Swap stereo?Jak otočit kanály bez zásahu do kabeláže?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Swap stereo?Jak otočit kanály bez zásahu do kabeláže?

Příspěvek od alisgod »

nadpis je jasný. Mám stereo za zády společně s telkou a reciverem, když koukám přes comp na filmy na telce, je to O.K., ale když třeba hraju hru nebo poslouchám mp3, potřebuji kanály prohodit a nechce se mi pokaždé hrabat v kabelech na reciveru a prohazovat to. Existuje nějaká utilitka nebo něco podobného na softwarové přehození.Chystám koupit novou zvukovku(asi SB Audigy ES), bude to podporovat?Díkes.
TOSHIBA SATELLITE A14E, Win Vista Home Premium
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

V některejch hrách to jde nastavit.
A Muzika pokud používáš Winamp, tak si stáhni z winamp.com
plugin/DSP/Efect- Nexenium stereo swapper.
Ale funguje jenom s verzí 2.xx
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lipfeather píše:Ale funguje jenom s verzí 2.xx
To moc nevadí, 2.95 je beztak nejlepší verze vůbec :roll:

V ovladačích ta možnost není?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zombie píše:
Lipfeather píše:Ale funguje jenom s verzí 2.xx
To moc nevadí, 2.95 je beztak nejlepší verze vůbec :roll:

V ovladačích ta možnost není?
Nevim já ten problém neřešim :)

Ne to byl blbej joke....... :oops:
:lol:
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

winamp nepoužívám a nechci, šlo mi spíš o to, snadno(třeba dvojklikem v sys. liště na ikonu) ty kanály přehodit bez dlouhých přenastavení.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

Lipfeather píše:V některejch hrách to jde nastavit.
A Muzika pokud používáš Winamp, tak si stáhni z winamp.com
plugin/DSP/Efect- Nexenium stereo swapper.
Ale funguje jenom s verzí 2.xx
nakonec jsem teda ten WinAmp zkusil(2.70), hodil tam ten plugin a nic, plugin je zapsanej v seznamu ale jak jej mám aktivovat nebo spustit?
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Normálně na něj klikni a zavři to okno s Pluginama. Jestli to nefunguje, tak fakt nevim.... :?
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

Lipfeather píše:Normálně na něj klikni a zavři to okno s Pluginama. Jestli to nefunguje, tak fakt nevim.... :?

nefunguje :( ,no nic,vidím to na přepínač na kablíku.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

alisgod píše:
Lipfeather píše:Normálně na něj klikni a zavři to okno s Pluginama. Jestli to nefunguje, tak fakt nevim.... :?

nefunguje :( ,no nic,vidím to na přepínač na kablíku.
To sem chtěl taky navrhnout, ale bude zajímaví to udělat.
Nebo jde koupit?
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

jasně že se dá něco sestrojit,ale tomu sem se chtěl vyhnout, pravděpodobně to udělám z jacka(pouze vstupy) s vevnitř prohozenejma kontíkama a budu jej podle potřeby vlkládat mezi kablíky :?
o koupi něčeho podobného neuvažuju,páč nemám čas to shánět :x ,ale kdyby nekdo věděl o konkrétním prodejci v Práglu, sem s ním :wink:
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

To postavis snadno. Kup si prepinac, kterej dokaze naraz prepinat 2 veci. (prodava se to snad v kazdym elektru) A tady sem ti udelal schema jak to udelat. :wink:
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Vyskúšaj ovládače, ktoré sa dajú stiahnuť na www.kxproject.com Podporujú Emu10k1 a Emu10k2 zvukové čipy od creativu. V týchto ovládačoch si vyeš virtuálne prekáblovať rôzne vstupy a výstupy. Vieš použiť na ne rôzne efekty. Napr ja som si napojil gramec na line in, otočil som kanály L a R, zapojil som to cez equalizér a nakoniec som zvýšil hlasitiosť (gain). Ovládače tvoj problém určite vyriešia.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

andrejkn píše:Vyskúšaj ovládače, ktoré sa dajú stiahnuť na www.kxproject.com Podporujú Emu10k1 a Emu10k2 zvukové čipy od creativu. V týchto ovládačoch si vyeš virtuálne prekáblovať rôzne vstupy a výstupy. Vieš použiť na ne rôzne efekty. Napr ja som si napojil gramec na line in, otočil som kanály L a R, zapojil som to cez equalizér a nakoniec som zvýšil hlasitiosť (gain). Ovládače tvoj problém určite vyriešia.
vyzkouším to,ale mám tušení,že snadné a rychlé přepnutí kanálů(řekněme oním dvojklikem do systémové lišty) to nenabízí....nebo se pletu?nechám se překvapit :)
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Bude to trochu zložitejšie, ako len jeden dvojklik.Nainštaluj si tie ovládače. V system tray-i budeš mať ikonu KX manager. Klikni na ňu pravým a klikni na DSP. Ukážu sa ti všeliaké kocky a obdĺžniky, ktoré sú prepojené čiaramy (virtuálne kábliky). Moduly sa tam pridávajú podľa toho, aký zvuk si nastavíš. Napríklad keď chceš dekódovať stereo na režimy 2+1, 4+1, 5+1 , tak sa tam automaticky vloží Surrounder. Všetky moduly vieš aj manuálne pridávať v rôznych kombináciách. V FXBus vznikajú všetky zvuky, ktoré sa software-ovo vyrobia.V XRouting-u sa zmiešavajú a epilog predstavuje výstup zo zvukovej karty (Front L R, Rear L R, Sub, center, SPDIF a iné ...
Ak neprídeš na princíp, tak sa mi ozvi na ICQ.
alisgod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alisgod »

andrejkn píše:Bude to trochu zložitejšie, ako len jeden dvojklik.Nainštaluj si tie ovládače. V system tray-i budeš mať ikonu KX manager. Klikni na ňu pravým a klikni na DSP. Ukážu sa ti všeliaké kocky a obdĺžniky, ktoré sú prepojené čiaramy (virtuálne kábliky). Moduly sa tam pridávajú podľa toho, aký zvuk si nastavíš. Napríklad keď chceš dekódovať stereo na režimy 2+1, 4+1, 5+1 , tak sa tam automaticky vloží Surrounder. Všetky moduly vieš aj manuálne pridávať v rôznych kombináciách. V FXBus vznikajú všetky zvuky, ktoré sa software-ovo vyrobia.V XRouting-u sa zmiešavajú a epilog predstavuje výstup zo zvukovej karty (Front L R, Rear L R, Sub, center, SPDIF a iné ...
Ak neprídeš na princíp, tak sa mi ozvi na ICQ.
díky, na princip jsem přišel, je to hezké, ale pěkně mi to rozkopalo počítač.Start systému(ne počítače) je o třetinu delší a zvuk jde jen asi prvních 10 vteřin(pravděpodobně po načtení nějaké součásti kx), dělal jsem čistou instalací(po odebrání zvukovky a starších ovladačů),chvíli sem se s tím snažil kamarádit,ale tohle jsem neodstranil :? ......uninstal a šmitec :x
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“