Problém s ext. HDD WD MyBook

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Ondra__
Nováček
Nováček

Problém s ext. HDD WD MyBook

Příspěvek od Ondra__ »

Zdravím,

Mám problém s ext. diskem WD MyBook 500MB a prosím o radu.

1) Již delší dobu se choval "divně", při každém (re)startu počítače jsem musel odkliknout takové to okno jak když připojím nové datové USB zařízení (takové to menu jestli chcu to otevřít, zkontrolovat, všechno přehrát nebo nic nedělat atd.), když byl nový tak to nedělalo.. celkem ho mám asi 3+ roky.

Mám taky pocit, že poslední dobou více vibroval než dřív, i při uplně vypnutém počitači bzučel tak, že když jsem ho měl položený přímo na stole, tak rezonoval celý stůl tak že mě přišlo divné co mi to doma bzučí.. ne moc, ale slyšet to bylo.

2) Teď jsem doma trochu stěhoval a celý počítač rozpojil a znova propojil a od té doby disk nejede, nehlásí se že by existoval (ve Win7 vůbec, ve WinXPHome si to všimne že sem připojil nějaké USB zařízení ale to je tak všechno). Zkoušel sem ho na více USB kabelech i portech, a vše stejné, takže chyba bude "uvnitř"..

3) Jediné co to dělá je to, že tomu občas, jednou za cca 15 vteřin blikne ta přední modrá kontrolka, to je všechno. Zdroj bude asi ok, protože je slyšet, ale občas nepravidelně..

Nevíte co to je? Jestli ho mám odepsat nebo je nějaká šance na záchranu? Data mám naštěstí zálohována, jde mi jen o to jestli se to mám pokusit spravit (jestli to jde), nebo prostě koupit jiný disk..

Díky za jakoukoliv radu :)
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém s ext. HDD WD MyBook

Příspěvek od Nagant »

1) Zkusit jiný zdroj.
2) Vloupat se do toho, disk vymontovat a připojit přímo přes SATA.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Ondra__
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ondra__ »

Díky za rady :) ale rozmontovat to si netroufám, to nemá žádné šroubky a nechce se mi riskovat destrukci vylomením :) rezignoval jsem a už sem si pořídil novej disk...
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

No a sterej co ? Hodíš do popelnice ? V takovém případě ho klidně zdestruktuj, alespoň získáš zkušenost, kterou mnoho lidí nemá a třeba to pojede :)
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Je jich víc provedení, ale rámcově jak to rozebrat:
http://snapguide.com/guides/disassemble ... ntial-hdd/
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Ondra__
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ondra__ »

Hehe, tak to schválně zkusím až bude někdy čas a chuť :))
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“