Divně půlený obraz na GTX 660 (tearing)

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Divně půlený obraz na GTX 660 (tearing)

Příspěvek od jiriczek234 »

Ahoj, mám to již delší dobu, ale nebyl čas to řešit, tak to řeším teď - Mám GTX 660 a při různých již vyrenderovaných scénách (filmečky u her atp...) se mi tak divně půlí obraz - http://imageshack.us/a/img543/3160/qeu0.png Takty karty jsou takovéhle - http://www.over-clockers.sk/chat/attach ... 52c8da.png Čím myslíte, že by to mohlo být? Popřípadě jak to fixnout...
Děkuji za každou radu!
Naposledy upravil(a) jiriczek234 dne čtv 2. led 2014, 16:06, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Divně půlený obraz na GTX 660

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle je offline Vsync, neni to chyba je to normal.

Když si v driverech zapneš Vsync zmizí to, ale zase budeš mít citelně větší input-lag.
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Asi si o mě budete říkat, že jsem hlupej, ale hledal jsem to i v nápovědě a nikde jsem to nenašel. Můžete mi prosím konkrétněji naznačit, kde se toto nastavení skrývá?
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

V Ovládacím panelu NVIDIA:
Nastavení 3D - Spravovat 3D nastavení - Vertikální synchronizace.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Ahá, děkuji. No koho by napadlo, ze to bude ve 3D... Děkuji moc! :)

Edit: Ještě - mám si dat zapnuto, nebo adaptivní? Nebo je to úplně jedno?
Naposledy upravil(a) jiriczek234 dne stř 1. led 2014, 22:31, celkem upraveno 1 x.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nebuď línej a otestuj si co to přesně dělá. A uvidíš či ucejtíš na ovládání rozdíl.
Marty10
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Marty10 »

Ja osobne Vsync fakt nedoporucuju, uz s tim nedokazu hrat ani fifu a omezuju si radsi snimky pres Nvidia inspector. Ten inputlag je dost neprijemny a zhorsuje hrani.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano dá se také použít kombo vsync + framelimiter těsně pod refresh monitoru, to eliminuje inputlag (pokud má grafika dost výkonu aby to FPS stabilně vytahla). Ale to už je přes inspectora a to nebudeme vysvětlovat člověku co měl problémy najít Vsync a předtim ten pojem vůbec neznal...
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

ten asus tweak ma FPS limiter BTW
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

GPU tweak ho má novější verze, ale ta mi hází modrou... Nevím proč, ale systém totálně vytuhne a pak hodí modou... Tadle verze mi šlape, jak hodinky... a imput lag nevím co je, ale zdá se mi, že například Mafie 2 jede úplně krásně... Mám GTX 660 pro obraz, GTX 260 pro PhysX a 3570K@4,5 GHz... Sestava není nejsilnější, ale taky není nejslabší... A lagů si fakt nevšímám... Nebo spíš nevím, co mám vidět, tak to nevidím... :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

DOC_ZENITH píše:Ano dá se také použít kombo vsync + framelimiter těsně pod refresh monitoru, to eliminuje inputlag
Me to v tyhle kombinaci hazi nekde tearing jako prase takze pouzivam ciste Adaptivni V-sync.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ghm adaptive vsync má furt inputlag takže bugeeeh... a framelimiter + adaptive nejde kombinovat to pak dělá silenj stutering. Aspoň dělalo když jsem to naposledy zkoušel, já jsem pak revertoval k mému klasickému no vsync + pedbufffer 1 snímek režimu pro minimalizaci input-lagu.
jiriczek234
Začátečník
Začátečník

Já jsem ho dal na on... Ale nepoznal jsem rozdíl mezi on a adaptivní...

EDIT: nezáleží imput lag i trochu na monitoru? Protože co jsem se tak díval na YT, každej tam jenom ukazuje monitor... A já si stejně myslím, že jsem to měl už předtím... :D Protože problém mají převážně starší Samsungy a já mám zrovna 3 roky starou Samsung televizi...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“