která se na 30ti udrží za jakýkoliv situace je pro mě ok (dle typu hry, samozřejmě že střílečky ne). Proto jsem tak sestřelil tu pětku.... Několikrát jsem psal, že nápady má R skvělý, hratelnost perfektní, optimalizace a grafika tragedie. A jak se tam do mě spousta lidí obulo...
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

tak ACIV dohráno. No rozjel jsem si to ještě jednou :-D Tohle mě asi bude ještě nějakou dobu bavit :-). Co mě ale moc nenadchlo je potápění k těm vrakům. Pokud je to ponor do jeskyně k pašerákům tak je to dobrý, ale jen to vybírání lodí mě nebaví. Ale zas je pravda, že to má krapet děsivou atmosféru. člověk je tam bezbranný a ještě skoro nic nevydrží tak si musí dávat bacha. žraloci jsou sice nereální (jelikož se orientují podle zraku, který mají ve skutečnosti velice špatný) :-D.

jinak ten příběh se mi moc nelíbil. Observatoř mi nepřišla moc zajímavá. (jabko v přechozích dílech bylo mnohem lepší:-) ) Zato vývoj Edwardova charakteru byl dobrý. + ta poslední scéna to bylo opravdu saw that one comming :-D
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

BTW mám problém s mulťákem :-(

pořád mi to ukazuje úplně červenej NAT. Přitom všechny online gamesky mám s pingem max do 40.
řekl bych, že to může být tím, že mám ADSL? mám velkej download, ale upload je kolem 1mbps.
Je to pěkně na.... nemůžu si vůbec zahrát. Strašně dlouho mi to takto vyhledává hry.
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

Tak som sa do toho pustil a musim povedat ze to spracovanie ma zaskocilo. Tak zastarlo posobiacu hru som necakal. Polygony sa prelinaju na postavach, LOD je mizerny aj na maximalnom nastaveni, textury okrem postav priemerne a cele je to nasvietene ako nejaka hra z roku 2007. Priroda vyzera pekne, ale v hre nie je jedine AA ktore by tu vegetaciu dokazalo normalne vyhladit. SSAA by bola asi najlepsia volba. Optimalizacia je celkovo priemerna.Na maximalnom nastaveni to stale nevyzera velmi dobre , ale naroky to ma ako Crysis 3. Jedine co ma u toho drzi je piratska tematika.
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

mně ta grafika taky moc neoslovila, očekával jsem něco víc a je špatně optimalizovaná.
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

Grafika je po pravdě to poslední co mě u této hry zajímalo :). Když budou hry vypadat aspoň takto, ale budou tak dobře hratelné jako je ACIV tak já se rozhodně zlobit nebudu 8-). Chjo bral bych AC jako MMO (včetně těch námořních bitev :-D )Je tam obrovský potenciál, ale taky riziko, že to tím můžou celé posr...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Jste zmlsaný, chlapi. Nehrabte se v polygonech a nevyhlazený vegetaci a hrajte. Jste asi neviděli GTA V na Xku...... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“