Sluchátka 1500,- + špunty 500,-

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Re: Sluchátka 1500,- + špunty 500,-

Příspěvek od KubasCZ »

Tak placebo to nebude už z důvodu chrčení/šumění tý integrovaný.. Ale v případě, kdyby byla funkční tak věřím tomu, že já bych rozdíl nepoznal..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

Tak pokud je rozbitá (příp. by design), není moc o čem se bavit. Leda o reklamaci, pokud je možná.
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

davkol: neplácej...první napíšeš, že tohle chceš řešit přes SPDIF s externím napájením...to bude tak 3x-5x horší než interní zvukovka, pokud použiješ optickej přenos, cože je 95% desek... Pokud použiješ koax (zbylých 5%) pořád to bude dodělaný tou integrovanou zvukovkou, jelikož v tom externím DAC není opět nic jinýho, než PLL smyčka, co obnovuje hodiny z spdif signálu z šitové integrované zvukovky. No a pak napíšeš, že výhoda externího DAC/zvukovky je v tom, že ji může připojit k NTB...já viděl jeden jedinej ntb s SPDIF a ten už se pěkných pár let nedělá...takže opět USB, opět isynchro přenos a opět to bude zarušený. Samozřejmě, je tu řešení špičkové externí zvukovky...USB se galvanicky oddělí, použijí se kvalitní zdroje, asnychronní přenos a velmi přesné oscilátory...ale to jsme tak o cca 30 tisíc přes limit (sám jsem takovou zvukovku navrhl, vím o čem mluvím).

DAC, kterej by hrál jako Xonar ST by stál odhadem tak 10 kKč. Xonar stojí 4 kKč...
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Takže Xonar bude lepší než třeba Fiio E10?
PS5 Pro | LG OLED CX55
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Záleží jaký xonar.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No to já nevím, který třeba by byl lepší? :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Záleží na co, to není jednoznačný :)
DX/XD bude mnohem lepší na linkový výstup, ale neutáhne nejspíš sluchátka s takovým výkonem...(i když to fio je spíš takovej huhlací cosi, ten sluchátkáč nestojí za moc), nicméně je utáhne pro běžného smrtelníka dostatečně. Fiio jsem slyšel, je to takové docela patlající...a to ani není chyba toho USB přenosu, ale celkovým provedením a návrhem.
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Po zhruba dvoutýdenním poslechu sluchátek jsem nadmíru spokojen. Jak bylo zmiňováno, tak basy jsou na těch AudioTechnicách brutál, čili poslech DnB opravdu skvělej. Sluchátka excelují i ve hrách, proti původním Creative HS-450 je to obrovskej skok, teda podle mě jako laika.. Co si ale musím opravdu vychválit je to, jak mi sluchátka sedí na hlavě a hlavně na uších. Neruším okolí, nikdo neruším mě Obrázek A co hlavně, tak po delší době mě tak nebolí uši jako u těch Creative, kde hodina byla spíš za trest je mít na uších..

K těm Jays-Ojays, co jsem pořizoval pro slečnu. Sluchátka působí opravdu kvalitním zpracováním a dle mě i dobrým projevem. Jediné mínus vidím bohužel v tom, že i ty nejmenší nástavce jsou jí velké Obrázek Dětská velikost jí je prostě velká Obrázek

Suma sumárum, děkuji za poskytnuté rady Obrázek Mohu doporučit dalším uživatelům, kdyby měli podobné požadavky..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Ani nejlevnější sluchátka by neměla způsobovat bolesti hlavy či uší. Ano jsou levná, ale za to utrpení při jejich používání to nestojí, což jistě sám vidíš, že si stačí připlatit a máš všechno v úplně jiné dimenzi kvality, výkonu a uživatelského komfortu...

Ještě jednou pochválím volbu sluchátek od AT. Za ty prachy nemají konkurenci. :)

//edit Don: Uprava - napsat slovo "dimenzy", to uz chce hodne odvahy
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Ty předchozí sluchátka jsem vyhrál kdysi na LAN party, sám bych si je nekoupil.. Měly strašně malý ty polštářky, snad nikomu by se do nich uši nevešly, čili to tlačilo hrozně na ušní boltce a musel jsem je pak vždy na chvíli sundat.. U těch AT je to opravdu luxus a neruším přítelkyni, když vedle čučí na telku, nebo když jde v noci dřív spát... Tenhle typ sluchátek doporučovali v téhle ceně na více webech, takže na nich opravdu něco bude :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“